Storczyki Storczykowej

volcowitch
ZBANOWANY
Od: 8 lip 2008, o 13:03

Post »

Chyba nie przeczytałas dokładnie tego co Ci napisałe to raz, a dwa to widocznie nie zdajesz sobie sprawy jak długi gwóźdź do trumny sobie sama wbiłaś teraz.

Dokładnie rozumiem Ciebie, że nie wszystko Ci się podoba i nie musi. Ale nie powinnaś zwracać uwagi w tym przypadku. Lepiej ominąc to co Ci sie nie podoba. No chyba, że jesteś tak pyskata, że zwracasz też uwagę rodzicom jak coś Ci się nie podoba, lub nauczycielom albo innym ludzion starszym których mijasz na ulicy na codzień. Oczywiście można zwrócic uwagę gdy to co Ci się nie podoba jest złe lub szkodliwe dla kogoś lub dla tej osoby, ale skoro nie jest to szkodliwe dla nikogo to co chcesz manifestować swoją postawą?
Awatar użytkownika
axela
100p
100p
Od: 20 mar 2009, o 17:42

Post »

,,storek" to brzydkie określenie?
pamiętaj, że to tylko forum i prawie nikt się ze sobą nie zna i raczej trzyma na dystans bo jesteśmy sobie tak naprawdę obcy, łączy Nas tylko pasja, a w pasja wiadomo ma odprężać a nie męczyć. A nie podważalnie Twoje wypowiedzi męczą. napisałaś kilkaset wypowiedzi przeczytaj je i zastanów jaki poziom Ty reprezentujesz zanim ocenisz kogoś...
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

mnie i tak tu nikt nigdy nie lubił.
volcowitch
ZBANOWANY

Post »

To spakuj foremki grabki i wiaderko i idź do domu jak chcesz teraz pokrzywdzoną zgrywać.

Już drugi raz Ci piszę: Ogarnij się zwyczajnie i myśl co piszesz i co inny myśli gdy czyta to co napisałaś.

Żebym nie był gołosłownym odnośnie tego:
volcowitch pisze:pytasz o coś kogoś tylko po to by mówić o sobie dalej np. "jak twoj storczyk? bo mój to śmo i owo".
Storczykowa pisze:a co z nią jest? a Vandy mam 4, oprócz tego 2 małe, które powinny zakwitnąć za 4-5 lat.

to dużo masz. a ja też najbardziej lubię Phalaenopsisy i Vandy. ale nie mam ich bardzo dużo.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dokładnie rozumiem Ciebie, że nie wszystko Ci się podoba i nie musi. Ale nie powinnaś zwracać uwagi w tym przypadku. Lepiej ominąc to co Ci sie nie podoba. No chyba, że jesteś tak pyskata, że zwracasz też uwagę rodzicom jak coś Ci się nie podoba, lub nauczycielom albo innym ludzion starszym których mijasz na ulicy na codzień. Oczywiście można zwrócic uwagę gdy to co Ci się nie podoba jest złe lub szkodliwe dla kogoś lub dla tej osoby, ale skoro nie jest to szkodliwe dla nikogo to co chcesz manifestować swoją postawą?
ja zawsze mówię wprost, jak mi się coś nie podoba, bo to, że jesteście starsi, nie znaczy, że wszystko robicie dobrze. ja jestem po prostu szczera. ja w swoich wypowiedziach nie chcę nikogo obrażać, tylko wypowiadać swoją opinię na jakiś temat. zawsze taka jestem, że mówię co myślę, bo po prostu nie lubię udawać.

a to, że się ma pasję, to nie znaczy, że trzeba używać takich wyrazów. chociaż na forum powinno się używać poprawnych nazw.
Awatar użytkownika
axela
100p
100p
Od: 20 mar 2009, o 17:42

Post »

dzięki Bogu to forum o kwiatkach a nie np. o psach bo musiałabym ciągle pisać mój Golden Retriver, lub mój American staffordshire terrier itp a nie np. mój fafik czy rafik.. heheh wyluzuj trochę...
ja odpuszczam bo raz już próbowałam z Tobą dyskutować i skończyło się totalną ignorancją z Twojej strony... także ja spasuję to nie na moje nerwy :)
volcowitch popieram :twisted:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

axela pisze:dzięki Bogu to forum o kwiatkach a nie np. o psach bo musiałabym ciągle pisać mój Golden Retriver, lub mój American staffordshire terrier itp a nie np. mój fafik czy rafik.. heheh wyluzuj trochę...
ja odpuszczam bo raz już próbowałam z Tobą dyskutować i skończyło się totalną ignorancją z Twojej strony... także ja spasuję to nie na moje nerwy :)
volcowitch popieram :twisted:
ale zwierzęta to co innego, to normalne, że mają imiona, a rośliny mają tylko nazwy. w domu każdy sobie może wymyślać imię dla storczyka, ja na przykład czasami mówię na Vandę Vandzia, ale na forum nigdy, chyba, że na te malutkie. ale na forum powinno używać się nazw poprawnych, by każdy wiedział, o czym ktoś pisze. bo nie każdy wie, że ktoś na Phalaenopsis mówi "mućka" i może się zastanawiać, o co mu chodzi. a poza tym te słowa są dla mnie irytujące, podobnie jak bardzo mnie irytują niektóre słowa używane przez osoby w moim wieku.
volcowitch
ZBANOWANY

Post »

Może doczekam dnia jak chociaż jeden twój post spośród tej lawiny bełkotu będzie ciekawy i logiczny.
Rafael1979
100p
100p
Od: 29 sty 2008, o 16:51

Post »

Storczykowa z jednej strony to przyznał bym Ci racje jeśli chodzi o nazwy... ale, no właśnie jest ale... forum uważam służy do rozmów, a w rozmowach przytacza się różne sformułowania (nazwy) na te same rzeczy. Jeśli czegoś nie wiesz, czy nie umiesz się domyśleć po prostu zapytaj. Ty wszędzie szukasz zaczepki...
Na te Twoje 6,5k postów myślę, ze 6k jest po prostu bez sensu, nie potrzebnych itd. Naprawdę jak już się zaczyna czytać to forum i natrafia się na Twoje wypowiedzi, po prostu odechciewa się dalszej lektury... Przepraszam jeśli Cie urażę...
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Rafael1979 pisze:Storczykowa z jednej strony to przyznał bym Ci racje jeśli chodzi o nazwy... ale, no właśnie jest ale... forum uważam służy do rozmów, a w rozmowach przytacza się różne sformułowania (nazwy) na te same rzeczy. Jeśli czegoś nie wiesz, czy nie umiesz się domyśleć po prostu zapytaj. Ty wszędzie szukasz zaczepki...
Na te Twoje 6,5k postów myślę, ze 6k jest po prostu bez sensu, nie potrzebnych itd. Naprawdę jak już się zaczyna czytać to forum i natrafia się na Twoje wypowiedzi, po prostu odechciewa się dalszej lektury... Przepraszam jeśli Cie urażę...
nie wszędzie da się napisać coś sensownego, bo większość osób na forum pokazuje zdjęcia swoich storczyków, a ja po prostu je oglądam i chwalę. jak ktoś ma problem ze storczykiem, a ja mniej więcej wiem, o co chodzi, to piszę, ale nie na wszystkich storczykach się znam. mam trochę doświadczenia z Phalaenopsisami i Vandami, ale o innych storczykach nie wiem wiele, a moja wiedza o storczykach wzięła się przede wszystkim z doświadczenia. piszę tylko tam, gdzie się mogę wypowiedzieć i gdybym chciała sobie nabijać posty, to bym komentowała także zdjęcia w wątkach o roślinach ogrodowych i domowych, ale mnie z roślin interesują w sumie tylko storczyki (choć inne także mi się podobają), więc piszę tylko w wątkach storczykowych. a zaczepki nie szukam, tylko po prostu mam taki trudny charakter, że piszę co myślę i jestem sobą.
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Podpisuję się obiema rekami pod tym co napisał Rafael :)
A tak na marginesie, na innym forum gdzie panuje większa dyscyplina już Cię Duśka dawno "wyprosili" więc nie czekaj aż tutaj stanie się to samo, tylko popraw się w tym temacie :)
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Rafael1979
100p
100p
Od: 29 sty 2008, o 16:51

Post »

...i tu się znów po raz wtóry powtarzasz...
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

orange30 pisze:Podpisuję się obiema rekami pod tym co napisał Rafael :)
A tak na marginesie, na innym forum gdzie panuje większa dyscyplina już Cię Duśka dawno "wyprosili" więc nie czekaj aż tutaj stanie się to samo, tylko popraw się w tym temacie :)
bo na tamtym forum mnie krytykowali, a ja tego bardzo nie lubię i zawsze się zaczynam kłócić.
Awatar użytkownika
orange30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 paź 2007, o 22:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A tutaj Ci grzecznie zwracają uwagę i nie reagujesz, więc chyba coś nie tak z Twoim "kumaniem". Nie odpisuj, bo znowu się po raz któryś powtórzysz, a ja już tego nie będę czytała :)
"Na żadnym zegarze nie znajdziesz wskazówki do życia" - Halina
Mój spis wątków
Moje robótki
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

orange30 pisze:A tutaj Ci grzecznie zwracają uwagę i nie reagujesz, więc chyba coś nie tak z Twoim "kumaniem". Nie odpisuj, bo znowu się po raz któryś powtórzysz, a ja już tego nie będę czytała :)
bo po prostu nie lubię, gdy ktoś mi zwraca uwagę. ja w sumie nie robię nic złego, nie używam niepoprawnych nazw na storczyki ani zwrotów typu "sobie" (a normalnie często używam tego wyrazu). piszę normalne posty, choć krótkie, bo przecież nie będę w każdym wątku pisać długich postów, jak wystarczy, że napiszę, że jakiś storczyk mi się podoba.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”