Ogródek Gosi 17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Gosi 17

Post »

Witaj Gosiu :wit

I ja bardzo lubię Twoje kamienne ścieżki ! Pięknie ozdobiły i uporządkowały ogród. W dodatku tak ładnie zagospodarowałaś ich brzegi :heja
Serduszka i u mnie nie zanikają po kwitnieniu, jesienią niestety wcześniej żółkną i tracą na urodzie, ale wtedy je przycinamy.
Ciekawa jestem Twoich nowych różanych zakupów. Oby pięknie się przyjęły i kwitły.
U mnie już bez śniegu, ale deszcz nie pozwala na prace w ogrodzie. Czekam niecierpliwie na słonko ;:65
Gratuluję kursu i życzę sukcesów ;:196
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gosiu przepiękne wspomnienia , lubię te Twoje cudowne ścieżki i moc kwiatów w okół ;:215 Irysów masz sporo i takie piękne ;:63
Co ja czytam ? ;:oj kurs robisz - super ;:333
Pozdrawiam i pięknej pogody życzę :wit
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Elu, na razie nie robiłam jeszcze żadnych zdjęć w tym sezonie. Nawet dzisiaj miałam zrobić zdjęcie jaki to ogrom miałam do sprzątania po cięciu żywopłotu, ale jak zabrałam się za sprzątanie to i o zdjęciu zapomniałam.
Przy ścieżce planuję jeszcze postawić skrzynie, żeby powstało piętro, bo jakoś mi tam pusto ;:224

Marysiu, jak zwykle zamówiłam oczami. Mam tylko 3 miejsca a zamówiłam 5 róż. Mam nadzieję, że się ładnie przyjmą, bo jeśli nie to znaczy że to nie miejsce dla nich.
Z tym kursem to tak jakoś wyszło w chwili zwątpienia, kiedy w pracy zaczęło się psuć. Pomyslałam, że w razie czego będę miała alternatywę. Zobaczymy jak to będzie, ale na razie czarno to widzę. Ja się chyba do tego nie nadaję

Teresko, trochę tych irysków się uzbierało. Uwielbiam je, mam nadzieję, że w tym roku zakwitną te co kupiłam jesienią. Chociaz moje poprzednie iryski zawsze rok miały aklimatyzację, więc pewnie nic z tego nie będzie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Jak miło powspominać.
Gosiu już niedługo i będzie znowu pięknie.
Mnie urzeka zawsze u Ciebie zdjęcie z tamaryszkiem. Cudny.
Mój posadzony jest chyba jakiejś nowej odmiany i ciągle przymarza.
Wiem, że wolno rosną ale aż tak. ;:oj
Miłego dzionka i mało na głowie. :D Pozdrawiam. :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Gosiu cudny widok. ;:oj Jak brakuje koloru po szarości zimowej. ;:174

Obrazek

Zaczłaś sezon 18 lutego, a ja w tym tygodniu. ;:306 Jak się zmieści trzy róże, to i pięć. :wink:
Nawet jak na kursie nie wszystko idzie gładko, to i tak wiedzę, którą zdobędziesz będziesz mogła spożytkować w swoim lub cudzym ogrodzie. ;:215 Też nie potrafię rysować, skalowanie zawsze było dla mnie męczarnią.
Niech ciepło zagości i pozwoli na wyżywanie się w ogródku. ;:196
Awatar użytkownika
Minnie
200p
200p
Od: 11 kwie 2016, o 15:47

Post »

Witaj, Gosiu :wit

Podziwiam pięknie skomponowane rabaty, tak jak lubię: dużo, kolorowo i różnorodnie :D
Dałaś po oczach niesamowicie tymi iryskami, najpiękniejsze dla mnie oczywiście te niebieskie i fioletowe ;:oj
Ja z kolei oddałam serce tym wysokim, ale zamawiając latem wysokie i trzy niskie, dostałam w gratisie chyba z 10 dodatkowych sdb i też posadziłam. Najwyżej oddam w dobre ręce i wymienię na wysokie ;:131

Bardzo ładnie prezentuje się ta cienista rabata ze ścieżką, a chyba niedawno dopiero ją stworzyłaś?
Moja tiarella jakoś kuleje, muszę ją koniecznie przesadzić. Twoje są piękne. I te łany niezapominajek - cudne.
Pozdrawiam serdecznie, Ania
Bylinowo-różany ogród u Minnie
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Margo2 pisze:
Obrazek
Gosiu, co to za niebieska trawa, po lewej i jeszcze to niebieskie :?:
Wydaje mi się, że mam taką samą trawę. Na wiosnę większość źdźbeł robi się żółta. Co z nią robić, ścinać czy wyczesywać :?:
Tak samo nie wiem jak postępować z turzycami.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Gosiu :wit
Przyszłam zobaczyć co tam działasz przedwiosennie.
A tu zostałam piękne rożne wspominkowe fotki. ;:215
Też jestem ciekawa tych niebieskich kwiatów po lewej stronie .
Pozdrowiki zostawiam. ;:196
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Gosiu i co mieliśmy ruszać w ogrody a tu zima wróciła, u mnie nie tak strasznie na szczęście a u Ciebie jak ? daje się we znaki ?
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu, patrząc na Twój ogród i kompozycje na rabatach, uważam, że Ty już jesteś zdolną projektantką, troszkę więcej wiary, dasz radę na pewno. Trzymam kciuki ;:215 . Irysy masz piękne.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Gosiu piękne te Twoje wspomnienia , jestem ciekawa co nam przeżyje w ogrodzie po tych bezśnieżnych mrozach ;:7 jestem zmartwiona , moje ciemierniki, irysy bardzo ucierpiały

Mój wątek już otwarty , zapraszam
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wszystkim odwiedzającym bardzo dziękuję za miłe słowa. Nawet nie wiecie ile to sprawia radości, a może wiecie, bo przecież każdy lubi komplementy ;:173
Pogoda zaskoczyła mnie w ten weekend. Wyjeżdżając wczoraj z domu żegnałam słoneczną, mroźną, ale bezśnieżną okolicę i taki widok towarzyszył mi aż do samej Warszawy. A tam śnieg. Normalnie zazdrościłam śniegu :roll:
Biedne roślinki. Mam nadzieję, że mróz był na tyle krótko, że nie zaszkodził im.
Jestem padnięta, ale zadowolona, bo nareszcie zaczynam co nieco pojmować. Czyli nie jest ze mną tak źle jak myślałam. Na pewno jeszcze dużo przede mną. Mam nadzieję, że podołam, ale i tak jestem szczęśliwa, że czegoś się uczę.

Marylko, czerwiec to czas tamaryszka. Myślę, że wiele osób przechodzących obok zwraca na niego uwagę. Nie wiem jakiej mój jest odmiany, myślałam, że są tylko 2 odmiany:drobnokwiatowy i francuski.
Mój jest chyba ten pierwszy

Soniu, własnie jestem po kolejnym zjeździe i powoli wszystko zaczyna się klarować.
Powoli uczę się organizowania całego ogrodu.
Najśmieszniejsze jest to , że wiele rzeczy robiłam intuicyjnie i okazuje się, że są w porządku.
Nie chodzi o kompozycję rabat, ale o ogólny zarys, funkcjonalność
O samej kompozycji będziemy się dopiero uczyć

Aniu, mnie najpierw skradły serce te maluchy, dopiero potem zaakceptowałam wysokie. Wydaje mi się, że u Ciebie fantastycznie się zadomowią,
Nie wiem, czy sukces w uprawie tirellii tkwi w ziemi, ale ja swojej dałam sporo ziemi liściowej. Mam cały worek kompostujących sie liści. Wtykam pod każdą leśną roslinę.

Aniu- Neno, trawa to owies wiecznie zielony. Ja go wyczesuję, tak samo jak ostnice i turzyce. Nie mam pojęcia dlaczego, ale boję się obcinać te trawy. Mam wrażenie, że w ten sposób wycinam te, które są żywe.
Natomiast kwiatki pod owsem to przetacznik pagórkowaty.

Aniu- Anabuko, tak jak napisałam wyżej Ani, te niebieskie kwiatki to przetacznik pagórkowaty.
Zdjęcia wspominkowe, bo na razie zima, a ja nawet nie mam kiedy robić zdjęć, zresztą nie ma czego

Mariusz, najgorsze są te skoki temperatur. Gdyby tylko o kilka stopni, ale aż taka różnica z weekendu na weekend?
U mnie wczoraj kiedy wyjeżdżałam było -4, kiedy dzisiaj wracałam 0
Idzie ku lepszemu :D

Daysy, bardzo dziękuję ;:196 ale jeszcze sporo przede mną. Może same kompozycje kwiatowe nie są takie złe, ale ja miałam problem z rozplanowaniem całego ogrodu.
Swój robiłam etapami. Bez ogólnego planu, robiłam to intuicyjnie, co mi w danym roku wpadło do głowy. Co prawda teraz okazuje się, że ogólnie nie jest źle, ale pewnie sporo tez jest do życzenia.
Nasz głowna wykładowczyni nie cierpi trawników. Praktycznie wszędzie są rabaty, czyli mój ogród nie zdał by egzaminu ;:306
Co prawda trochę się z nią nie zgadzam, ale to już potem będę sama w praniu praktykowała.

Geniu, wiesz już, że irydy ucierpiały? To byłoby straszne. Masz takie piękne odmiany
U mnie całe szczęście cała wegetacja rusza później, więc mam nadzieję, zę będzie w porządku

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Gosiu czyli się dokształcasz! ;:333 Tak trzymaj to i nam się może przydać dodatkowa wiedza profesjonalna! ;:108

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Maryniu, dla nas to raczej mało przydatne ;:306
Tam rośliny są na samym końcu. A przecież dla nas one są najważniejsze.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Małgosiu :wit . Zima tego roku nie daje za wygraną ;:222 . U mnie sporo śniegu i czuję się jakby był styczeń, masakra jakaś. Fajnie, że odczuwasz satysfakcję z tych weekendowych zajęć ;:108 . Na pewno z tygodnia na tydzień będzie Ci coraz łatwiej ;:215 . Cudne zdjęcia zaserwowałaś , czarujmy dalej to może ta wiosna wreszcie przyjdzie. Pozdrawiam :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”