Danusiu miło Cię gościć u mniedanutab pisze:Widzę że jesteś na samym początku, ale za to stoi przed tobą dużo możliwości.
Jest tutaj na forum wiele pięknych działek.Możesz zawsze coś podpatrzeć i przerobić po swojemu.Oglądając wszystkie te piękności i czytając wymienialne porady łatwiej jest zaprojektować swoją działkę.Gdy ja zaczynałam od podstaw nie miałam takiej możliwości, kontaktu ani tak serdecznych ludzi jakich tu poznałam. Zawsze można liczyć na ich dobrą radę i pomoc w różnych sprawach ogrodniczo- kwiatowych.
Nasza działeczka- kolejne etapy powstawania
- bishop
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ja jestem zagorzałym zwolennikiem zakupów w e-pnosie. Z powodu:
1) duży wybór - możemy sobie wybrać odmianę, która nam najbardziej pasuje. W sklepach ogrodniczych rzadko tak się zdarza.
2) nasiona są świeże - tutaj raczej nie dostaniemy zeszłorocznych nasion, które "nie zeszły" sprzedajacemu, i były w tym czasie przechowywane w nie wiadomo jakich warunkach
3) dobre ceny - nawet po doliczeniu kosztów wysyłki, przy kilku roślinach i tak się opłaca. A ciężko jest nie wybrać kilku roślin z tak przeogromnej oferty
4) oferta dodatkowa - popatrzcie na środki ochrony - ich ceny są o wiele korzystniejsze od tych w sklepie
Jest jeszcze malutki trick - w sklepie e-pnosu nie ma tego wszystkiego, co PNOS ma w ofercie. Ze względu na warunki przechowywania. Warto poprosić ich e-mailem o pełną ofertę, i przy składaniu zamówienia można się zapytać o dodatkowe rzeczy. Ja w ten sposób dziś kupiłem np. Miedzian 50WP - 100g za 12 zł. To naprawdę rewelacyjna cena, a wiem, że zużyję go na grzyby oraz profilaktycznie.
1) duży wybór - możemy sobie wybrać odmianę, która nam najbardziej pasuje. W sklepach ogrodniczych rzadko tak się zdarza.
2) nasiona są świeże - tutaj raczej nie dostaniemy zeszłorocznych nasion, które "nie zeszły" sprzedajacemu, i były w tym czasie przechowywane w nie wiadomo jakich warunkach
3) dobre ceny - nawet po doliczeniu kosztów wysyłki, przy kilku roślinach i tak się opłaca. A ciężko jest nie wybrać kilku roślin z tak przeogromnej oferty
4) oferta dodatkowa - popatrzcie na środki ochrony - ich ceny są o wiele korzystniejsze od tych w sklepie
Jest jeszcze malutki trick - w sklepie e-pnosu nie ma tego wszystkiego, co PNOS ma w ofercie. Ze względu na warunki przechowywania. Warto poprosić ich e-mailem o pełną ofertę, i przy składaniu zamówienia można się zapytać o dodatkowe rzeczy. Ja w ten sposób dziś kupiłem np. Miedzian 50WP - 100g za 12 zł. To naprawdę rewelacyjna cena, a wiem, że zużyję go na grzyby oraz profilaktycznie.
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
Krzysiu bardzo dziękuję za opinie e-Pnosa. A ja nie wytrzymałam i wczoraj zamówiłam tam nasionka - 26 paczek... Pomimo tego, że u mnie najprawdopodobniej w lutym otworzą nowy sklep BRIKO MARCHe
Aa tam
to jeszcze sobie coś pewnie dokupię

Szkoda, że wcześniej tego nie wiedziałambishop pisze: Warto poprosić ich e-mailem o pełną ofertę, i przy składaniu zamówienia można się zapytać o dodatkowe rzeczy. Ja w ten sposób dziś kupiłem np. Miedzian 50WP - 100g za 12 zł. To naprawdę rewelacyjna cena, a wiem, że zużyję go na grzyby oraz profilaktycznie.
- bishop

- Kontakt:
Jolu, piszesz w wątku, ze kupujesz czasopismo "Twój ogrodnik". Czy tam jest coś o sposobach prenumeraty?
A na pewno jest info kto to wydaje. Mogłabyś podać?
A na pewno jest info kto to wydaje. Mogłabyś podać?
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
Mario/marpa bardzo miło Cię gościć u mnie
Zapraszam kiedy tylko będziesz miała ochotę...
Zamówiłam prawie same kwiaty.. i jednoroczne i byliny, a warzywek chyba tylko 4 paczuszki.. A z racji tego, że mam na działce jeszcze małe roślinki i niezbyt dużo
to w tym roku podratuję się kwiatami jednorocznymi
Też Mario mam nadzieję, że będzie ładnie... :P
Krzysiu jak przyjdę z pracy to zerknę czy w "Twoim ogrodniku" są info. o prenumeracie.
Zamówiłam prawie same kwiaty.. i jednoroczne i byliny, a warzywek chyba tylko 4 paczuszki.. A z racji tego, że mam na działce jeszcze małe roślinki i niezbyt dużo
Krzysiu jak przyjdę z pracy to zerknę czy w "Twoim ogrodniku" są info. o prenumeracie.
Dziękuję za odwiedziny kochane - Giga, Tija, Becia
Giga, Ela oczywiście, że pochwalę się nasionkami
mam nadzieję, że jutro będą :P Elu jak teraz przeglądam na forum zakupy nasionkowe innych to myślę, że mogłam kupić więcej
Bo wszystkie są takie piękne, że niewiadomo co wybierać, a potem jak przemyślę to tak naprawdę nie wiem czy wysieję wszystkie,...
ale od zakupów powstrzymać się nie mogę. ;:10 Jednorocznymi kwiatkami pozatykam dziury na mojej młodej działce.
Elu mam trochę moich robótek na ścianach
, ale dawno już nic nie haftowałam
Beciu naszą działkę faktycznie tworzymy od zera i serdecznie zapraszam do dalszego podglądania naszych postępów
Giga, Ela oczywiście, że pochwalę się nasionkami
Elu mam trochę moich robótek na ścianach
Beciu naszą działkę faktycznie tworzymy od zera i serdecznie zapraszam do dalszego podglądania naszych postępów
- bishop

- Kontakt:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz