Przydomowy ogródek Eweliny, część V.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część V.

Post »

Ewelko,buszy Ci nie zazdroszczę , masz co robić w nim ;:306 liscie tulipanów już powycinałam bo mnie wnerwiały
a powojnik Summer Snow, musiałam go trochę okiełznać, bo byłby mi zadusił Gizelke i Mme Isaac Pereire,pokierowałam go na jodłę
może ją oplatać ,mój też zaczyna kwitnąć. ;:168
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Taki duet kocio-psiany musi być uroczy ;:173 Fajnie, że zwierzaki się tak szybko dogadały.
Różyce już ci przepięknie kwitną, a i inne dodają ogrodowi uroku ;:215 Nie do uwierzenia jak to wszystko pędzi w tym roku, wszak dopiero czekaliśmy z utęsknieniem na pierwsze krokusy...
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Ostatnie dni były bardzo upalne ;:3 . Wszystko byłoby ok ,gdyby jeszcze ziemia dostawała wodę z nieba ;:131 . Niestety mimo zapowiedzi deszczu u mnie nie padało . Może dzisiaj w końcu popada bo od jakiegoś czasu chmury zbierają się i zbierają. W ogrodzie zbyt wiele nie robię bo chwastów nie da się plewić, gorąco jest jak diabli . Wycinam tylko to co przekwita i na tym kończę. Nawet trawy dziś nie wykosiłam bo i tak z braku wody wygląda fatalnie ;:222 . W środę razem z dziewczynkami jedziemy na 3-dniową wycieczkę do Zakopanego . Spakowałam dzisiaj już większość rzeczy a pozostałe dopakuję przed wyjazdem . Mam tylko nadzieję, że pogoda dopisze ,chociaż ta w górach bywa nieprzewidywalna więc płaszcze przeciwdeszczowe i nakrycia głowy spakowane ;:333 . Dzisiaj chciałam nadrobić forumowe zaległości i nasycić oczy ale właściwie u większości osób nie widać zdjęć. Swoich też nie widzę ;:185 . Nie mam pojęcia co się stało .

Marysiu moja jabłonka wyglądała fatalnie i już myślałam, że w ogóle padnie. Całe szczęście żyje i mam nadzieję, że odbuduje koronę, która niestety wygląda nieciekawie . Kotek bardzo dużo śpi a jak nie śpi to bawi się i rozrabia . Rzeczywiście pogodę mamy bardzo letnią i jakoś nie mogę przywyknąć do tych temperatur ;:222 . Bardzo dziękuję i wzajemnie ;:196 .

Aniu moje róże mimo mocnego cięcia pięknie się pozbierały i kwitną . Jeszcze nie pokazały wszystkich kwiatów ale jest coraz lepiej ;:215 . Mimo wszystko na okazałe krzewy przyjdzie mi poczekać bo sporo róż posadziłam w tamtym roku i tej wiosny. Powojniki również dają radę ale nie wszystkie chcą współpracować. Summer Snow należy akurat do tych niezawodnych . Pozdrawiam :wit .

Lenko u mnie też jest sucho strasznie ;:222 . Nie padało ostatnio więc podlewam co mogę ale jednak deszcz to deszcz. Trawnik mam bardzo kiepski, wysuszony i mizerny. Nigdy nie przykładałam wagi do jego wyglądu ale teraz razi mnie okrutnie ;:222 . Dzisiaj jest szansa na deszcz więc trzymam kciuki. Mszyca u mnie była ale ostatnio pryskałam i na razie spokój mam. Na pewno jeszcze się pojawi bo to wredna bestia :evil: . Pozdrawiam :wit .

Stasiu każdy rok jest inny i niestety nigdy nie będzie idealnie ;:185 . Jak nie susza to nadmiar wody albo mszyca i inne gagatki. U mnie tego roku ślimaków jest malutko i komarów też na szczęście nie ma .Zwierzęta wprowadzają do domu sporo radości ale i obowiązków . Bardzo dziękujemy i również udanego weekendu życzę ;:196 .

Wandziu ja też wycięłam już większość tulipanowych liści ale jeszcze trochę zostało i chyba przy najbliższej okazji już je wytnę bo mnie wnerwiają .Powojnik Summer Snow jest szalony i koniecznie musi dostać dodatkową podporę bo ciągle chce się wspominać a biedny nie ma gdzie na tej cegle. Niedługo mój eM ma urlop więc będziemy mogli trochę popracować. Pozdrawiam :wit .

Małgosiu sama nie mogę uwierzyć jak ta pogoda tego roku wpłynęła na przyrodę . Wiosna zapowiadała się marnie po tych kwietniowych opadach śniegu a potem od razu wskoczyliśmy w krótki rękaw. Normalnie szok ;:oj . Nawet przez chwilę nie było taki optymalnych temperatur tylko od razu zrobił się upał ;:222 . Poza tym susza jest okropna i zaczyna mnie to martwić. Polewam od czasu do czasu ale takie polewanie z węża nigdy nie zastąpi normalnych opadów . Nasz biszkoptowo- czekoladowy duet jest szalony ale jaki słodki ;:131 . Pozdrawiam .

Pozdrawiam i spokojnego wieczora życzę.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Właśnie i ja zasiadłam do nadrabiania zaległości, a tu Fotosik zabawia się w ciuciubabkę ;:222 I co z tego, że czytam, skoro nie widzę, a jak podziwiać ogród nie widząc go?
Może np. tak:
Ewelinko, te niebieskie ostróżki wyjątkowo pięknie Ci zakwitły ;:oj A kwitnące róże wprawiają mnie w zachwyt. Czy ta biała to Artemis? I co? Jak mi poszło, trafiłam z czymkolwiek? :;230 :;230 :;230
Chyba musimy uzbroić się w cierpliwość i przeczekać fochy fotosika. Zaglądałam nawet do regulaminu, ale nie doczytałam się jakiś zmian ;:202
Pozdrawiam i wrócę jak już będą zdjęcia ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Ewelinko! Podobnie jak Iwonka zaczekam na zakończenie strajku fotosika, i przybiegnę popatrzeć na Twój cudny ogród. Teraz mogę sobie tylko wyobraźnią popracować, choć upał mózg lasuje i nawet tego nie potrafię.
Pozdrawiam i dobrego tygodnia życzę. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Ewelino
Szkoda ,że nie mogę obejrzeć róż, kotka i innych piękności.
U nas też susza trwająca od kwietnia.
Mam pytanie , czy oprócz mszyc inne szkodniki atakują Twoje róże :?:
Mam wrażenie ,że w tym sezonie wszystkie możliwe opanowały moje.
Pryskałam środkiem na mszyce, ale nie mam pewności ,czy zadziała na skoczki , mączliki i takie małe lichy.
Dobrze ,że macie Dziadków, Rodzic musi czasem odpocząć od swoich pociech. :D
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie :wit .

Zdaje się, że zdjęcia wróciły :heja . U mnie nadal upalnie i bezdeszczowo ;:222 . Wczoraj byliśmy na gminnym Dniu Dziecka . Emilka wybawiła się na całego i miała również występ taneczny. Mimo początkowego strachu i obaw dała radę ;:215 . Weronika spacerowała w wózku z Tatą ale też korzystała z atrakcji. Niestety po powrocie do domu nieszczęśliwie upadła ze szklanką i rozwaliła rękę ;:145 . Skończyło się to na pogotowiu i założyli Jej 5 szwów :( . Całe szczęście, że nie zrobiła sobie gorszej biedy bo rozcięła rękę w takim miejscu, że mogła poturbować sobie żyły. Przeżyliśmy koszmar ale na szczęście już teraz wszystko jest w porządku. Skóra się zrośnie ;:108 . W ogrodzie rośliny szaleją na potęgę ale widać, że doskwiera im brak deszczu. Mój trawnik wygląda fatalnie ale nic na to nie poradzę. Musiałabym go podlewać codziennie z węża a i to nie wiem czy przyniosłoby jkiś rezultat.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Iwonko coś tam zgadłaś bo niebieskie ostróżki rzeczywiście pięknie kwitną :;230 . Artemis pokazuje swoje kwiaty więc również strzał w dychę ;:306 .U mnie zdjęcia wróciły i miejmy nadzieję, że już nie znikną ;:173 . Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lucynko teraz można nadrobić zaległości i obejrzeć zdjęcia bo wróciły ;:138 .Mam nadzieję, że już więcej nie będzie takich problemów ;:224 .Upał jest nie do zniesienia a u mnie w dodatku ciągle bez deszczu :( . Dziękuję i wzajemnie ;:196 .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Agnieszko ja widzę już zdjęcia więc i Ty powinnaś ( chyba ) . Pytasz o szkodniki na różach. Owszem, miałam jeszcze skoczka różanego ale ten wytępiony i nie wraca a innych dziadostw na szczęście nie było. Mszyce pokazują się co jakiś czas niestety :evil: .Rzeczywiście mamy fajnie z moimi Teściami ;:108 . Od początku nam pomagali i kiedy tylko mogli zabierali Weronikę na weekend. Teraz od czasu do czasu zabierają obie o ile Emilka da się przekonać bo nie zawsze chce jechać do dziadków. Dla mnie to duże ułatwienie bo mogę zrobić coś z eMem w domu albo w ogrodzie. W tygodniu mało na to czasu a przy Weronice ciężko zrobić cokolwiek. Niestety Jej niepełnosprawność bywa chwilami uciążliwa ale jakoś musimy sobie radzić. Pozdrawiam :wit .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na koniec Neska czająca się na Colę :;230 .

Obrazek

Pozdrawiam i udanego dnia życzę :wit .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Jaki fajny kociak. . :D
Róże przepiękne. Piękne szerokie krzaczki to i kwiatu więcej na nich.
Te pełne to mają niesamowity urok. :;230 ;:167
Piwonie ładne .
Powojniki też. Nawet pod piwonia sadzisz ??
To z bylinowych ???
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu o które dokładnie zdjęcie powojnika Ci chodzi ? Mam powojnika bylinowego obok piwonii i absolutnie sobie nie przeszkadzają. Z różami też świetnie się dogadują ;:108 . Pełne róże uwielbiam ;:173 . Pustaczki też mi się podobają ale jednak napchane kwiaty - to jest to ;:167 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Przepięknie wszystko kwitnie ,miło popatrzeć :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

A gdzie Cola? !
Poproszę o zdjęcia
Jestem pełna podziwu dla Ciebie
taki zwierzyniec w domu
Ja na razie nie dałabym rady.
Zbyt późno wracam do domu.
Czytam o drzewiastych zakupach
Super. Tylko pamiętaj, że one duże rosną. Teraz żałuję, że kupiłam jodłę kalifornijską.
Juz teraz ma około 10 m wysokości, 3 średnicy, a co bedzie później?
Przeczytałam, że Cola zaakceptowała Neskę
Będzie zgrany duet
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Całe szczęście, że skończyło się tylko na szyciu. Utul ode mnie Weronikę ;:168, dzielna dziewczynka.
Kociak rozkoszny, chociaż widać, że jeszcze nie przywykł do nowej sytuacji. Ciekawe jaki duecik stworzą razem z Colą ;:306 ?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Akurat o tego powojniki obok piwonii.
O i fajny pomysł na powojniki bylinowe w rozach .
Tam nawet żadnego bylinowego nie mam. A zmieściły by się. Ok tak
:D
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

U mnie też nędza z wodą z nieba ;:185 Trochę popadało w zeszły czwartek, ale to kropla w morzu moich potrzeb :D Trawy już prawie nie mam w wielu miejscach, tam gdzie nawadnianie nie dochodzi to latam z wężem ale trawą nie przejmuje się zbytnio. Twoje róże dobrze sobie radzą w tym upale widzę, ale pewnie szybko przekwitają. Taki rok.
Udanej wycieczki :wit Uwielbiam Zakopane, to moje takie jedno z miejsc, do których zawsze wracam i darzę szczególnym sentymentem.
Awatar użytkownika
Shire
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 kwie 2016, o 21:33

Post »

Dzieci zawsze coś nawywijają ;:218 Oczy dookoła głowy to mało.

Ogród już letni- ostróżki obwieściły czerwiec, miskanty już duże i róże się moszczą wśród nich- pięknie! :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”