Tajemniczy ogród Joli i Adama
Re: Tajemniczy ogród Joli i Adama
Witam.
Jestem pod wielkim wrażeniem piękna tego jednego z najładniejszych tu ogrodów. Ja sama dopiero raczkuję w tej dziedzinie, ale już wiem ile to wymaga trudu, znoju i pracy. Dlatego tym bardziej gratuluję.
A rzeźby wręcz znakomite. I czy w związku z tym mogę mieć prośbę- bardzo proszę na pw o namiary na tego pana.
Co prawda jestem z Krakowa i to trochę daleko no ale może się uda.......
Jestem pod wielkim wrażeniem piękna tego jednego z najładniejszych tu ogrodów. Ja sama dopiero raczkuję w tej dziedzinie, ale już wiem ile to wymaga trudu, znoju i pracy. Dlatego tym bardziej gratuluję.
A rzeźby wręcz znakomite. I czy w związku z tym mogę mieć prośbę- bardzo proszę na pw o namiary na tego pana.
Co prawda jestem z Krakowa i to trochę daleko no ale może się uda.......
Pozdrawiam Małgorzata
- MiCz
- 200p
- Od: 15 cze 2007, o 15:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu, Adamie! Co u Was w ogrodzie?
Pochwalcie się troszkę, proszę
Pozdrawiam, Mirka

Pozdrawiam, Mirka
Pozdrawiam Mirka
- jola1010
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 18:39
Witamy wszystkich po długiej przerwie.
Tak na prawdę to wciąż zaglądam na forum i "śledzę" Wasze ogrody w poszukiwaniu ciekawych pomysłów ale nie zostawiam wpisów.
Jak już kiedyś pisałam nasz ogród to trudny i ciężki teren , a my troszczymy się o jego wygląd metodą "prób i błędów". Wciąż przerabiamy i tworzymy nowe ścieżki i zakątki. Najbardziej zależy nam na ograniczeniu przerastania wszystkich roślinek strefy bagiennej ponieważ jest to ciężkie mokradło i dużo gliny , z której nic nie można wyplewić. Więc wciąż pracujemy ,przenosimy co się da w inne części ogrodu i zakrywamy włókniną, żwirkiem i kamieniami te miejsca, które ociekają błotem i bagnem.
A z pozdrowieniami dla Wszystkich - troszkę widoczków wiosennych z naszego ogrodu:

pa pa.
Tak na prawdę to wciąż zaglądam na forum i "śledzę" Wasze ogrody w poszukiwaniu ciekawych pomysłów ale nie zostawiam wpisów.
Jak już kiedyś pisałam nasz ogród to trudny i ciężki teren , a my troszczymy się o jego wygląd metodą "prób i błędów". Wciąż przerabiamy i tworzymy nowe ścieżki i zakątki. Najbardziej zależy nam na ograniczeniu przerastania wszystkich roślinek strefy bagiennej ponieważ jest to ciężkie mokradło i dużo gliny , z której nic nie można wyplewić. Więc wciąż pracujemy ,przenosimy co się da w inne części ogrodu i zakrywamy włókniną, żwirkiem i kamieniami te miejsca, które ociekają błotem i bagnem.
A z pozdrowieniami dla Wszystkich - troszkę widoczków wiosennych z naszego ogrodu:

- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Łał cudowny ogród, aż brak słów.
Te drewniane elementy w kolorze bardzo ładnie komponują się z roślinkami. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- MiCz
- 200p
Nie zazdroszczę Wam tej pracy, ale za to jakie efekty
Słowa nie wyrażą tego jak czarodziejski ten ogród. Podoba mi się w nim dosłownie WSZYSTKO!
Jak długo trzeba czekać, żeby mieć taki dorodny krzaczek tawuły?
Mirka

Słowa nie wyrażą tego jak czarodziejski ten ogród. Podoba mi się w nim dosłownie WSZYSTKO!
Jak długo trzeba czekać, żeby mieć taki dorodny krzaczek tawuły?
Mirka
Pozdrawiam Mirka
- jola1010
Miło ,że nas odwiedzacie.
Myślę ,że moja tawuła ma ok 10 lat. Szkoda ,że one tak krótko kwitną . Ledwie obsypała się kwieciem ,a już przekwitła.
Myślę ,że moja tawuła ma ok 10 lat. Szkoda ,że one tak krótko kwitną . Ledwie obsypała się kwieciem ,a już przekwitła.
- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bajeczny ogród........................

Przepraszam bardzo ale czy ja mogę jeszcze raz poprosic o jakieś namiary na tego pana od tych pięknych ptaków???
No chyba, że nie mogę.
Może byc na pw
No chyba, że nie mogę.

Może byc na pw
Pozdrawiam Małgorzata
- jola1010
Gosiu przepraszam,
już odnalazłam wizytówkę. Namiary dam na pw ,bo nie wiem czy tutaj można? Wiem ,że teraz ptaszki są zmodyfikowane tzn. bardzo pan je upiększa i dokłada jakieś tam złote elementy, wyglądają jak pawie z dużymi piórami ( mnie się podobają takie zwyczajne proste. Ale myślę,że to rzecz gustu )
Pozdrawiam Jola.

Pozdrawiam Jola.
- MiCz
- 200p
Jolu i Adamie,proszę, pokażcie roślinki, które rosną przy wodzie
.

Pozdrawiam Mirka
- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj ogród masz cudny pozdrawiam 

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Ach jak pięknie widoczki zawszę są naj naj naj bo wprowadzają taki klimacik :P Jolu śliczne ścieżki żwirowe chyba świeżutko stworzone ,jak pięknie wszystko kwitnie nie widać żadnych strat po zimie i mam nadzieje że teraz też jest ok 

- jola1010
Witam
Właściwie to nasz brzeg w całości pokryty jest kamieniami, które pomalutku zaczynają się "chować" w roślinkach posadzonych troszeczkę dalej:

pozdrawiam Jola.

Nie mamy posadzonych roślinek bezpośrednio w strefie bagiennej ani blisko przy wodzie - ponieważ nie można było zapanować nad przerastaniem tataraku, szuwarów i innych roślin z ciężkiej gleby.MiCz pisze:Jolu i Adamie,proszę, pokażcie roślinki, które rosną przy wodzie.
Właściwie to nasz brzeg w całości pokryty jest kamieniami, które pomalutku zaczynają się "chować" w roślinkach posadzonych troszeczkę dalej:

pozdrawiam Jola.
- Alima2
- 1000p
- Od: 16 sie 2009, o 22:49
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam Jolu- masz tak cudnie,że aż szkoda,żeby tylko jedna rodzina cieszyła oczy taką scenerią. Pamiętam jako dziecko do takich ogrodów jeździło się na wycieczki.....
- jola1010
Alinko dziękuję za odwiedziny i takie cieplutkie słowa. U Ciebie to dopiero jest co zwiedzać...

Pozdrawiam Jola.
Beatko- straty po zimie są i to duże. wiele roślinek przemarzło- ale cóż z naturą nie wygramy cieszymy się tym co jest dorodne. A ścieżki żwirowe wciąż powstają nowe:Beata T pisze::P Jolu śliczne ścieżki żwirowe chyba świeżutko stworzone ,jak pięknie wszystko kwitnie nie widać żadnych strat po zimie i mam nadzieje że teraz też jest ok

Pozdrawiam Jola.