Ogród - hal1959 /r.2008/
- ZosiaM
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 kwie 2007, o 14:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
wpadłam się przywitać Halinko u mnie na działce cisza ,chodzę tylko doglądać ,szkoda ze do wiosny jeszcze trzeba poczekać 

Pozdrawiam i zapraszam do siebie
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
Moje pierwsze kroki w ogrodzie
Moje podróże,zdjęcia z ciekawych miejsc
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mario,fajnie,że zajrzałaś do mnie ,miło mi,że Ci się podoba.Ciągle coś chce się zmieniać i ulepszać,aby było jeszcze ładniej,a jeśli ktoś pochwali to jest miło i mobilizuje do działania.Wiosną znowu będziemy wszyscy działać i pokazywać swoje zmiany,no i oczywiście można coś niecoś od kogoś ściągnąć i zastosować u siebie w miarę możliwości,czekajmy cierpliwie do wiosny,chociaż cierpliwości to akurat nam wszystkim brakuje jeśli chodzi o czekanie
Był czas na początku,że ja prawie ograbiałam sklepy ogrodnicze,wszystko chciałam mieć,a miejsca nie za wiele.Z Tobą będzie tak samo,zobaczysz.
Zosiu,dzięki,że zaszłaś do mnie na chwilę,ja też już chcę wiosny,ciekawa jestem czy coś z cebulowych mi wyjdzie,trochę ich dosadziłam,ale nie tyle co inni.Co roku będę dosadzać te ,które mi się najbardziej spodobają

Zosiu,dzięki,że zaszłaś do mnie na chwilę,ja też już chcę wiosny,ciekawa jestem czy coś z cebulowych mi wyjdzie,trochę ich dosadziłam,ale nie tyle co inni.Co roku będę dosadzać te ,które mi się najbardziej spodobają

- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
Haniu,gdzieś na forum czytałam chyba ,że ktoś próbował ukorzeniać takie patyki z róż kupionych,próbuj,przecież i tak jakby zwiędły to je wyrzucasz,a tak możesz za eksperymentować
.Masz rację, 2 dni temu wsadziłam do doniczek datury ukorzeniane w słoju z wodą,fajnie rosną i mam czym się zajmować,jeden wolny pokoik zamieniłam w "rozmnażarkę" i chodzę koło roślinek,doglądam podlewam

A ja jedną różę ukorzeniam w pracy na oknie... ale coś marnieje... nawet nerkoza ją złapała... chyba nic z tego nie będzie
Ułamał się patyczek to wsadziłam do ziemi zamiast wyrzucić

Ułamał się patyczek to wsadziłam do ziemi zamiast wyrzucić

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
a widzisz... a u nas na parapecie zimno ... czyli gdzieś przenieśc... tylko gdzie?hal1959 pisze:Pewnie nie zawsze się udaje,ale musi mieć ciepło od spodu tam gdzie korzonki będą i 100% wilgotności,Ja zakrywałam plastikową butelką,żeby zwiększyć wilgotność ,i parapety mam prawie gorące,podkładam styropian pod doniczkami wszystkich moich kwiatów,które stoją na parapecie.Kombinuję jak mogę![]()
![]()
![]()
![]()
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Bój się Boga dziewczyno... wystarczy, ze do stolicy ostatnio jeżdże.. ale do Ciebie? To tylko z noclegiem hhihihihihal1959 pisze:Oj daleko ,daleko,ale do wiosny też daleko,może zdąży![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
z uśmiechami Iza
u liski
u liski