A te łaciate listki, oj to coś dla mojej duszy

Dorotko ja nigdy nie kupuję wysokich kwitnących bylin, jeśli już to najwyżej tak do 50 cm bo w podroży potrafi się połamać i nici ?. z kwiatów.Dorota71 pisze:Napisane: N 11 wrz 2016 07:15
Krysiu, chyba chodziło mi jeszcze o rożnik. Ale to już nie aktualne. Kupiłam dwie sztuki. Wielgachne i piękne tylko trzeba sporo lać bo po posadzeniu szybko glówki opuszczają.
Florianie rozchodnik 'Black Beauty' urzekł mnie swym wyglądem i pewnie zechcę mieć dużą kępę .Florian Silesia pisze:Napisane: N 11 wrz 2016 11:04
Jeśli rozchodnik ode mnie, to na pewno 'Black Beauty', bo tylko takiego Ci wysyłałem.
Historia i sesja z jaszczurką ujmująca! Ja maniakalnie ratuję dżdżownice. Przesiewając kompost, przenoszę je na nową pryzmę
Jurku ludzie są różni ale wg mnie dużą rolę odgrywa wychowanie i przykład z rodzinnego domu.Locutus pisze:Napisane: N 11 wrz 2016 13:58
Prawda jest taka, że dosyć mało jest ludzi, którzy mają tak ogromny szacunek do przyrody jak Ty, nad czym ubolewam...
A co do sów ? one potrafią się nieźle kamuflować... Bezszelestnie latają, w dodatku po zmroku... Może ich być w danej okolicy całkiem sporo, a i tak będzie się je widywać tylko bardzo sporadycznie...
Pozdrawiam!
LOKI
Kasiu na kilka krzewów hortensji zawsze znajdzie się miejsce ale ... za kilka lat z 2 lub 3 pędów robi się wielki krzaczor i ... wtedy dopiero mamy "ból głowy"Kasiula17 pisze: Napisane: Pn 12 wrz 2016 20:29
Hortensjami się będę zachwycać bo na nie miejsca nie mam![]()
A te łaciate listki, oj to coś dla mojej duszy
Jadziu takich szerokolistnych odmian hortensji jest kilka.JAKUCH pisze:Napisane: Pn 12 wrz 2016 21:41
Cudna pienna Limelight może i swoją tak poprowadzę ,bo na razie ma zbyt wiotkie łodyżki ,a tak trochę się wzmocni. Otaksa ma wielgachne liścieTwoja dłoń na niej to jak karzełek .Zauważyłam w tym roku ,że sporo młodych ropuszek śmiga po ogródku więc nie bardzo mogę uśmiercać ślimaki, bo szkoda ropuszek, a to ich pożywienie .Może w zamian pomogą mi w walce ze ślimakami
Stefciu niedługo będziesz mieć w swym ogrodzie połowę moich roślin i pewnie już nie zajrzysz do mnie bo i po costefcia pisze:Napisane: Wt 13 wrz 2016 21:50
Krysiu![]()
Dalia Show"n Tel - cudowna, a kwiatostany Hortensji zachwycające
Miłko tak to już jest z naszymi kochanymi daliami - jednakowo traktowane a mimo to nie każdy sezon jest jednakowy.takasobie pisze:Napisane: Wt 13 wrz 2016 22:20
Zachwycam się Twoimi daliamiShow'n Tell niesamowita. U mnie po udanym zeszłorocznym sezonie, w tym jeszcze nie zakwitła i chyba tego już nie zrobi ...
Donica z sową piękna! Ptaki to coś dla mnie.
Zwierząt masz sporo, ale woda i miłe Twoje towarzystwo im służy!
Gosiu pewnie masz rację.Margo2 pisze:Napisane: Śr 14 wrz 2016 22:27
Podziwiam, że Twoje jaszczurki tak chętnie wychodzą przy Tobie
Moje się chowają.
Może dlatego że mam psa?
Tylko czasem uda mi się jakąć zobaczyć
Cieszę się, że są, bo myślałam, że wszystkie ode mnie uciekły
Ewelinko bardzo dziękuję w imieniu hortensjiewelkacha88 pisze:Napisane: N 18 wrz 2016 10:55
Witaj. Wspaniałe te Twoje hortensje. Mają takie piękne liście i kwiaty, takie zdrowe są. Jak zwykle zachwyciłaś mnie kolejną porcją zdjęć . Masz piękny i kolorowy ogród a zdjęcia motyli i wszelkich innych żyjątek robisz profesjonalnie .
Pozdrawiam .
Lucynko zaległości to chyba każda z nas w sezonie ma.plocczanka pisze:Napisane: Wt 20 wrz 2016 21:4
Krysiu, trochę zaległości mi się narobiło, ale już nadrobiłam. Ufff!
U Ciebie nie tylko kwieciście, ale też zwierzęco.![]()
Co prawda ja w życiu nie wzięłabym do ręki jaszczurki ani innej żabki, ale popatrzeć na nie lubię.
U mnie mogę popatrzeć tylko na ropuszki, bo inne zwierzątka zapewne boją się psa i kotki.A teraz jeszcze króliczek od czasu do czasu kica sobie po działeczce.