Nasza działeczka- kolejne etapy powstawania

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

danutab pisze:Widzę że jesteś na samym początku, ale za to stoi przed tobą dużo możliwości.
Jest tutaj na forum wiele pięknych działek.Możesz zawsze coś podpatrzeć i przerobić po swojemu.Oglądając wszystkie te piękności i czytając wymienialne porady łatwiej jest zaprojektować swoją działkę.Gdy ja zaczynałam od podstaw nie miałam takiej możliwości, kontaktu ani tak serdecznych ludzi jakich tu poznałam. Zawsze można liczyć na ich dobrą radę i pomoc w różnych sprawach ogrodniczo- kwiatowych.
Danusiu miło Cię gościć u mnie :lol: Dobrze, że trafiłam na to forum :lol: Faktycznie jest tutaj wiele pięknych ogrodów z których można czerpać inspiracje, a i ludzie mili i serdeczni i zawsze chętni do udzielania porad. Jeszcze długa droga przede mną za nim w miarę doprowadze działkę do takiego stanu jak sobie wymarzyłam, ale wiem, że to osiągnę razem z M.
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ja jestem zagorzałym zwolennikiem zakupów w e-pnosie. Z powodu:
1) duży wybór - możemy sobie wybrać odmianę, która nam najbardziej pasuje. W sklepach ogrodniczych rzadko tak się zdarza.
2) nasiona są świeże - tutaj raczej nie dostaniemy zeszłorocznych nasion, które "nie zeszły" sprzedajacemu, i były w tym czasie przechowywane w nie wiadomo jakich warunkach :cry:
3) dobre ceny - nawet po doliczeniu kosztów wysyłki, przy kilku roślinach i tak się opłaca. A ciężko jest nie wybrać kilku roślin z tak przeogromnej oferty
4) oferta dodatkowa - popatrzcie na środki ochrony - ich ceny są o wiele korzystniejsze od tych w sklepie

Jest jeszcze malutki trick - w sklepie e-pnosu nie ma tego wszystkiego, co PNOS ma w ofercie. Ze względu na warunki przechowywania. Warto poprosić ich e-mailem o pełną ofertę, i przy składaniu zamówienia można się zapytać o dodatkowe rzeczy. Ja w ten sposób dziś kupiłem np. Miedzian 50WP - 100g za 12 zł. To naprawdę rewelacyjna cena, a wiem, że zużyję go na grzyby oraz profilaktycznie.
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Krzysiu bardzo dziękuję za opinie e-Pnosa. A ja nie wytrzymałam i wczoraj zamówiłam tam nasionka - 26 paczek... Pomimo tego, że u mnie najprawdopodobniej w lutym otworzą nowy sklep BRIKO MARCHe :? Aa tam :shock: to jeszcze sobie coś pewnie dokupię :lol:
bishop pisze: Warto poprosić ich e-mailem o pełną ofertę, i przy składaniu zamówienia można się zapytać o dodatkowe rzeczy. Ja w ten sposób dziś kupiłem np. Miedzian 50WP - 100g za 12 zł. To naprawdę rewelacyjna cena, a wiem, że zużyję go na grzyby oraz profilaktycznie.
Szkoda, że wcześniej tego nie wiedziałam :(
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

To jednak zaszalałaś Jola!!! To prawda,że wybór odmian mają duży. Jest w czym wybierać. Niestety mi nie bardzo się opłaca, bo kupię 5-6 torebek nasion. Pochwal się jednak co kupiłaś. Jestem bardzo ciekawa.
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jolu, piszesz w wątku, ze kupujesz czasopismo "Twój ogrodnik". Czy tam jest coś o sposobach prenumeraty?
A na pewno jest info kto to wydaje. Mogłabyś podać?
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu,czytam ile zamówiłaś tych nasion...26 torebek?Same kwiatki czy też warzywka?Działeczkę macie dość sporą to masz gdzie poszaleć!!!A jak będzie pięknie jak to wszystko będzie już na działce!Życzę Ci satysfakcji i powodzenia w Twoim ogrodzie.
pozdrawiam.
Maria. :D
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Mario/marpa bardzo miło Cię gościć u mnie :lol: Zapraszam kiedy tylko będziesz miała ochotę...
Zamówiłam prawie same kwiaty.. i jednoroczne i byliny, a warzywek chyba tylko 4 paczuszki.. A z racji tego, że mam na działce jeszcze małe roślinki i niezbyt dużo :? to w tym roku podratuję się kwiatami jednorocznymi :lol: Też Mario mam nadzieję, że będzie ładnie... :P

Krzysiu jak przyjdę z pracy to zerknę czy w "Twoim ogrodniku" są info. o prenumeracie.
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Nie mogę doczekać się na moje nasionka :? , ale dostałam e-majla z e-PNOsa, że paczka wyszła i w poniedziałek powinna przyjść :lol:
A u nas pada śnieg! Jest bielusieńko.... Zima na całego...
A teraz troszkę wiosny.. :lol: co prawda kwiatuszki moje, ale nie z ogródka tylko wyszywane :lol:
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jolunia. Właśnie zaciekawiona przyszłam zobaczyc jakie nasiona, ale czytam, ze jeszcze nie ma. Za to cudne pokazłaś robótki. U mnie tez zima wrócila. Już mam jej dosyć. Pozdrawiam i oczywiście w poniedzialek czekam na fotki nasionek :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Jolu
przyszłam zobaczyć co słychać u Ciebie w temacie wiosna :lol: i doczytałam że kupiłaś tylko 26 torebek nasionek ;:111 ,ale będzie ładniutko kolorowo . Joluś mam nadzieję że pochwalisz się swoimi zakupami ;:109 .

Ależ z Ciebie zdolna babka , piękne są te Twoje rękodzieła , masz wiosnę na co dzień i to jaką ;:138 ;:180
Awatar użytkownika
Becia
1000p
1000p
Od: 9 lip 2007, o 16:04

Post »

witaj!!!!!!
uwielbiam patrzeć na działki, które powstają od zera, wiele pracy trzeba włożyć, ale jest potem co podziwiać!!!!!!
pozdrawiam
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Dziękuję za odwiedziny kochane - Giga, Tija, Becia
Giga, Ela oczywiście, że pochwalę się nasionkami :lol: mam nadzieję, że jutro będą :P Elu jak teraz przeglądam na forum zakupy nasionkowe innych to myślę, że mogłam kupić więcej :lol: Bo wszystkie są takie piękne, że niewiadomo co wybierać, a potem jak przemyślę to tak naprawdę nie wiem czy wysieję wszystkie,... :? ale od zakupów powstrzymać się nie mogę. ;:10 Jednorocznymi kwiatkami pozatykam dziury na mojej młodej działce.
Elu mam trochę moich robótek na ścianach :lol: , ale dawno już nic nie haftowałam :?
Beciu naszą działkę faktycznie tworzymy od zera i serdecznie zapraszam do dalszego podglądania naszych postępów :wink:
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Chciałam zapytać czy nasiona dotarły, a Ty takie cuda krzyżykowe pokazujesz,że mało nie spadłam z krzesełka. Piękne!
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Iza z krzesła nie spadaj :lol: , ale miło mi, że prace się podobają :wink:
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Coraz częściej widzę, że haftowanie jest w modzie. Mój syn właśnie wrócił od Babci:

Obrazek
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”