Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny

Post »

Śliczny ten orlik, taki pastelowo- lawendowy ;:167 Iglaki jak uczesane w irokeza i azaliowa tęcza :)
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu uciekł mi Twój wątek , ale gonię :)
Po obejrzeniu ostatnich stron mam hostowy zawrót głowy ile Ty ich masz :shock: :shock: :shock:
Cudowny zadbany ogród ;:180 po którym miło się , spaceruje ;:224
już wiem ,że muszę dokupić biały czosnek bo nie mam a ładnie wygląda.
Jestem niezdecydowana co do orlików podobają mi się jak oglądam ale jak pomyśle ,że się rozsiej ą to mam wątpliwości.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,świetnie wygląda ogród z dalsza i dom w jego otoczeniu,nasza praca w ogrodach naprawdę nam się odwdzięcza takimi właśnie widokami ,jest cudnie u Ciebie ,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Sliczny masz ogród , zresztą zawsze mi się podobał :)
Moja piwonia drzewiasta była ładna jak była młoda. Teraz się wyciagnęła, gołe te gałęzie jakieś , mało kwiatów. Fakt,że rośnie w towarzystwie róż , które ją zdominowały. I tak sobie sama wymyśliłam ,że jak ją przytnę to sie rozkrzewi , będzie ładniejsza i nie taka wysoka bo zasłania róże i tak ze sobą walczą ;:306 Już przycięłam , tak na czuja. Patrzyłam żeby były jakies pąki , wyrostki a nie goła gałęź. Z tego powinno odbić. Przycięłam tak o połowę. Sama zadecydujesz ile musisz przyciąć. Ale poczekaj , moze moja tego nie przeżyje ? ale myślę ,że nie zrobi tego :!: ;:306 Zobaczymy, dam Ci znać jak sie miewa :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Aniu 93 odmiany host ?? ;:oj Chyba żartujesz ?? Jak Ty to zmieściłaś ?? Ja mam mało host ale faktycznie to fajne rośliny więc powinnam ich mieć więcej. Pięknie prezentuje się Twoja działeczka z tymi dodatkami i ozdobami . Pozdrawiam i czekam na róże :wit .
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Chylę czoło przed hostową królową ;:196 Bardzo lubię te byliny, bo świetnie wypełniają przestrzenie.
W hostach masz orliki? Ja mam orliki wszędzie :lol: :lol: Mają niezły rozmach. :lol:
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Takie zdjęcia z perspektywy pokazują jak ładnie jest na działeczce, nawet drzewo poukładane pomysłowo.
Dokupuj czosnki, będzie co podziwiać za rok.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

93 odmiany???? ;:oj Jest mooooc ;:138
Baaaardzo dużo! Ja coraz bardziej się nimi zachwycam, nawet w głowie mam plan na małe hostowisko. Mają wielki urok.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

kochani bardzo dziękuje za odwiedziny i wpisy ;:196
Niedługo podpowiem szczegółowo. Muszę parę rzeczy ogarnąć. :wink:

Ale zapraszam do ogrodu. ;:173
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu wszystko już pochwalone, więc tylko cudną kepę orlików w hostach popodziwiam. ;:oj Masz rację, że często dopiero na fotografiach zauważamy niektóre szczególy. Ja szczególnie choroby i szkodniki wtedy widzę. ;:306
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aniu, spacer po Twoim ogrodzie to niesamowita przyjemność. ;:138 ;:138
Azalie wspaniałe, ;:303 ;:303 w ogóle całe otoczenie fantastycznie rozplanowane, pomysłowo ozdobione i pięknie utrzymane w ryzach! ;:215
Awatar użytkownika
silversnow
500p
500p
Od: 30 maja 2016, o 23:45

Post »

Aniu każdy spacer po Twoim cudownym ogrodzie jest dla mnie niesamowita przyjemnością . Bardzo lubię Twoje fotografie. Robisz takie cudowne, wyraziste zbliżenia swoich pięknych roślin. Idealnie eksponujesz nawet najmniejsze detale. Piękne masz azalie. Maja takie żywe kolory. Masz 93 hosty. wow :D Anusia ja mam jedną i zawsze , zawsze będzie mi przypomina pewną kochana osobę , dzięki której jest u mnie ;:167 a przyjęła się bardzo dobrze. jeszcze troszeczkę dam jej podrosnąć i wkleję u siebie fotkę .Cudowne orliki, przepiękne czosnki i powojniki. Stworzyłaś naprawdę niesamowite miejsce wokół domu. Gratuluję Ci i podziwiam ogrom pracy i miłości, jaki włożyłaś i cały czas wkładasz w Twój cudowny ogród.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aniu kolorowo i radośnie w ogrodzie, ślicznie azalie, powojniki i dziesiątki różnych kwiatów ;:63
Może i zasuwa ta wiosna, ale piękna pogoda wynagradza uciekający czas. Teraz jeszcze podlało :D
Czy mnie się wydaje czy masz jakieś niskie orliki?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu100780 Dziękuję .Kaiser jest cudny ;:167
Inny powojniki po malu u nie zaczynają :)
Ano, jakoś się zrobiło juz te 93 hosty .Taka mała kolekcja. ;:306
Shire-Moniś Iglaków jeszcze wszystkich nie przycięłam.Gdzieś posiałam ładowarkę do akumulatorka do nożyc. :twisted:
Jeszcze trochę jak nie znajdę, to trzeba ręcznie ciachać,Zwłaszcza kulki juz nader zarosły.
Orlików trochę też jest sporo.I siewki zostawiam w większości.
koziorozec-Martuś Dziękuję. ;:196
To prawda,za te wszystkie prace, ogród już odwdzięcza się ładnymi widokami i kwitnieniami.
Pamietam jak nie mogłam się doczekać,kiedy ten mój ogród będzie większy i coś w nim będzie widać.
Teraz już z każdej strony coś w nim widać ;:173
MirkaS Lubię hosty.I jakoś tak wyszło,że jest ich już 93 odmiany.Niby nie dokupuję,Ale jak zobaczę, jakąś co nie mam, same mi do rączek i koszyka wchodzą ;:306 Dziękuję bardzo za ciepłe słowa ;:196
Czosnki i ja na jesieni dokupię.
A orliki też lubię.są w rożnych miejscach.I nie przeszkadzają mi ,że się rozsiewają.Inne siewki zostawiam, inne można wyplewić.
Trochę za siatką się wysiały u mojej sąsiadki.A ona je wszystkie zachowała .I jest z tego zadowolona. ;:173
apus-Basiu; ewelkacha88-Ewelinko No widzisz, jakoś mi te 93 odmiany się uzbierały ;:306
U nie są ciasno posadzone, bo chciałam ich duzo.To trochę i za gęsto może.Ale jak kiedyś będzie to przeszkadzać to przesadzę :)
Macie małą kolekcję, to można ją powiększyć.?To super rośliny., bezobsługowe, bezproblemowe.
Troszkę tych dodatków zaczynam w ogrodzie umieszczać, taka mała biżuteria dla ogrodu. ;:113

Obrazek
Obrazek
Widok z hamaka
Obrazek
Obrazek
Po wycięciu iglaka widok na ogród jest dużo lepszy , szerszy na ogród
Znalazłam nazwę tych cz osnów- to - Purple Sensation :D
Obrazek
C.d.n...
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

karolacha-Karolinko Dziękuję za miłe, pozytywne słowa pod adresem mojego ogrodu. ;:196
Dziękuję ci za te wiadomości o piwonii drzewiastej.Wczoraj niechcący stanęłam i złamałam ten jeden jej pęd. ;:223
może, odbije,,,znowu.
Ale i tak jestem ciekawa, tych informacji o jej przycinaniu.
PEPSI-Malgosiu Hmmm bardzo mi miło być chociaż królową host :;230
a tak serio, to dziękuję, ale wcale nie czuję ,że jest ich tak dużo.Może dlatego,że są tak trochę upchane .?
Tak w hostach też mam orliki.I też mam je w rożnych miejscach.
korzo_m-Dorotko Dziękuję ci za miłe słowa. ;:196
Kiedyś ogród w szerszej perspektywie nie wyglądał ciekawie,Pamietam, jak nie mogłam się doczekać, kiedy się zagęści.
I ciągle coś dokupywałam.Teraz i jeszcze też coś tam dokupię.Zawsze coś zobaczę, coś wejdzie w oczy i w ręce czego nie ma,Znasz to ??
Tak, czosnki już nie będę przesadzała, tylko dokupię i dosadzę.Tylko muszę zaznaczyć, gdzie one są.Abym na jesieni, kopiąc , dosadzając nie uszkodził tych , które są już.Bo tak też potrafię.
cyma2704-Soniu Dziękuję. ;:196
Tak, dobrze,że ten ogród fotografujemy, utrwalamy na fotkach .Tak szybko niektóre kwitnienia nam mijają ,że chociaż dłużej na nie popatrzymy. ;:108
A ty wiesz, ja często na tych zbliżeniach jakieś zielsko dostrzegam, albo też szkodniki.Ale kwiaty i fakturę tez. ;:173
plocczanka-Lucynko A ja dziękuję za twoje odwiedziny i pochlebne słowa pod adresem mojego ogrodu. ;:196
Azalie jakoś mi wychodzą.W przeciwieństwie do rodków.

Obrazek
azalia pink delight
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Widok z tarasu
Obrazek
Zaraz odpowiem na pozostałe posty :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”