Mój ogród - Zenobiusz
- ZENOBIUSZ
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2008, o 07:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Haniu dziękuje za odwiedziny w naszym ogrodzie i miłe słowa.Urządzanie naszego ogrodu rozpoczeliśmy ponad 10 lat temu i trwa to do dnia dzisjejszego,ciągle coś zmieniamy i dosadzamy. Praca w ogrodzie jest naszym hobby, i poświęcamy jej wiele wolnego czasu . Jak pewnie zauważyłaś znaczną część ogrodu zajmują drzewa i krzewy ozdobne,które w szybkim tempie się rozrastają, i uniemożliwiają powiększanie kolekcji iglaków.
Pozdrawiam Zenek
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Jasmin jest cudo, to kwiat mojego dzieciństwa pamietam rosł u nas przed domem, jego zapach pamietam do dzis. Ja kupiłam jasminowca niestety nie utrzymal sie, przemarzł, zreszta te kwiaty wymagaja powierzchni, sa wowczas okazałe tak jak u Ciebie to jest piekny i co tu mowic zadbany ogrod. Miło było tu pospacerować i głeboko powzdychać, ach jak pieknie, Pozdrawiam, na pewno tu wroce bo oczywiscie cos zmałpuję.
Mó ogród-Zenobiusz
Teraz rozumiem skąd pytanie o świerki sąsiada.Cichcem wszedłem na Waszą działkę i obejrzałem pięknie urządzony kawałek ziemi,jeśli 1500m można nazwać kawałkiem.To co mówić o moich 300m.Widać ile pracy włożyliście Ty i Małżonka.Specjalizacja to iglaki i ciekawe krzaki,podoba mi się ,bo coś innego.Już,ktoś pisał, podawaj nazwy krzaków,.. może Skusisz moją żonę.Będę Was odwiedzał cichcem.Pozdrawiam.Ryszard.
- ZENOBIUSZ
W dniu dzisiejszy miałem pracowity dzień, a było to strzyżenie żywopłotu,którego długość
wynosi ponad 60 mb. Zywopłot ten posadziłem ponad 10 lat temu z krzewów irgi błyszczącej
i oto fragmenty:

i jedna z juk
róza angielska Grahma Thomsa

nazwa nie znana

Przepraszam za nienajlepszą jakość zdjęć.
wynosi ponad 60 mb. Zywopłot ten posadziłem ponad 10 lat temu z krzewów irgi błyszczącej
i oto fragmenty:

i jedna z juk

róza angielska Grahma Thomsa

nazwa nie znana

Przepraszam za nienajlepszą jakość zdjęć.
Pozdrawiam Zenek
- ZENOBIUSZ
Violu dziękuję za pochwałę,starałem się. Zywopłot ten oddziela moj ogród od drogi dojazdowej do działki sąsiada,i jest naturalną formą ogrodzenia tej części ogrodu.
Lecz wymaga w ciagu roku trzykrotnego strzyżenia, aby utrzymać założone rozmiary.
Najbardziej efektownie wygląda jesienią kiedy to liście przebarwiają się na piękny czerwony kolor. Zyczę miłego dnia.
Lecz wymaga w ciagu roku trzykrotnego strzyżenia, aby utrzymać założone rozmiary.
Najbardziej efektownie wygląda jesienią kiedy to liście przebarwiają się na piękny czerwony kolor. Zyczę miłego dnia.
Pozdrawiam Zenek