Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadziu, i ja się nabrałam na niezapominajkę :D Może to i chwasty, ale ten ich niebieski kolorek fantastycznie wygląda wiosną na rabatach. U mnie rośnie praktycznie wszędzie. Jak już mam jej za dużo, to wtedy wyrywam i zostawiam tylko te, które nie przeszkadzają. W kolejnym roku znów ich przybywa więcej i sytuacja się powtarza. To wdzięczna roślinka i niekłopotliwa, bo nie tworzy rozłogów i zawsze można ją z łatwością okiełznać.
U Ciebie pomimo zimnicy, kolorków z każdym dniem przybywa i można z rozkoszą patrzeć na każdą wiosenną fotkę ;:333
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

DOROTKO masz racje z tą niezapominajką u mnie też wszędzie rośnie i dopiero jak przekwita wyrywam, ale i tak siewek każdego roku mnóstwo .Nie wyobrażam sobie wiosny bez niezapominajek to numer 1 wiosny. To samo z kokoryczą lakolistną ona też wszędzie mi sie sieje tak jak niezapominajka, jednak nie wyobrażam już sobie ogrodu bez niej tego cudnego słoneczka

Obrazek

Obrazek

ANDRZEJU Francesca w ubiegłym roku mi nie kwitła wcale, dlatego cieszę się ,ze w tym roku wszystkie 3 sadzonki zakwitną .Dzisiaj też było miło po mimo mrożącego wiatru, ale nie mogłam nie posiedzieć na ogródku z Zuzią moją nową ogrodową towarzyszką dzikuską .Nie wiem kiedy ona sie zmieni. Zrobiłam sadzonkę patyczkową dahurskiego ciekawe co on na to odpowie :wink:

Obrazek

Obrazek

TERENIU u mnie też rozsiewa sie i jest w każdym zakątku i lubię jej kwiaty, ale rozsiewa się jak chwast ale śliczny .Nie wszystkie chwasty są takie ładne jak niezapominajka .Po kwitnieniu nadmiar usuwam i w następnym roku znów jest jej pełno :;230

Obrazek

Obrazek

EWCIA robię tak jak Ty, ale nie można wyrzucić wszystkich siewek jak przecież nic nie trzeba przy nich robić ,a zdobią wiosny ogródek

Obrazek

Obrazek

IWONKO uczę sie od najlepszych ;:180 i widzisz czasem też udaje mi sie kogoś zaskoczyć :;230 No widzisz czasem i mnie coś się udaje a miałam zamiar ją podpisać jak zresztą wszystkie rośliny ale spasowałam :;230

Obrazek

Obrazek

AGNISIU kiedyś miałam w jednym miejscu sporo latek i każdego roku cudnie zakwitał .Potem zmieniałam to miejsce i zachciało mi sie przesadzić winne miejsce i od tego czasu zaginął .Ubiegłej wiosny kupiłam sobie w doniczce i posadziłam na skalniaku w słoneczku i tak cudnie się rozlał przy okazji zasłaniając inne posadzone tam roślinki .Cóż musiałabym trochę poskromić jego zapędy, bo zaczyna kwitnąć Ifejon i nie będzie go widać .Nie przypuszczałam ,ze tak spodoba mu się to miejsce.Takie małe cebulki czy przybyszowe daje do doniczek i chowam w zimowej przechowalni .Szkoda byłoby mi szczególnie cebulek 'Hanusi'

Obrazek

Obrazek

JOASIU Pamelka wygląda rzeczywiście zjawiskowo jak zakwitnie .Nie tnę jej wcale puszczam na żywioł niech zarośnie calutki mur Nie wiem czy jednak podpora bambusowa to wytrzyma jednak potem będę sie tym martwić

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu podejrzewam, że Ty naprawdę masz podgrzewane rabaty ;:oj :;230 , tyle już roślinek u Ciebie kwitnie ;:303 ;:303 ;:303 ;:303
Twoja Zuzia śliczna, taka srebrzysta, przypomina mi moją ukochaną Miśkę, którą maleńką przyniosłam do domu w dniu matury. Każda okazja dobra na sprawienie sobie prezentu ;:173
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

U ciebie wszystko Jadziu bardziej rozkwitnięte. ;:108 ;:108 Szywerekia,,, mam tą roślinkę.A nie wiedziałam,ze tak ona się nazywa.
Pamela J.wciąż zachwyca.
żagwin cały już ukwiecony, moj dopiero zaczyna . :roll:
Awatar użytkownika
irpam
500p
500p
Od: 10 lip 2017, o 17:30

Post »

Jadziu - z tymi niezapominajkami to wszyscy mamy chyba podobnie. Rosną wszędzie, ale też ładnie wiosną wyglądają.
Kotek u Ciebie wygrzewa się na ławeczce w słoneczku, też już czuje wiosnę. ;:3
Po obcięciu róż powsadzałam mnóstwo patyków, tylko ciekawe co z nich będzie. Chyba te co rosną pod butelkami to mają się dobrze. A reszta?? Najwyżej z nich nic nie będzie, ale co szkodzi spróbować?? Aby przykryć wszystkie, to wszędzie by były butelki :;230 :;230
Pozdrawiam.
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Jadziu
Żagwin faktycznie przepiękny ,zwłaszcza na tle jasnych kamieni. :D
Co tam masz brązowego koło kwitnącej mahonii :?: Beczkę drewnianą :?:
Brunnery bardzo ładne, u mnie dopiero listeczki wychodzą.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Jadzinko Kochana ślicznie u Ciebie. Mam nadzieję że dziejszy przymrozek nie uszkodził Twoich roślinek.
Zdjęcie tej niezpominjki prześliczne, żagwin wygląda zjawiskowo, powojnik pięknie zaczyna, jeszcze tylko trochę deszczu by się przydało, bo ciepełko już zapowiadają.
Przesyłam serdeczności i głaski dla kotek - o ile to wykonalne :wink:
;:168 ;:196
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jadziu wyobraź sobie że chyba i ja mam tego powojnika, ale nie wiedziałam jak sie nazywa, w tamtym roku go ścięłam i słabiutko było z kwiatami, teraz ma już piękne pączki, będzie kwitł ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No tak to jest pogoda cudna a ja dopiero dzisiaj zabrałam sie ostro za okna itd,,Jestem w tym roku spóźniona niemiłosiernie ;:222 , a taka cudna pogoda była.Jednak chyba z godzinkę byłam z Amelka w ogródku i zbierają sie do kwitnienia Rembrandty, ale cosik mi sie wydaje ,że to jakieś czerwone czyżby pomyłka ;:202 .No cóż poczekam aż całkiem się otworzą, bo specjalnie czytałam o nich poczytałam mają tylko 2 podstawowe kolory o czerwieni nic nie piszą ;:224

Dzisiaj znów trochę wspominek, bo nowych fotek brak ,wiec byliśmy w sierpniowym ogrodzie w połowie miesiąca

Obrazek

Obrazek

IWONKO tego powojnika się nie tnie ale teraz już z pewnością będziesz wiedzieć. No chyba ,że masz takiego wielkoluda jak mój wiec trochę trzeba by go opierzyć :wink: jednak mnie go szkoda ciąć niech sie buja po calutkim murze,chociaż zakryje ten opadający tynk z który spółdzielnia nic nie robi tylko czynsze podnosi ;:222

Obrazek

Obrazek

BEACIUkochana kotka daje sie głaskać ,wiec jutro dostanie porcję specjalną od Ciebie z wyraźnym zaznaczeniem ;:196 Nawet czasem przysiądzie obok mnie na ławce, staje sie coraz śmielsza./Już calutki tydzień dzień w dzień przychodzi spać do domu czyli już są jakieś poprawy .Jednak do pełni szczęścia jeszcze wiele brakuje, bo tę dzikość ma w sobie nadal.Ja wciąż zachwycam się tym moim Żagwinem jest przecudny ;:167 Rano jeśli zdążę pobiegam z wężem i podleje co nieco .Na razie nie zauważyłam jakisik zmian pomrozowych prócz Rutewki orlikolistnej która ma nieco zdeformowane liście .Przy Amelce jakoś nawet czasu nie mam żeby sie wszystkiemu dokładnie przyjrzeć bo trzeba ja pilnować. Dzisiaj zaczęła mi wybierać ziarenka z koreczków nawozowych które wysypałam z korą wymieniając ziemię storczykom .Dobrze ,ze widziałam, bo teraz jest na etapie smakowania wszystkiego ,a kuleczki się jej spodobały ;:224

Obrazek

Obrazek

AGUSIU ta beczka nie jest drewniana to zwykła beczka chyba z PCV okleiłam ją 2 lata temu szmatami moczonymi w zaprawie potem olejowałam i malowałam w/g instrukcji Danusi Tacca .Pierwszą zimę była schowana ,teraz ją zostawiłam na dworze na zimę i nic jej się nie stało. Mam też tym sposobem zrobioną donicę, ale ta była schowana

Obrazek

Obrazek

IRENKO u mnie wszędzie stoją butelki ,akwaria z patyczkami a obok wody na wąskiej rabatce mam przedszkole doniczki ,doniczusie okryte wszystko butelkami :;230 Nie wszyscy okrywają ,ale te okryte chyba lepiej się ukorzeniają .W lutym jak zaczęłam scinać róże wetknęłam jakieś patyczki na tej wąskiej rabacie i nawet nie okryłam ich i nie wiem nawet co za jakie :oops: , a one spokojnie pokazują czerwone oczka, więc to nie jest reguła .Trzymam kciuki ,żeby i twoje sie ukorzeniły

Obrazek

Obrazek

ANIU u Ciebie za to dłużej będzie wszystko kwitło i będziemy mogli podziwiać te kwiatki ,które już u nas przekwitły .No widzisz teraz znasz imię jednej roślinki więcej :)

Obrazek

Obrazek

DAYSY oczywiście centralne pod rabatami mam zamontowane ;:306 inaczej juz tyle by nie kwitło :;230 Ta kotka pojawiła sie w ogródku jak odeszła nasza Agatka dostała imię Zuzia i już prawie 3/4 roku się znamy, a ona wciąż dzikawa. Nie umie się oswoić, ale jest juz i tak dobrze, a czasem o 2,30 mam pobudkę tak jak dzisiaj czy wczoraj ;:222 Tak głośno miauczy żeby ja wypuścić na dwór ,że muszę wstać ją uspokoić ;:224 Zresztą już parę razy zrobiła nam takie numery

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Jadziu muszę zrobić fotkę Twojej Elżbietce, ona sobie całkiem fajnie radzi. Patrzę na Twoją i dziękuję Bogu, że wsadziłam ją na tył rabaty.
Szkoda tylko, że u mnie nadal sucho, na pewno byłaby dużo większa, bo potencjał widać ma ;:215
Cudne wspomnienia, rozmarzyłam się ;:224 ;:167
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Jadziu to opóźnienie pewnie przez to, że w tym roku święta tak późno i nałożyły się z większością prac w ogrodzie :) Wspomnienia piękne ;:333 Wesołych Świąt życzę.
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Żagwin piękny kobierzec!
Szywerekia? :shock: Przypomina mi gęsiówkę.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Jadziu :wit
Piękne róże... w tym roku za pewne tez będziesz miała takie piękne .
Zdrowych, wesołych Świąt Wielkiej Nocy!! ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Nie, nie Jadziu już teraz wiem, że ten powojnik bez cięcia, mam go dopiero trzeci rok przy płocie, niech tam się pnie po nim i pięknie zasłania nas, radości i zdrówka Jadziu ;:196
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Jadziu Piękne wspominki różane ;:138 moje niektóre puszczają się ładnie inne gorzej, może to urok tej suchej wiosny...
Radosnych świąt a nadchodzący czas letni niech obfituje w same dobre wydarzenia i piękne kwitnienia ;:196 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”