Guciowe storczyki - gucia
Danusiu, Gucia ma rękę i
do wszelkich roślinek i dlatego tak pięknie Jej rosną !
Bożenko, GRATULUJĘ Ci tylu własnych kwitnień
U większości z nas, obecnie - zielono... i czekamy co nasze storczyki "wykombinują" jesienią.
U Ciebie wiele się dzieje i jest na co patrzeć. Miltassia b. ciekawa. koniecznie musisz "zarazić" Córcię
Zresztą to chyba nie trudne
Pozdrawiam, Joanna

Bożenko, GRATULUJĘ Ci tylu własnych kwitnień

U większości z nas, obecnie - zielono... i czekamy co nasze storczyki "wykombinują" jesienią.
U Ciebie wiele się dzieje i jest na co patrzeć. Miltassia b. ciekawa. koniecznie musisz "zarazić" Córcię

Zresztą to chyba nie trudne

Pozdrawiam, Joanna

- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Bardzo Wam dziękuję 
U mnie jesień zapowiada się raczej kolorowo...bardzo się cieszę, bo moje cambrie wypuściły pędy kwiatowe:
' Nelly Isler' ma dwa...nie ustrzegłam się niestety harmonijek na liściach, ale zwiększyłam ostatnio częstotliwość podlewania i jest już troszkę lepiej ;
Natomiast ' Shelob Tolkien' ma w tej chwili tylko jeden;
Jednak największą niespodziankę zrobiła mi ' Green' wypuszczając króciutki pęd z jednym tylko kwiatkiem, krótko po pierwszym kwitnieniu;
Nadal kwitnie ' Shelob Tolkien' wypuszczając kolejne dwa pędy / pierwsze cztery już przekwitły/ .....to moja pierwsza cambria i bardzo ją lubię

U mnie jesień zapowiada się raczej kolorowo...bardzo się cieszę, bo moje cambrie wypuściły pędy kwiatowe:
' Nelly Isler' ma dwa...nie ustrzegłam się niestety harmonijek na liściach, ale zwiększyłam ostatnio częstotliwość podlewania i jest już troszkę lepiej ;
Natomiast ' Shelob Tolkien' ma w tej chwili tylko jeden;
Jednak największą niespodziankę zrobiła mi ' Green' wypuszczając króciutki pęd z jednym tylko kwiatkiem, krótko po pierwszym kwitnieniu;
Nadal kwitnie ' Shelob Tolkien' wypuszczając kolejne dwa pędy / pierwsze cztery już przekwitły/ .....to moja pierwsza cambria i bardzo ją lubię

Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
-
- 500p
- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- gucia
- Przyjaciel Forum
Dziękuję Wam 
Dzisiaj chciałam pokazać mojego długodystansowca .....wprawdzie to nie jest jeszcze moje kwitnienie, ale zobaczcie,
ten falenopsis kwitnie od stycznia tego roku, czyli ....9 miesiąc
i ma jeszcze 6 kwiatów
....dla porównania....dzisiejsze zdjęcie

..i jego zdjęcie z 24 stycznia....to ten drugi z prawej strony
Pozostałe falki już przekwitły....ten żółty juz dawno zapomniał o kwitnieniu, wypuścił niedawno nowy pęd kwiatowy, a ten fioletowy kwitnie sobie dalej

Dzisiaj chciałam pokazać mojego długodystansowca .....wprawdzie to nie jest jeszcze moje kwitnienie, ale zobaczcie,
ten falenopsis kwitnie od stycznia tego roku, czyli ....9 miesiąc

....dla porównania....dzisiejsze zdjęcie

..i jego zdjęcie z 24 stycznia....to ten drugi z prawej strony
Pozostałe falki już przekwitły....ten żółty juz dawno zapomniał o kwitnieniu, wypuścił niedawno nowy pęd kwiatowy, a ten fioletowy kwitnie sobie dalej

Moje wątki
Moje wątki
-
- 500p
- Od: 19 sie 2008, o 21:59
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- gucia
- Przyjaciel Forum
Nie, nie przedłuża pędu, to są kwiaty, które miał rozwinięte w styczniu .Storczykowa pisze:piękne masz storczyki!!! a ten rózowy to przez te 9 miesięcy ma te same kwiaty, czy tylko sobie przedłuża pęd a te co w styczniu rozwinął już zrzucił???
Moje wątki
Moje wątki
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
aha... to bardzo długo się trzymają. u mnie najdłużej się trzymał żółty, bo pół roku. obecnie wisi na nim torebka nasienna, kltórą będę musiała niedługo uciąć, bo chyba dojrzewa...gucia pisze:Nie, nie przedłuża pędu, to są kwiaty, które miał rozwinięte w styczniu .Storczykowa pisze:piękne masz storczyki!!! a ten rózowy to przez te 9 miesięcy ma te same kwiaty, czy tylko sobie przedłuża pęd a te co w styczniu rozwinął już zrzucił???
- platynka80
- 500p
- Od: 8 cze 2008, o 22:32