Storczyki Storczykowej

Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ale śliczny ;:111 ;:111 ;:111
Dusiu miejsca Ci nie brakuje? hehe
Nie lubisz sadzić kwiatów w ogrodzie??Ojej,ja żebym tylko go miała to bym chyba z niego nie wychodziła ;:112
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

brakuje miejsca odkąd zbieram storczyki. ale może T. w końcu zrobi mi taką półeczkę do okna, jak ma AnnaL.

co do sadzenia kwiatów, nienawidzę się babrać w ogródku, ale z babraniem prędzej bym się pogodziła niż z obecnością pająków, których się bardzo boję i brzydzę. przez nie nawet to szklarni nie chcę wchodzić, ale i tak nie mam storczyków, które by się do szklarni nadawały, bo Phal. nie lubią być na podwórku, a moja kolekcja to ok. 55 Phal. i 7 Vandowatych. no i te 2 Tolumnie, których z chęcią bym się pozbyła.
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

Powiem Ci że i ja się muszę przyznać że nie cierpię pająków i tym podobnych.Kiedyś założyłam spodnie i poczułam że w nogawce coś mi chodzi,Boże kochany jak ja się darłam.Spodnie ze strachu zdjęłam w sekundę i co się okazało w spodniach miałam bąka ;:214 Nie wiem kiedy i jak on tam wszedł wrr ;:185

No to niech tata się bierze za półeczkę,tak u Ani wygląda to świetnie.
64 storczyki to już okazała kolekcja,gratuluję ;:31
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Ale piękny... ;:226 . U mnie kwitnie tylko 9 , kilka ma sie źle.. :cry: . Mam jak na razie 31.. , ale szczególnie 2 szt maja sie okropnie i nie wiem jak pociagną.. :roll: . Właśnie wysyłam fotki na forosik , ale schodzi strasznie długo.. :evil: . Ja w ogrodzie nie mam pająków , a sadze w materiałowych rękawicach ogrodowych :lol: . Kocham swój ogród :D .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

agata0806 pisze:Powiem Ci że i ja się muszę przyznać że nie cierpię pająków i tym podobnych.Kiedyś założyłam spodnie i poczułam że w nogawce coś mi chodzi,Boże kochany jak ja się darłam.Spodnie ze strachu zdjęłam w sekundę i co się okazało w spodniach miałam bąka ;:214 Nie wiem kiedy i jak on tam wszedł wrr ;:185

No to niech tata się bierze za półeczkę,tak u Ani wygląda to świetnie.
64 storczyki to już okazała kolekcja,gratuluję ;:31
ja ich też niecierpię, boję się ich odkąd kiedyś mi jeden skoczył na rękę. dotykałam jakiś kwiatek na podwórku, chyba rózę i mi z tego kwiatu skoczył... mała wtedy byłam, może miałam z 6 czy 7 lat, ale na widok pająka krzyczę i uciekam.
Ale piękny... . U mnie kwitnie tylko 9 , kilka ma sie źle.. . Mam jak na razie 31.. , ale szczególnie 2 szt maja sie okropnie i nie wiem jak pociagną.. . Właśnie wysyłam fotki na forosik , ale schodzi strasznie długo.. . Ja w ogrodzie nie mam pająków , a sadze w materiałowych rękawicach ogrodowych . Kocham swój ogród
to fajnie masz, że nie ma pająków. a sadziłam zawsze gołymi rękami, bo w rękawiczkach mi gorąco. ale nawet jakbym chciała ogródek, to na moim podwórku nie ma za bardzo miejsca. ten nibyogródek jest mniejszy od mojego pokoju i dużo miejsca zajmuje choinka z fioletowymi szyszkami.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dusiu, bardzo ładny ten nowy :wink: Widziałam podobne pachnące... wąchałaś może swojego? :roll:
A pająków się też brzydzę i jak jakiegoś widzę to krzyczę i zwiewam ile sił w nogach, byle jak najdalej :oops: :lol:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

o, to widzę, że nie tylko ja się tak boję. a Phal. na razie nie pachnie, może jutro będzie.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Ładniutki ten żółty, mam takiego samego i pachnie w słońcu w godzinach południowych :wink: taki lekko cytrynowy zapach z domieszką konwalii :roll:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

to muszę go jutro powąchać, może też będzie pachniał.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

prawie połowa Phalaenopsis kwitnie. botaniczne niestety nie puszczają pędzików. Liodoro otworzyło 9., ostatni pąk. Vandy też mają się dobrze.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

porobiłam dzisiaj trochę zdjęć:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Zachwycające kwitnienia, pieknie masz kolorowo w pokoju :wink: pozazdrościć tylko :lol:
bardzo ciekawy ten z trzeciej fotki, fajnie ma cieniowane płatki :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cieszę się, że ci się podobają. kwitnie teraz 21 Phal, to bardzo dużo, a 17 z nich to moje kwitnienia. w pokoju jest bardzo kolorowo i takim pięknym widokiem zaczynam i kończę każdy dzień. a ten trzeci nie przy każdym kwitnieniu miał takie kwiaty, ale jemu często zdarzają się deformacje, np. ostatnie kwiaty czasem mają powykrzywiane płatki, na warżkach nie ma policzków lub są bardzo malutkie itp. to jego drugie kwitnienie w tym roku (i żółtego z różową warżką też). one ledwo przekwitły a już puściły następne pędy.
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

No Dusia,pełen wypas u Ciebie!!Ale radosnie i kolorowo!!
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:) cieszę się z tych kwitnień, są takie cudne, jedyne czego mi brakuje, to kwitnień botanicznych. najbardziej nie umiem się doczekać na kwitnienia Phalaenopsisów lueddemaniana, bo one są takie cudne... kwitnienie belliny też bardzo by mnie ucieszyło. violacea chyba nieprędko zakwitnie, bo ciągle ma te plamy (ale od jakiegoś czasu przestały pojawiać się nowe, może jej przejdzie).
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”