Magiczny Ogród EWY

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gratuluję wygranej suni :wink: i trzymam kciuki za Encyclie :lol:
P.S. Jeśli masz jakieś fotki z psiej wystawy to może w wolnym czasie uraczysz nas nimi w psim wątku :?: :roll:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
EWA K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2008, o 23:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jeanne - może coś wkleję
madzik - to super ! zapraszam do głosowania!
...a teraz już zmykam do kochanego Łóżeczka - spałam wczoraj króciutko - przed wystawą storczykową (z emocji) i dzisiaj króciutko, też z emocji i miałam kilka godzin jazdy autem.
ale warto było :D
Awatar użytkownika
ljlj100
100p
100p
Od: 1 paź 2008, o 11:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewo, bardzo dziękuję za informacje na temat encyclii. Trochę bałam się,że nie potrafię jej stworzyć dogodnych warunków, ale teraz widzę, ze chyba dam radę. Gratuluję zwycięstwa Kliwii. To Wasz wspólny ogromny sukces. Czekam na zdjęcia. Pozdrawiam cieplutko. Bożena
x-k-a
200p
200p
Od: 11 wrz 2008, o 16:07

Post »

Wielkie gratulacje Ewo :) no i brawa dla Kliwii. Ja też jestem ciekawa zdjęć ;:225

Encyclia piękna ;:165
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Gratulacje dla Kliwii, kto bardziej się cieszy Pani, czy sunia :wink:
Awatar użytkownika
EWA K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Gratulacje dla Kliwii, kto bardziej się cieszy Pani, czy sunia
odpowiem krótko- bo to wyracza nieco poza ramy tematu.
Wystawy - zarówno psie, kocie, ptasie, czy wreszcie storczykowe - mają na celu propagowanie wiedzy na dany temat, pokazywanie piękna, czy też WŁAŚCIWEGO PODEJŚCIA, TRAKTOWANIA PRZYRODY.
Wobec tego nie ma mowy, aby moje psy były nie zadowolone z wystaw :wink:
Tak samo jak w palmiarni na wystawie są odpowiednie warunki dla eksponowanych roślin- tak samo ja staram się zapewnić maksimum konfortu moim psom na wystawie.

Sędziowie oceniają nie tylko dobrą kondycję, piękno - ale również zachowanie zwierząt.
Moje psiaki bardzo lubią wystawy i cieszą się na widok innych przedstwicieli swojej rasy.

... a teraz wrócę do moich - mam nadzieję zadowolonych orchidei :D

pokażę nowe nabytki z wystawy w Łodzi!
przybył nowe falenopsis tym razem z niemieckiej hodowli prowadzonej przez rodzinę Karge o ponad stu-letniej tradycji uprawy roślin!

ciekawa hybryda - biała w piękny wzór. kwiaty stosunkowo duże. wrażenie delikatnej tkany z nadrukiem
Obrazek

...mam już podobnego, ale ten ma większe kwiaty, płatki są grubsze, kolor żółci wręcz fluoryzujący, piękna czerwień - kwiat robi wrażenie jakby był z plastiku ( sztywne płatki )
Obrazek

Obrazek

a to mój kolejny storczyk od L.Roelke - prawdopodobnie Doriteanopsis Deborah
w dzień - aksamitny bordo, a wieczorem przy sztucznym świetle -b. ciemny niemal czarny

Obrazek

teraz rarytasik - oczywiście jak dla mnie, bo czytałam, że to ulubiony storczyk Anglików.
Rossioglossum Rawdon Jester. Dawno chciałam o mieć, bo kojarzy mi się z ,,prawdziwymi storczykami"- szlachetnymi, z klasą
ma osobliwy zapach ,choć niezbyt silny...pachnie grzybami.
Z początku myślałam, że może coś z podóżem jest nie tak, ale to jest zapach kwiatów 8)
tak pachną grzybki w polskim lesie- borowiki , podgrzybki... bardzo ciekawe :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek

i na koniec fotka mojej encyclii z wystawy Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Nabytki wystawowe rewelacyjne, wszystkie po kolei :shock: A Encycylia wspaniale wyeksponowana na wystawie. Gratuluję :D
Lana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 lis 2007, o 13:52

Post »

Witaj Ewo ! Wszystkie nowe nabytki wspaniałe, a Encyclia przepiękna. Nieśmiało przyznam się, że podczas wystawy właśnie na nią oddałam swój głos.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Ewo, gratuluję pięknych kwiatów. Najbardziej podoba mi się żółty z bordowymi plamami. Też mam podobnego, z tym, że płatki ma trochę bardziej podłużne, ale takiego jak Twój też bym chciała ;:31 Bordowo-czarnego też mam ;:32
x-k-a
200p
200p
Od: 11 wrz 2008, o 16:07

Post »

Zakupy przepiękne, ja również zwróciłam uwagę na żółtego w bordowe łątki - cudeńko ;:128
Encyclia pięknie się prezentuje;:138 szkoda że nie dojechałam na wystawę i nie mogłam jej podziwiać na żywo.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

śliczne storczyki!!! najbardziej podobają mi się Phalaenopsisy, ale Rossioglossum też ciekawe.
Awatar użytkownika
EWA K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzięki za oddane głosy ;:173
...i za miłe słowa pod adresem nowych roślin :D
Jeanne - na Twoją prośbę wkleiłam kilka psich zdjęć do wątku psiego - zapraszam !
Awatar użytkownika
Art
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sie 2007, o 20:04

Post »

Ewo, Twoje zakupy storczykowe to same rarytasy !
Ale zazdroszczę Ci bardziej od nich, udziału w samej wystawie.
Też trzymałam kciuki za Twoją Encyclię - pięknie się prezentowała, jak widać na zdjęciu ;:215
Pooglądałam zdjęcia Twojej Kliwii - zasłużyła na I miejsce (nie dziwię się, że masz do niej słabość :) )
Wielkie Gratulacje :!: (A przy okazji - miło Cię zobaczyć - jeśli oczywiscie na zdjęciu to TY :wink: )

Pozdrawiam, Joanna :)
Awatar użytkownika
renata75
1000p
1000p
Od: 5 kwie 2008, o 16:10

Post »

Ewo, gratuluję wygranej dla Kliwii, jeszcze nigdy nie byłam na taliej wystawie, przypuszczam że emocje są ogromne.

Pozdrawiam :P
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Ewo, te Twoje nowe nabytki powaliły mnie na kolana :shock: :shock:
Bordowo-żółty falenopsis - znany mi z mojego parapetu :lol: choć Twój jest jeszcze piękniejszy bo ma więcej żółtego, mój prawie całkiem bordowy, choć każdy kwiat jest inny :roll: ale kwiaty tak samo, grube jakby woskowe :wink:
Reszta również przepiękna, a ten pachnący grzybami...to dopiero musi być coś :lol:
Niech Ci dłuuuugo kwitną :!: :wink:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”