Róże Anulki
- lemka77
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 cze 2009, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Róże Anulki
Piękna kolekcja. Jude de Obscure wykreśłiłam z listy -dlaczego...
Piękna na Twoich fotkach
Piękna na Twoich fotkach
Pozdrawiam Ida
- Rozeta
- Od: 30 paź 2010, o 20:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nooo, bardzo interesująca ta Jude ... . Faktycznie przypominająca Charlesa , tylko jakby trochę jaśniejsze zewnętrzne płatki, tak Anulko? A jak z jej zdrowotnością? Mocno pachnie?
A Old Port jakby podobna trochę do Heidi Klum Rose. Pewnie nieco różnią się kolorem, ale Twoja wygląda na zupełnie zdrową. Anulko, jak ją oceniasz?
A Old Port jakby podobna trochę do Heidi Klum Rose. Pewnie nieco różnią się kolorem, ale Twoja wygląda na zupełnie zdrową. Anulko, jak ją oceniasz?
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
Rozetko Jude pachnie wspaniale!!!jest to róża bezproblemowa.Ja nie robię żadnych oprysków przeciw grzybom i całe lato swietnie się trzyma.Bardziej chorują róze okrywowe.
Old Port faktycznie podobny do Heidi i kolorystycznie i zapachowo.To tez jest cudowna róza.Mam ją juz 2 lata i nawet była 3 razy przesadzana a i tak ładnie kwitnie.Zapach korzenno-owocowy.Polecam!!!
Pozdrawiam
Old Port faktycznie podobny do Heidi i kolorystycznie i zapachowo.To tez jest cudowna róza.Mam ją juz 2 lata i nawet była 3 razy przesadzana a i tak ładnie kwitnie.Zapach korzenno-owocowy.Polecam!!!
Pozdrawiam
- Rozeta
Wszystko ok, tylko, że Jude to na razie raczej poza krajem można kupić. Ty Aniu, raczej masz z zagranicznej szkółki te obie odmiany, prawda?
- anulka
- Przyjaciel Forum
Ja większośc róz kupiłam w niemieckiej szkółce.
Wejdz na pw
Wejdz na pw
- Deirde
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Anulko - tak przyglądałam się Jude i wyglądało mi że ma nie taki kolor - a jak wygląda jego kwiat po deszczach? Czytałam że często robi się mało atrakcyjny i pleśnieje.
Ta ostatnia róża cudna.
Ta ostatnia róża cudna.
- Rozeta
A mnie spodobała się Sweet Pretty. Takie niewiniątko ... . Jak długo trzyma kwiat?
- anulka
- Przyjaciel Forum
- anulka
- Przyjaciel Forum
Gosiu Jude ma cięzkie kwiaty i nie zawsze się rozwija do końca .Chyba wszystkie róze ,które są ''napchane'' płatkami tak się zachowują.Ja jestem z niej bardzo zadowolona chociaz kwitnie pierwszy raz.Widok jest nieziemski.
Sweet Preety to moja faworytka.pachnie i kwitnie cały czas,ale kwiaty opadają dośc szybko tylko przy duzej ilości tego nie widać.
Sweet Preety to moja faworytka.pachnie i kwitnie cały czas,ale kwiaty opadają dośc szybko tylko przy duzej ilości tego nie widać.
- Rozeta
Sangerhauser J. tak obficie Ci teraz kwitnie ??? Mamo ... U mnie wygląda tak, jakby zupełnie zakończyła kwitnienie . Żadnego, najmniejszego nawet pączuszka. Nic . Po prostu zielony krzak :x .
Ta pierwsza żółta NN-ka niczego sobie ... . Może ktoś ją rozpozna?
Ta pierwsza żółta NN-ka niczego sobie ... . Może ktoś ją rozpozna?