Ogród Marty- cz. XIII

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Marty- cz. XIII

Post »

Za rukolą nie przepadam , ale musztardowca to sobie musiałam wygooglować i zobaczyć z czym to się je ;:oj ciekawe zielsko , tylko gdzie można kupić nasiona ? Martuniu , no Ty nie możesz żyć bez pracy , ona Cię wręcz kocha i zawsze Cię gdzieś dopadnie , nawet we własnym ogrodzie . ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No jaki fajny mąż. Lilie daje kwitnące. ;:215
Ale nowych roslinek. Pomidorki .. fajnie.
Ja jutro zamierzam swoje wysadzić.
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martusiu przede wszystkim gratuluję Tobie jako Gospodyni, ale i pozostałym Gościom tak wspaniale spędzonej soboty w forumowym gronie ;:215

Prezenty roślinne zacne - z pewnością będą dobrze rosły, bo darowane ze szczerego serca.
A i pogoda świadczyła, że Towarzystwo godne nagrody z nieboskłonu - w tym wypadku ;:3 i ciepełka.

W takim razie życzę ciepełka, bo chyba podobnie jak i u mnie, jak na razie deszczu dostatek.
Pozdrawiam serdecznie ;:196

P.S. ;:63 dla Pana eMa za piękny prezent.
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Gratuluję Marto miłego spotkania forumowego ;:138
Nawet niebiosa w tygodniowym deszczu i zimnicy, łaskawie rozgoniły chmury i posłały słoneczne ciepełko w tym dniu ;:333
Miłe są takie spotkania :)
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Martusiu! nie ma jak wejść na grządki, bo mokro i ja mam sadzenia dużo, a tu nawet jak przestanie padać to będzie pewnie dwa dni obsychać ;:223 Zamiast się ruszać w ogrodzie siedzę w domu i nudzę się, bo nawet za sprzątanie się wzięłam ;:306 Życzę słoneczka i pozdrawiam ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam wszystkich miłych gości ,pada wciąż ,ja dzisiaj kupiłam na targu trochę rozsady astrów i cynii ubrałam sie w ciepłą kurtkę i wsadziłam je ,bo miałam przygotowane mięciutkie miejsce ,wsadziłam też iryski od Doroty ,a cała reszta stoi przed domem ,kurtka mi przemokła i trzeba było wracać,jest teraz 10 stopni to jakby trochę cieplej jak wczoraj ,ale deszcz jest już niepokojący .

Lucynko,lubię takie wyzwania,żebym tylko miała wolną głowę i w miarę ciepło ,no i bez deszczu,dzisiaj byłam w biurze rachunkowym ,w aptece i na targu i też trochę czasu mi uciekło,wymyśliłam ,że jak pada to ja będę malować ,mam takie zardzewiałe łabędzie do ogrodu i podpory pod jeżyny ,bo leżą olbrzymie ,przywiozłam od Marysi Maski w tamtym roku malusie jeżyny bezkolcowe ,bo nie miałam i takie piękne i duże urosły ,bardzo się z nich cieszę ,ale konieczne są podpory ,więc suszą się 2 podpory wielkie ,były na polu teraz stoją pod kaloryferem ,i będę malować ,farbę dzisiaj kupiłam ,Marysia mogła by mnie upomnieć dlaczego leżą te piękne jeżyny ;:306 ,może zjemy jakieś owocki w tym roku ,ładnie rozprowadzę pędy i będzie dobrze,pozdrawiam ;:196 lilijki pięknie kwitną przed domem .

Elżuniu,ja lubię rukolę ,a musztardowca od razu spróbowałam i też pyszny ,dla mnie trochę chrzanowy smak ,ale piszą ,że to musztardowy smak ,niech będzie co chce ale dobre jest więc się cieszę ,wyguglowałam musztardowiec -nasiona i są do kupienia i można go siać później na jesienny zbiór,masz rację praca zawsze się do mnie lepiła i lepi dalej ,coś mnie zawiało i boli mnie policzek ,gonię z ciepłego domu na zimne pole i mam ,teraz mam sie wygrzewać i smarować ,ale lekarz miał rację bo przyszłam z zimnego pola dzisiaj do domu w którym ciepło i ból znowu powrócił ale dam radę ,pozdrawiam ;:196

Aniu,mąż mnie czasem tak zaskoczy ,ja nie wiem kiedy posadzę pomidorki ,gdybym miała folię to nie byłoby problemu,jest zimno i pada dalej ,pozdrawiam ;:168

Beatko,dziękuję ,staram się jak mogę ,żeby goście byli zadowoleni ,bo i ja wtedy jestem szczęśliwa ,te wspólny czas spędziliśmy cudownie ,myślę ,że wszyscy pojedzeni ,wypoczęci i zrelaksowani odjechali do swoich domków,pogoda była na zamówienie i zostałam wysłuchana ,teraz pada i pada ,a moje pomidorki czekają w kolejce ,pozdrawiam ;:196 ,lilijka cudnie rozkwitła .

Andrzejku,dziękuję spotkanie myślę ,że sie udało, był piękny dzień i wspaniali ludzie i co chcieć więcej i została pyszna historia ,pozdrawiam :wit

Marysiu,u mnie też bardzo mokro i dalej pada i też mam dużo sadzenia ,ja przywlokłam do domu duże podpory pod jeżyny bezkolcowe ,które przywiozłam od Ciebie ,urosły bardzo długie i jak pomaluję te podpory to fajnie rozwieszę na poprzeczkach ich pędy i może już pojemy owoców w tym roku ,no i jeszcze dam im obornika ,pozdrawiam i buziaczki ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Martusiu, nie popieram sadzenia w deszczu, bo łatwo się przeziębić, ale skoro uparłaś się to zrobić, to chapeau bas! ;:138 ;:138
U mnie też sobie spokojnie pada, co mnie cieszy :tan i tylko zimnica mi przeszkadza. Jednak idą cieplejsze dni i choć u mnie mają być przekropne, to nie mam nic przeciwko temu, byle cieplej się stało, czego i Tobie życzę. ;:167 Ciepełka, nie deszczu. ;:3 ;:3 ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lucynko,ja też nie popieram pracować na deszczu ,ale gdybym zostawiła te rozsady na boku w poczekalni to pewnie by zgniły ,a tak już sobie rosną ,u mnie pada cały dzień ,ale o parę stopni jest cieplej niż wczoraj ,może jutro będzie lepiej ,Tobie też życzę ciepełka pozdrawiam ;:196

Zapraszam do ogródka zalanego deszczem ,ale kwitnącego.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś, ale wszystko zapłakane! U mnie ziemia już nie przyjmuje wody. Wsadź tego wielosiła :wink:
Ja niczego nie wsadzam, a jak wstawiłam część do wody to dzisiaj wodę wylewałam tyle jej nalało...makabra!
Teraz idą burze znad Ukrainy jakby nam wody brakowało to jeszcze będą efekty ;:223 Kiepski ten maj!
Pozdrawiam i pokaż podpory proszę ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Martusiu deszcz w końcu przestanie u Was padać, on do nas idzie, albo już dotarł własciwie, bo od nocy u nas pada, ale i deszcz potrzebny dla posadzonych roslinek, a piszesz, że własnie posadziłaś, ja dzis w deszcz będę sadziła ale w namiocie, to nie zmoknę ;:215 Przepieknie wygladają Twoje rododendrony ;:167
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

WAW!!WAW!!WAW!!
Cudne widoczki rododendronowe ;:180
Cudny , bujny, kolorowy ogród stworzyłaś,Zawsze on mi sie bardzo podobał i podoba.
I rabarbar dłoniasty tam duży widzę,mój mały i przesadzany.On lubi mokro i znosi słońce ??
Lilaki śliczne.
Ja tez nie mam jeszcze foliaczka.Wczoraj posadziłam pomidorki.
Pozdrawiam Martusiu i słoneczka życzę ;:3
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Martusiu ty jak moja teściowa. Też kupiła rozsady na targu wczoraj. I lało cały dzień a musiała iść wszystko wsadzić ... U ciebie piękne rododendrony
U mnie z wielu zostało parę. Jakoś nie jest nam po drodze....Miłego dnia ci życzę i już końca deszczu.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Martuniu, nareszcie wróciłam z wojaży do domu i mam możliwość pojawić się ponownie w Twoim ogrodzie, choć już tylko wirtualnie ;:oj
Bardzo Ci dziękuję za zaproszenie, za to, że mogłam własnymi oczami zobaczyć te wszystkie cuda, które do tej pory widziałam tylko na ekranie monitora, oraz za możliwość poznania tylu interesujących osób. Jako gospodyni stanęłaś na wysokości zadania, razem z Zuzią uwijałyście się jak mróweczki, a i eM pomagał jak tylko mógł ;:63 Zuzi jak najbardziej należą się się słowa uznania ;:196 Spotkanie upłynęło w miłej atmosferze, wszystkim dopisywały dobre humory i apetyt. Mam nadzieję, że za bardzo nie narozrabiałyśmy wśród Twoich nasadzeń. Roślinki ciągle czekają na wsadzenie, na razie jednak ciągle pada i nie mam jak ich zawieźć.
Jeszcze raz dziękuję i liczę, że jeszcze kiedyś będzie nam dane ponownie się spotkać ;:196 ;:196 ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was kochani gorąco,pogoda ciut lepsza dzisiaj była,ale w ogrodzie stoi woda i ciapie jak się idzie ,trawa i rośliny nie mogły obeschnąć ,temperatura to 12 stopni ,a miało być więcej ,ja wkładałam podpórki pomidorkom ,bo je nosiłam i się mi zwichrzyły ,wysłałam paczuszkę z kwiatuszkami ,no i wysadziłam następne darowane roślinki,więc troszkę do przodu jestem ,ale zaległości się piętrzą niestety.

Marysiu,u mnie też stoją w trawniku kałuże ,wielosił wsadzony jak prosiłaś na skalniaku ,fajnie tam wygląda ,ale jak maj deszczowy to wielki urodzaj ma być ,przynajmniej grzybowy ,to pojedziemy na grzybki,podpór jeszcze nie pomalowałam ,ale jak to zrobię to pokażę ,oglądałam prognozy i zapowiedzieli burze z gradem ,no tego nam jeszcze potrzeba ,pozdrawiamObrazek

Iwonko0042,dzisiaj wreszcie przestało padać ,ale mokro w ogrodzie bardzo ,różaneczniki jakoś tak szybko urosły .część jest jeszcze mniejsza ,bo później sadzona ,ja też coś ciągle sadzę i mam wysiać dynie , fasolkę szparagową i cukinie jak to teraz naraz ogarnąć ,posadziłam astry i cynie ,pozdrawiam ;:168

Aniu,różaneczniki urosły piękne,bo czas tak leci ,rabarbarów mam już więcej bo rozmnożyłam a o czerwonych kwiatach kupiłam ,a czy będą czerwone kwiaty to zobaczymy ,w tym roku chyba nie zakwitnie jeszcze ,mój rabarbar rośnie w półcieniu ,a mokro specjalnie nie jest tam gdzie rośnie ,ja jeszcze nie posadziłam pomidorków i w ten burzowy czas jaki zapowiedzieli nie posadzę ,pozdrawiamObrazek

Olusiu,ja też musiałam to zasadzić ,bo pewnie by leżało dalej ,a tak to już rośnie podlane przez deszczyk,rododendrony rośna u mnie dość dobrze ,mam ich więcej ,ale dopiero zaczynają kwitnąć ,pozdrawiam ;:168

Iwonko 1,fajnie ,że szczęśliwie dojechaliście do domku ,teraz znowu mnie odwiedzasz na ekranie ,Zuzia dostała odpowiednie pochwały ,dzwoni codziennie z Krakowa ,jutro przyjeżdża na weekend,mojego ogrodu chyba nie ma szans wynieść szybko ,już tyle spotkań i za każdym razem rośliny wyjeżdżają czasem po sufit i wszystkiego dalej jest pod dostatkiem ,pozdrawiam i czekam na następne spotkanie Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam parę zdjęć z ogródeczka ,wiec zapraszam na małą wycieczkę :uszy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek