Moje różne zakątki.... cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ann_85
1000p
1000p
Od: 26 mar 2010, o 14:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje różne zakątki.... cz.2

Post »

Och jak ja zazdroszczę Ci tego sprzętu, dzięki któremu robisz t a k i e zdjęcia ;:173
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beaby-Beatko Oj, oj bardzo , i to bardzo jestem ciekawa kwitnienia tej hortensji dębolistnej.Jakie kwiaty, kolory. itp.
A ty ile już czekasz na u swojej hortki ??
Powojnik jeden nabyty w tym roku dopiero kwitnie.
Tak i żółte majowe ( tak powinno być ) wczesne liliowce.Z liliowcami jeszcze trochę też się zacznie.Mam ich kilkadziesiąt ;:173

clem3-Małgosiu , koziorozec-Martuś, April-Mariolu Dziękuję wam za dobre słowa, opinie. ;:196
Ta nowa działka.To jak czasami widać to teren za huśtawka, same krzaczki i drzewa.Tam do trawnika to jeszcze daleka droga :roll:
Orliki uwielbiam.Zmieszczą się w każdym miejscu i praktycznie wszędzie pasują.Azali dużo i rodków nie mam.Kiedyś azalii sobie ( jak nowy areał , będzie już użyteczny do sadzenia.Może za rok albo więcej ) dokupię, dosadzę :D

Aguss85-Aguś , Ann_85-Aniu Dziękuję bardzo za pochwałę mojej fotografii.Lubię to robić :)
I już gdy oko przytykam do okienka to widzę,że kadr będzie dobry, czy trzeba coś zmienić, pozycję , stronę itp.
No. nie wiem. nie wiem..może są osoby, którym orliki się znudziły.Rożne są przecież gusta. ogrodowe też .
To azalia wielkokwiatowa Feuerwerk.Tak ona rzeczywiście ma takie ognisto czerwono- jaskrawe kwiaty.Cudna jest.Jak trafisz to się nie zastanawiaj.Zdjęcia są bardzo rzeczywiste. ;:108

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu,orliki jednak są śliczne... masz piękne ich odmiany!
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Piękno orlików super zatrzymane w kadrze, mistrzostwo sztuki ;:215 gratulacje. Czosnki mają tyle uroku, teraz zastanawiam się dlaczego u mnie nie rosną.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

I moja dębolistna już pokazała pąki kwiatowe. Wyglądają trochę inaczej niż twoje, na pewno mamy inne gatunki. Ciekawie będzie je porównać :heja
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Muszę moim orlikom odsunąć kory i wyciąć większe kółko, żeby się rozsiały. Twoje piękne, takich nie mam.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aniu ależ masz tych orlików multum ;:oj .Na Twoich fotkach nawet kwiat Rogownicy wygląda czarująco nie mówiąc już o ognistej azalii .Kwiaty dęblistnej nie są imponujące raczej przeciętne, widziałam je w realu, jednak jesienne liście są ogniste i chociażby dla tych liści warto ją mieć.Ciekawe czy moja patyczkowa sie ukorzeni
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Babciabenia-Bożenko, korzo_m-Dorotko ; Kasiu100780 Oj orliki są cudne.Im mają więcej lat.większe kępy więcej cudnych kwiatów. :D
Dlatego pozwalam się im wysiewać.A później przenoszę w te miejsca , które mi odpowiadają.Albo akceptuję , czasami te , które one wybrały :D
Iwonko1 To wygląda,że obie będziemy podglądały swoje dębolistne bardzie .I potem sieszyły się tymi kwiatuchami wreszcie!!
Inna mówisz??
Ciekawa jestem, która nam bardziej się spodoba ? Ale na pewno z ciekawością będziemy je u siebie oglądać ;:108

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JAKUCH-Jadziu Och,Jadziu,,, Ja wszystkie roślinki, kwiatuszki uwielbiam.I ciągle jak sroka jakieś dokupuję dosadzam.Trochę może mma nie uporządkowane, nie pod linijkę te rabaty, bo jak ??Jak ciągli coś tam się upycha ;:306
I dziękuję bardzo za słowa pochwały ;:196
Bardzo lubię rożne hortki.Dużo już mam odmian budżetówek .Mówisz,że Dębolistna , nie za specjalna ??Oj szkoda, szkoda.Ale krzaczek i listki ma całkiem ładne.I wcześnie wypuszcza listki i na jesieni ładnie się przebarwiają.Trudno to zostanie. ;:108
O z patyczka ukorzeniasz ?
To ją też przycinasz ?? Ja swojej nie przycinałam ;:173

Obrazek
Obrazek
ORLIK ZŁOCISTY - YELLOW STAR :D
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Aniu ja w sumie jeszcze nie mam dębolistnej dopiero ja sobie ukorzeniam, a patyczek sobie przywlokłam właśnie ze względu na te jesienne przebarwienia.Żółty orlik również cudny też kiedyś go miałam, ale powrócił do macierzy i teraz jest dwukolorowy ;:222
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Aniu cudowne orliki! ;:167 A irysy... takie poczcie, stare piękne kwiaty... kiedyś pamiętam, ze u mojej babci były. Sama mam jedną kępę, ale jest notorycznie wykaszana przez męża :roll: W tym roku udało się jej i przetrwała, nawet kwitnie ;:306
Ja też uwielbiam kwiaty, ciągle bym dosadzała, dokupowała a potem jeden wielki chaos :;230
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Kilkadziesiąt liliowców, no no - ale wcale się nie dziwię, bo i ja je sobie ostatnio upodobałam. ;:167
Swoją dębolistną kupiłam w ubiegłym roku, więc jeszcze sobie poczekam na kwiaty, jeśli w ogóle zakwitnie. Jeśli nie to też przeżyję to jakoś, bo w sumie to glównie dla tych pięknych liści ją kupiłam. No i tak bardzo się cieszę, że tak dobrze przezimowała.
Żółty orlik piękny ;:167
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kochani witajcie :wit
Dziękuję za odwiedziny I wpisy. Brak czasu odpowiem jutro. :wink:
Ale kilka widoczkow ;:173
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JAKUCH-Jadziu , Beaby-Beatko Witajcie !!
Aha..Ja jestem bardzo ciekawa tej dębolistnej, kwitniebia znaczy.Przez 3 lata ją obserowowałam.I bez kwiatów też jest atrakcyjna..Wcześnie wiosną wypuszcza już listki( szybciej od innych hortek )I teraz jak widać wcześnie już pąki kwiatowe wypuszcza.Inne horki jeszcze rosna i pakow nie widac.I na jesieni cudnie się wybaria.Także awrto ją mieć ;:108
Mój żółty orlik już jest taki ssa od 3 lat, jak go kupiłam.Czyli dobry. ;:173
Beaby-Beatko

apus-Basiu :wit Orliki cudne..Tych już mam duzo.Ale irysków to tylko trochę mam.a tych jest duzo piękności.Ale ja podziwiam u innych. U mnie tylko , mała delegacja, przedstwiciele grupy ;:306
Oj znam znam to koszenie męża czy synów.Poi ogrodzenia z kaimieni nie mialam też notorycznie co ś i ścinali, wycinali, przycinali.Nawet w tamtym roku mąż mi sciął piwonię dzrewiastą.Ale w tym odbiła i dostała obwódkę z kamieni.Także już jest chroniona.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 cze 2014, o 14:05

Post »

Aneczko Ty wiesz ,że od zawsze uwielbiam Twoje zdjęcia ,ale teraz to już normalnie dzieła sztuki ;:167 Orlików masz masę mnie się też podoba że wszędzie się sieją i krzyżują.Sama właśnie dokupiłam trochę pełnych orlików bo pełnego miałam tylko różowego.
Pozdrawiam Iwona
Moje kwiatki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”