Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Przydomowy ogródek Eweliny, część IV.

Post »

Piękne liliowce, Ewelinko! ;:333
Ten floks to właśnie nowy nabytek? Śliczny. ;:63 Udany zakup. ;:63
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alunia witaj :wit . Bardzo dziękuję za miłe słowo ;:196 . Jeżówki zaczynają coraz bardziej mi się podobać , na pewno będzie więcej ;:224 . Pozdrawiam :wit .

Lucynko floks Laura jest u mnie od zeszłego roku. Ten nowy nie chciał się sfotografować ;:306 . Jutro posadzę go do gruntu i może zapozuje mi jak należy ;:173 . Kilka liliowców zakwitło mi po raz pierwszy a kolejne debiuty w pąku ;:173 . Czekam aż zakwitną bo ciekawość mnie zjada ;:306 . Pozdrawiam ;:196 .
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46

Post »

Ewelinko i ja zawitałam do Twojej nowej części ogrodu.
Pospacerowałam, nawąchałam się, nawzychałam i stwierdzam, że jest super ! Jak cudnie Ci wszystko rośnie. Piękne kompozycje kwiatów stworzyłaś . Liliowce i lilie każdy inny, każdy ślixzny. Powojniki urocze , róze niesamowite, a Lawenda z różą i Twoim słoneczkiem, to fantastyczna fotka ;:333
Cudne rabaty ;:180
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Podziwiam Twoje kompozycje i urządzenie ogrodu! Jest pełny, harmonijny i wypielęgnowany ;:333
Oczywiście szczególnie przyglądam się liliowcom, bo są wyjątkowe! Jak rozrosną się w większe kępy - nie będziesz narzekała, że kwiat kwitnie tylko jeden dzień. Potem aż trudno nadążyć ze zrywaniem przekwitłych kwiatostanów ;:173
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Ewelinko róże i lawenda to piękny duet ;:333 ... szkoda że u mnie lawenda już dwa razy wypadła , ale do trzech razy sztuka ;:306 NN różowa ma piękny kwiat ;:173 Czasem z tych NN to takie przysłowiowe brzydkie kaczątka... z początku nie wiadomo czego się spodziewać, po czym okazuje się, że wyrasta nam perełka :)
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Jeżówka z 17strony to raczej Double Delight. Bardzo fajna odmiana ;:167
Widzę, że masz już piękna kępę White Double Delight - jest świetna, pięknie wygląda i uzupełnić rabaty. W ogóle jeżówki są rewelacyjne i uwielbiam je za długie kwitnienie aż do późnej jesieni ;:215
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Dziewczyno, że też masz głowę do zapamiętywania nazw liliowców... ja już dawno się pogubiłam i musiałabym oglądać zdjęcia z przed kilku lat.. tak samo mam z liliami... jedynie co mi zachowuje się w głowie, to nazwy róż... choć z ich poprawną wymową już znacznie gorzej... ;:306
Rabata lawendowo - różana miodzio... ;:138
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Ewelinko, dziękuję Ci za piękne chwile spędzone w Twoim ogrodzie. Cudnie to wszystko skomponowałaś.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Ewelinko co racja, to racja. Czerwony z żółtym nijak ma się do siebie. A skoro tak lubisz przeróbki, to na pewno w przyszłym sezonie będzie tylko piękniej i piękniej. ;:215
Jeżówki są fantastyczne, to fakt. Uwielbiam je. Nawet te zwykłe. ;:333
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Ewelinko tawułki pięknie kwitną. ;:oj Moje przesadziłam wiosną, bo dwa lata wegetowały, ale tylko jedna z trzech ma jednego kwiatka. :roll: Miskanty bardzo powiększyły kępy. ;:215 The Fairy z lawendą też pochwalę, wyjątkowo piękny duet. ;:138 Uściski dla słodkiej córy. ;:168
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witajcie :wit .

Dzisiaj miałam ambitne plany ogrodowe ale pogoda wszystko pomieszała :evil: . Wiało tak mocno przez cały dzień , że mało głowy nie urwało ;:222 . Dopiero wieczorkiem przycichło i można było zrobić kilka fotek . Może jutro pogoda bardziej dopisze i będę mogła trochę popracować , zobaczymy.

Obrazek

Asiu witaj :wit . Bardzo się cieszę, że spacer po moim ogrodzie spodobał Ci się . Zapraszam w wolnej chwili i pozdrawiam :wit .

Obrazek

Florianie dziękuję za szereg komplementów ;:168 . Liliowce to bardzo wdzięczne rośliny i mam ich już kilkanaście. Na pewno będę powiększała ich liczbę ;:108 . Rzeczywiście jak kępa liliowca jest rozrośnięta to długo i obficie kwitnie. Póki co większość mam takich młodych więc cierpliwie czekam ;:173 .

Obrazek

Ewo dziwne, że lawenda u Ciebie wypada, ja mam jej kilkadziesiąt sztuk i daje radę ;:108 . Z tymi nn masz rację, czasem zakwitają i okazują się przepiękne ;:108 .

Obrazek

Moniko dzięki za rozpoznanie ;:196 . White Double Delight jest od Ciebie i cudnie się rozrosła, bardzo mi się podoba ;:215 . Pozostałe też są ładne ale ta skradła mi serce najbardziej ;:167 .

Obrazek

Gabi zapamiętuję tylko niektóre nazwy liliowców a pewnie za rok, dwa też zapomnę ;:306 . Nigdzie tego nie zapisuję i ewentualne archiwum będę miała na forum :lol: . Nazwy róż jakoś lepiej wpadają do głowy ale tak jak u Ciebie z poprawną wymową bywa różnie ;:306 . Dziękuję ;:196 .

Obrazek

Ewo to ja dziękuję za odwiedziny i miłe słowo ;:196 .

Obrazek

Aniu nie mam pojęcia dlaczego połączyłam te dwa kolory ;:oj . To był niewypał ale błędy młodego ogrodnika robi każdy ;:306 . Do jeżówek i ja bardzo się przekonałam , na pewno zagości ich u mnie więcej.

Obrazek

Soniu tawułki nie za bardzo chciały u mnie rosnąc i zmieniałam im miejsce kilka razy. Tego roku jest całkiem w porządku z ich kwitnieniem . Rzeczywiście trawki ładnie podrosły i widać je na rabacie . Niestety nie wszystkie tak ładnie rosną no ale nie można mieć wszystkiego .Lawenda i The Fairy to bardzo fajny duet. Dziękuję i pozdrawiam .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam i spokojnej nocy życzę.
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Ewelina u mnie dziś też wiała i zimno było a wieczorem już przyjemniej. Powiadasz,że deszczu masz dość .U mnie by się jeszcze przydał,bo wcale nie przemokło. Miejscami pod drzewami i krzewami nadal sucho. Pięknie. Masz niezwykły dar kompozycji i rośliny Ci w oczach rosną. ;:215 A powiedz mi jaką masz ziemię w ogrodzie?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Ewelinko! floksy już Ci kwitną i to obficie. Śliczne jeżówki ale najpiękniejsze lilie! Liliowców tez uzbierałaś już niemałą kolekcję i zobaczysz jak szybko się rozrastają :D Niektóre pachną nie gorzej niż lilie, szczególnie w słońcu ;:3
Spiżarnia pomalowana, panele położone...plan wykonany ;:215 Jutro już piątek to w weekend będzie zasłużony odpoczynek! Słoneczka Ci życzę ;:168
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Ewelina jeżówki pięknie kwitną, ale jeszcze bardziej zachwyciły mnie Twoje lilie super wyglądają ;:333 okazałe takie ;:63
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Znowu naoglądałam się cudności ;:215 Piękne masz lilie, u mnie jeszcze nie wszystkie zakwitły, a już planuję jakie dokupić jesienią ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”