Ogród - hal1959 /r.2008/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Widzę,że masz mój charakterek :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kilka fotek przed koszeniem trawy i posadzeniem niedzielnych zakupów.Czeka mnie trochę pracy i przyjemności. Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

hal1959 pisze:Widzę,że masz mój charakterek :lol: :lol: :lol:
Dokładnie tak - dzisiaj zakupiłam goździki brodate - zaraziłam się oczywiście na forum :P
Kupiłam też celosie - ale malutkie..... Żeby bylo łatwiej gdzies upchnąć :P
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

Pogoda sprzyja spacerom po ogródkach, więc znów wpadłam z wizytą. :)
Piękne zakupy zrobiłaś Halinko :shock: :)
Dziewanna mnie mile zaskoczyła a ostróżki i naparstnicy też nie mam (ostatnio co wysiałam to się nie udało i poszło do "koszalina"). Miałam w planach dziś polatać po ogrodniczych ale z racji ważniejszych spraw poszukiwania odłożone w czasie :lol:
Ale nie spocznę, bo muszę je mieć. :wink:
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mariolu,gożdziki mi się podobają,a szczególnie mojemu M.Zasiałam je jesienią z nasion od znajomej,w przyszłym roku będę się nimi cieszyć,bo kwitną w drugim roku od wysiania.Mimo to kilka widzę,że zakwitnie,bo mają pąki.Tymczasem poflancowałam je w różnych miejscach i będę czekać do przyszłej wiosny.Nie wiem jak to wyjdzie,bo to mieszanka wielu kolorów.Ciekawa na co ja zachoruję w najbliższym czasie.
:lol: Pozdrawiam.
AgnieszkoPrzecież wiadomo,że na forum zobaczyłam je i musiałam kupić,bo też nie miałam.Przypadkiem natknęłam się na nie,ze świeżej dostawy,bo takie zdrowe i dorodne okazy i dość drogie naparstnica 14 ,ostróżka 10 zł.No cóż taka przyjemność kosztuje :roll: Pozdrawiam.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

no, jak tam po posadzeniu nowych zakupów? czemu nie zdj "po"?

Ja moje zakupki wsadziłam dzisiaj.... Zdj już są, jak by co...
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wyrugowałam rogownicę i floks i posadziłam kupione hosty.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Kilka widoków na miejsce do wypoczynku.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Sliwki na migdałku
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Hanka 1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 20:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Haluś
Długo spacerowałam dziś po twoim królestwie.jestem pod wrażeniem.Ostatnie zakupy bardzo udane,tylko szkoda,że wyrugowałaś floksy,bardzo je lubię.Widzę,że i ty masz taką samą białą różę jak jak-paradnica no nie?
kochajmy ludzi, tak szybko odchodzą...
oaza spokoju Hanki
ciasta domowe Hanki
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hanuś ,rogownicy i floksów mam baaardzo dużo i tak szybko te rośliny się rozrastają,że nie zrobiłam im ani sobie krzywdy.Biała róża faktycznie jest taka subtelna,chciałabym mieć taką szczepioną na pniu,wczoraj widziałam na forum i nabrałam ochoty na nią.Cieszę się,że wpadłaś do mnie.Zawsze zapraszam.Pozdrawiam.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko na razie posadziłam szałwię i hosty,zostały mięty,dzisiaj się tym zajmę.Muszę przygotować miejsce,bo to niespodziewany zakup,zdecydowany bardziej przez mojego M.Myślę posadzić w pobliżu mojej mięty,zaraz będę główkować.Fotki z hostami zrobione.Twoje nowe nasadzenia widziałam wczoraj,ale nie pochwaliłam jeszcze,więc to teraz robię.Fajny pomysł z tymi kolorowymi liśćmi.Też lubię rośliny o takich liściach .Mam kilka trzmielin,tylko małe jeszcze. Pozdrawiam Cię.Ps pisałyśmy w tym samym czasie chyba,co?
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Znalazłam miejsce i posadziłam mięty w rzędzie.
Obrazek

wczoraj posadzona hosta
Obrazek

druga trytoma wypuściła pąka
Obrazek

pierwszy kwiatek u mojej najobficiej kwitnącej róży każdego roku
Obrazek

kłóciłam sie ze sprzedawczynią,że ta ostróżka nie może być niebieska
Obrazek

jednak może
Obrazek Obrazek Obrazek

ogólne widoki
Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Nalewka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 paź 2006, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Halinko, napisz, proszę coś więcej na temat ... kratki, po której pnie się ta cudna śmietankowa róża, co to jest, jak mocowane, mój Sz.M. wymyśla na moją prośbę różne wynalazki, ale wygląda to tak sobie, może jak mu pokażę coś ładnego, sprawdzonego, a najważniejsze - skutecznie podtrzymującego roślinę, to "wymyśli" coś solidniejszego, trwalszego i bardziej estetycznego, niż to, co do tej pory :D

A wracając do zakupów, nie wyszły mi w tym roku ani ostróżki, ani wiele innych roślin z nasionek, więc też rozglądam się na różnymi i jednorocznymi, i bylinami. Na targu w Olsztynie widziałam piękną, dorodną, owszem, naprawdę zwracającą na siebie uwagę - ostróżkę za ... 25 zł. Jedna roślinka, nie jakaś wielka kępa. A pan zachwalał ją jako bardzo tanią, bo wyjątkową - wieloletnią :lol:
"Wyrzuciłem telewizor na śmietnik, a w radiu urwałem gałkę, tak aby nikt z rodziny nie mógł zmienić stacji i teraz jest tylko wasze radio u mnie w domu. I jestem naprawdę wolnym człowiekiem."
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nalewko ja dałam za ostróżkę, moim zdaniem bardzo ładnie rozrośniętą kępę w idealnym stanie, 10 zł.Ma bardzo dużo pąków i zaczyna dopiero kwitnąć,więc dłużej będę się nią cieszyć.Co do kratki,to zwykłe pręty pospawane przez mojego M.Póżniej zrobie fotki jak są mocowane.Uważam,że nie sa one jakieś wymyślne ozdoby,ale spełniają swoją funkcje podpórki do róż.Mam ich 5 jednakowych.Gdy róże się rozrosną,będą słabo widoczne i o to mi chodziłó,róża ma pokazywać swoje piękno,a nie kratka.Ona ma je wspierać.Pózniej dołącze fotki.Pa,pa
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
coccinella
1000p
1000p
Od: 8 kwie 2008, o 12:42

Post »

Hosty wygladają rewelacyjnie. Gdzieś czytałam na forum, że żeby perz nie przerastał kamyków, musi ich być 5cm... Jeśłi dobrze pamiętam. Ale i tak wygląda to pięknie. Kontrastowo.
Muszę pomyśleć, czym zmulczować te moje nowe rabatki, bo się nie wyrobię z plewieniem. A poza tym zostało mi jeszcze pół rabaty do obsadzenia ;)

możesz zdradzić tajemnicę, co to za efektowny kwiat z 12go zdj z wczoraj wieczór? Ten fioletowy, o jakby zamkniętych płatkach

A! no i właśnie - celosie masz też fajniusią, tą różową. Ja takiej nawet nie widziałam...

kurczę, idę zaraz do ogrodniczego. :twisted:

a! znalazłam na allegro halcyona ;)
Pozdrawiam, Iwona.
moje wątki
ten się nie myli co nic nie robi
Awatar użytkownika
Lamia
500p
500p
Od: 27 maja 2008, o 14:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Biegam po wszystkich sklepach ogrodniczych ale Host nie udało mi się jakoś spotkać.Zdradź tajemnicę gdzie kupiłaś swoje... :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”