Storczyki Storczykowej
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
fajnie, że podoba wam się kropek. na wystawie kwiatów było całkiem sporo storczyków, ale musiałam wybrać tylko 1 i padło na tego
jeszcze podobał mi się żółty w 4 łodyżkami, biały z fioletowym brzegiem i warżką no i te olbrzymie Phalaenopsisy z metrowymi łodygami, niestety nie zmieściłyby się u mnie te wielkie, ale były super.

- Storczykowa
- Storczykowa
- Storczykowa
- Storczykowa
- Storczykowa
ja mam więcej, ale teraz kwitną tylko takie... w sumie mam 3 biało-niebieskie, 1 bordowy, 1 rózowy, 1 różowo-biały z falbanką i 1 ciemnofioletowy z białą, cieniusieńką obramówką. takie mam w moim pokoju, bo moi rodzice jeszcze mają kilka fiołków. Niedługo może rozmnożę je z listków, żeby było jeszcze więcej. i skrętniki też, jak się uda (mam 2: fioletowy i ciemnorózowy, ale tamten jest w szklarni)
Dusiu chyba mamy takiego samego Ever Springa,tylko że mój teraz odpoczywa 

pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
- Storczykowa
o, też takiego masz? a masz jego fotkę w swoim wątku?
mój teraz kwitnie, choć zrzucił jeszcze kilka pąków... ale nie przejmuje się tym zbytnio, bo wiem, że to normalne po zmianie miejsca.
a poza tym umnoich storczyków nawet w porządku.
oba Phal. 'red lip' zrzucają kwiaty, podobnie żyłkowany Phalaenopsis (ale on ma jeszcze drugą łodyżkę, którą puścił tuż po kupieniu na wystawie. już zawiązują się na niej pąki, jak na razie jest ich 5) . Mini Mark rozwinął pąka (zrzucił niedawno kwiaty, ale puścił u mnie pąka i on teraz rozkwitł). łodyżka liodoro rośnie, choć bardzo powoli. wyrosła w tym czasie, co nowa łodyżka żyłkowanego, ale łodyżka żyłkowanego jest conajmniej 3 razy dłuższa i rośnie tak szybko, że jest dłuższa niż była poprzedniego dnia i to widać). łodyżki Vand też rosną, ale równie powoli jak łodyżka Phal. liodoro. Pozostałe Phal kwitną lub puszczają liście, korzenie (lub i jedno i drugie).
mój teraz kwitnie, choć zrzucił jeszcze kilka pąków... ale nie przejmuje się tym zbytnio, bo wiem, że to normalne po zmianie miejsca.
a poza tym umnoich storczyków nawet w porządku.
oba Phal. 'red lip' zrzucają kwiaty, podobnie żyłkowany Phalaenopsis (ale on ma jeszcze drugą łodyżkę, którą puścił tuż po kupieniu na wystawie. już zawiązują się na niej pąki, jak na razie jest ich 5) . Mini Mark rozwinął pąka (zrzucił niedawno kwiaty, ale puścił u mnie pąka i on teraz rozkwitł). łodyżka liodoro rośnie, choć bardzo powoli. wyrosła w tym czasie, co nowa łodyżka żyłkowanego, ale łodyżka żyłkowanego jest conajmniej 3 razy dłuższa i rośnie tak szybko, że jest dłuższa niż była poprzedniego dnia i to widać). łodyżki Vand też rosną, ale równie powoli jak łodyżka Phal. liodoro. Pozostałe Phal kwitną lub puszczają liście, korzenie (lub i jedno i drugie).
- Storczykowa