Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski ogród po sezonie cz. 33

Post »

Marysiu zdjęcia słoneczka śliczne ;:63 ;:63
A chryzantemy cudne ;:333 ;:333
U mnie też było śliczne słoneczko cały dzień i aż chęć do racy wróciła ;:108
Pozdrawiam i miłego weekendu życzę ;:196
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Wspaniałe zdjęcia nieba i słońca, szczególnie to ostatnie. W ogrodzie masz jeszcze mnóstwo kolorów.
U mnie dzisiaj też był słoneczny dzień, chociaż rano trochę przymroziło. Nie musiałam brnąć w błocie, bo błoto na alejce zamarzło.
Dokończyłam sadzenie wykopanych wcześniej cebulek tulipanów. Została jeszcze reszta roślin do zadołowania, a muszę to zrobić jak najprędzej, bo w małych doniczkach ziemia była całkowicie zamarznięta. Daszeńka była dzisiaj szczęśliwa i wygrzewała brzuszek na słoneczku. Piorun przespał cały dzień w kożuchu, a jeżyki nadal biegały w poszukiwaniu jedzenia. Jutro wybieram się na targ, żeby zrobić zapas pszenicy dla ptaków.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Piękny zachód Marysiu ;:138 Miałem podobny ale zdjęć nie będzie bo obserwowałem od ciotki z domu gdzie polazłem na kawę :D Masz ciekawy bukszpan, czy on też tak powoli rośnie jak zwykły?
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Cudne zdjęcia zachodzącego słońca! ;:oj ;:138 ;:138 ;:138

Chryzantemy też nadal opierają się przymrozkom i ładnie kwitną.
jagusia111

Post »

Marysiu serce na dloni - super ;:138 .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko ktoś pisał, chyba Karolina że ma owocki różowe i moje nigdy nie miało, ale teraz widzę różowe jakby płatki po przekwitnięciu białych :D U Ciebie chyba różowego dużo więcej. Niebo było fantastyczne! ;:333

Tereniu no widzisz ile jest warte słońce, bez niego nie ma życia ;:131 Cieszę się że chęci wróciły, bo Ty przecież nawet z bolącym kręgosłupem uwijałaś się w ogrodzie ;:168 No to jeszcze sobota będzie taka a niedziela? no zobaczymy najwyżej będziemy wypoczywać ;:196

Lidziu i u mnie mokre liście zamarzły jak raniutko szłam do kurnika, ale szybko odmarzły :wink:
Oby ja najdłużej były takie dni to koteczki będą zadowolone, bo jak zimno to pewnie wpadasz na krótko? czy Ty masz prąd na działce?
Skoro doniczki zamarzły to u Ciebie był większy mróz, bo u mnie bliżej domu nawet woda w naczyniu nie podmarzła, a w otwartym polu jedynie szybka lodu była. Ja pszenicę na bieżąco kupuję, ale słonecznik muszę zgromadzić no i za grubą słoninką pochodzę, bo ostatnio ktoś mi przysyłał pocztą...ale dzięcioły i sikory były szczęśliwe :D

Michałku gdzie Cię poniosło w takie piękne popołudnie :D Ten bukszpan prawie wcale nie rośnie mam go od Zosi zwkwiat i chyba już cztery lata u mnie jest, a przyrósł no może drugie tyle :wink: Zwykły rośnie szybciej.

Dario ślicznie było!
Przymrozek nie był jakiś wielki to chryzantemy nawet lubią takie zimno, a ja mam jeszcze dwie w pączkach a właściwie trzy tylko trzecia już ścięłam do wazonu. Marnie się rozrasta więc 3 gałązki powinny w cieple rozkwitnąć :D

Aguś fajne! prawda ;:215
Awatar użytkownika
mymysteryy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sie 2014, o 07:58

Post »

To chyba dłoń jakiegoś brodacza? :wink: I w dodatku zdmuchnął jakiś proszek z tej dłoni. ;:224
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kasiu złocisty pył!
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu no owocki, właśnie, tylko, że ja w tym żadnych owocków nie widziałam, wygląda mi to na płatki kwiatków, ale nie przyglądałam się ręcznie swoim, muszę podotykać, zobaczyć jak to wygląda ;:108
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu. No muszę przyznać, że przeszłaś samą siebie tymi zdjęciami dzisiaj ;:224 . Bardzo piękne ;:63 , zwłaszcza słoneczko ;:108 . Fajnie, że pogoda dopisała bo jeszcze wszyscy chcemy odrobinę słońca zanim przyjdzie zima i chłód. Bukszpan w wydaniu Varegata bardzo ciekawy ;:333 . Różowe kwiatki cudaśne :tan . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

U mnie też dzisiaj świeciło ;:3 , lecz miałam już inne plany niż praca w ogródku .Jutro wykończę resztę prac dzisiaj doniosłam tylko do domu resztę wrażliwych roslin część doniczek okopcowałam .Jutro jeszcze posadzę patyczki do donic i nakryję niech się ukorzeniają do wiosny .Oby tylko zima nie była zbyt mroźna
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
gralys
50p
50p
Od: 2 lis 2016, o 18:41

Post »

Marysiu, u Ciebie jeszcze pięknie i kolorowo. Wcale nie dziwię się, że słonko Cię uwiodło, przecież ono przesyła Ci ;:167 . Marysiu, może kiedyś założę swój wątek, ale najpierw muszę przejść " skrócony kurs wstawiania zdjęć" :;230 , bo nie bardzo sobie z tym radzę...A mój ogród to skromne rabatki na wiejskim podwórku.Rosną tam różne rośliny, ale najbardziej kocham irysy, liliowce , piwonie , no i róże.Mam też trochę różnych krzewów, iglastych i liściastych. Oczywiście hoduję też swoje warzywa. Sprawia mi to wielką radość, no i mam zajęcie na emeryturze. :tan . A we wszystkim towarzyszy mi 5 kotów " wychodzących" i 2 " tylko domowe". Dobrej nocy , Marysiu, i miłych snów ;:19 . Grażyna.
Rabatki na wiejskim podwórkuGrażyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzień dobry!

Będzie dobry, bo słońce powoli się pokazuje i najważniejsze nie pada, nie mrozi i nie wieje!

Iwonko ja mam tych różowych 2 -3 i wysoko ale też je pomacam ;:306 a heptakodium zetnę gałązki w lutym i w kwietniu pójdą na rozsadnik. Strasznie się rozrosło i wychodzi na ścieżkę, no to nie wyrzucę gałęzi ot tak! Mam nadzieję że dzisiaj będziesz miała lepszą pogodę ;:196

Ewelinko cóż trzeba mieć takie niebo nad sobą, a jeszcze go dostrzegać i mieć aparat w ręku. Ileż to razy gdzieś jedziemy i nie mogę sfotografować czegoś pięknego ;:223 Słońce to nie tylko witamina D, ale wręcz nazywają ją hormonem i jest niezbędna dla naszego organizmu. Podobno przez używanie kremów i mocnymi filtrami ludzie mają jej niedobór ;:oj Wiemy jak ważna jest dla dzieci :D Bukszpan rośnie w cieniu i widzę coraz więcej zielonego ;:222 Miłego weekendu Ewelinko ;:168

Jadziu na to jaka będzie zima nie mamy wpływu, ale pamiętając niegdysiejsze mrozy co roku okrywamy rośliny. Dla moich najlepszą kołderką są liście i to nawet orzecha, bo akurat u mnie rośnie, tylko na wiosnę usuwam je. Przez to, że są takie sztywne i duże nie robią się ciapowate pod wpływem deszczu i zapewniają roślinie dostęp powietrza ;:306

Grażynko to już wiem dlaczego lubisz mój wątek!!! bo wiele nas łączy! wiejski ogród, miłość do tych samych kwiatów, warzywa i ta emeryturka ;:306 Zwierzęta też towarzyszą nam w codziennym życiu :D Ja jak weszłam na FO to prawie od razu założyłam wątek i jak sobie przypomnę mój żal że mam tak mało zdjęć, chociaż wcześniej wydawało mi się że na moich zdjęciach w ogóle nie ma ludzi tylko kfiotki ;:306 . W kolejnym sezonie nadrobiłam i nawet w zimie było co wstawiać. Nie obawiaj się wszyscy tu chętnie pomagają jak nie forumowicze to nasza kochana Babuchna ;:167 moderatorka. Wspaniałej soboty ;:196

Wszystkim życzę słoneczka ;:3
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Marysiu :wit

Jak czytam o pogodzie jaka jest u Ciebie, to widzę to samo za oknem u siebie. :D

Ach! Te Twoje wschody i zachody, zdjęcia robisz prześliczne. ;:108

U mnie w planach na dzisiaj różnorodne prace ogrodowe. Tu o każdej porze roku jest coś do roboty. Czeka nas też wizyta nad jeziorem, bo trzeba wyciągnąć łódkę z wody i przywieźć do domu. Niestety ryb w tym roku łowić już nie będziemy. Do następnych połowów trzeba poczekać do maja, bo ryb spod lodu nie łowimy.

Marysiu życzę Ci miłego dnia. ;:196
Pozdrawiam, Beata.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Oj tak, Marysiu, oj tak: nie pada, nie mrozi, nie wieje i słoneczko ładnie świeci. U mnie na razie 12 stopni.
Trzeba zatem zobaczyć co tam w trawie piszczy ;:3
Miłego dnia!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”