Kamelie i inne
Licheń piękny,ale wolę starą bazylikę -ma duszę
Agar, mam do Ciebie ogromną prośbę
podzieliłabyś się malunią sadzoneczką epiphyllum oxypetalum

ostatnio epiphylla śnią mi się po nocach ,a w szczególności oxypetalum i selenicereus grandiflorus
Agar, mam do Ciebie ogromną prośbę

ostatnio epiphylla śnią mi się po nocach ,a w szczególności oxypetalum i selenicereus grandiflorus

pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
Witam, dorela - epiphyllum będę troszkę podcinać pod koniec jesieni, więc wtedy mi przypomnij na PW o szczepce :P (niestety listki mojej rośliny są krótkie w porównaniu do innych okazów, wypuszcza ich sporo, ale jak osiągną z 10-12cm stają - nie mam pojęcia, co jest przyczyną
) W przeciwieństwie do liści epi moja stapelia (bliżej niezidentyfikowana) całkiem zgrabnie powiększa swoją wysokość i szerokość, co bardzo mnie cieszy, bo na FloraForum podpatrzyłam stapelię, która prowadzona jest jako roślina zwisająca ( http://images23.fotosik.pl/272/cd615647c5a4c2a2.jpg - przecudna ) - i pomyślałam, że też tak spróbuję
Na razie co prawda nie bardzo ma co "zwisać", ale za jakiś czas może się doczekam takiego ogromniastego cuda...Chwilowo doczekałam się tylko kwiatu - jeszcze w pełni się nie rozwinął, jest bordowy, kudłaty, z białym środkiem i na razie...nie cuchnie(choć po doświadczeniach z orbeą variegatą jestem przygotowana na niekorzystne zmiany
Wiecie może co ta stapelia? Waham się pomiędzy hirsutą, a grandiflorą, ale dla mnie są one tak podobne (widziałam je tylko na foto), że nie potrafię się dopatrzeć, co mam

-
- 100p
- Od: 14 lip 2007, o 11:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- myszorek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 cze 2007, o 16:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ale super kudłatek
strasznie mi się podobają takie futrzaki 

Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Dzięki Agnieszko,przypomnę się ..........w pażdzierniku?
super wygląda ta twoja stapelia skojarzyła mi się z cieplutkim sweterkiem

super wygląda ta twoja stapelia skojarzyła mi się z cieplutkim sweterkiem

pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
-
- 100p
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
-
- 100p