Tak,czuwamy,byście przestrzegali zasad panujących na forum. http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=14&t=19379 /Administrator KaRo
Cóż za świetne tłumaczenie!InesS pisze: Wielokrotnie zamawiałam w tych sklepach
... Gdy zakupy robi się w odpowiednim czasie wszystko wygląda pięknie i w dobrej jakości ale nie rozumiem osób, które po kilku miesiącach w nieodpowiednim czasie chcą coś kupić a później narzekają, że wysuszone lub źle przechowywane. Bo takie cebulki często od dłuższego czasu powinne już rosnąć w ziemi . Często jesienne cebulki przechowywane i sprzedawane są wiosną...
Przykładowe cebulki od Królikam.. może teraz bywa różnie.

Ok, czyli jak zamówisz ekipę remontową i Ci coś spaprają to śmiało mogą się tłumaczyć: "Pani! Ja to o tej porze już powinienem być na piwku a nie w robocie!"
Bez sensu to co napisałaś. Na swoim przykładzie mówią tylko o tulipanach, nie wiem czy podobnie oszukują z innymi cebulami. Idąc Twoim tokiem rozumowania, gdy zamawiam cebulki w październiku mogę otrzymać cebule niezgodne odmianowo, bo przecież "kupiłem w nieodpowiednim czasie". Tfu! Nawet gdybym kupił je w lutym, to wymagam, żeby były zdrowe! Jak takich nie mam, to się nie pcham z "gunwem" na rynek.