Moja nowa wymarzona działka cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja nowa wymarzona działka cz. 11

Post »

Iwonko ale masz ładnie jak w maju. Kwiatki kwitną ...no nie przymrozek nie byłby taki wredny, żeby im szkodzić ;:124
Iwonko co jest dole na środku na tym zdjęciu http://www.fotosik.pl/zdjecie/d668a02391871176 ?
Pieseczek nieźle sobie wygląda ;:167
Awatar użytkownika
rafik5678
500p
500p
Od: 15 wrz 2012, o 21:07
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo ładna wiosna u Ciebie. ;:108 A na 8 zdjeciu jest - tarczownia tarczowata (tarczownica). ;:131
Moja przygoda z roślinami Zapraszam.
  • "Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!"-
    Helen Mirren
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Dorotka, no z tym przymrozkiem to ;:185 , obaczymy co dalej, może to już ogrodniki ;:oj
Marysiu to chyba lak wieloletni, jego też od cioci Adasia przywiozłam, ale pewna nie jestem, poczekać trzeba na rozwinięcie się kwiatków ;:108
Rafale, to chyba tarczownica, ale nijak nie powiem jak do mnie trafiła ;:306 ;:306 ;:306
Grażynko te kwiatki w kratkę to szachownice kostkowate :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ależ kolorowo u Ciebie, Iwonko ;:63 ;:63
Ale co ja czytam?! ;:202 Mróz?
Mam nadzieję, że nie zaszkodził Twoim ślicznym roślinkom ... ;:108
Piesek ... a przyznam się, co mi szkodzi. Pierwsze spojrzenie i pierwsza moja myśl: jaka mała krówka.....
Dopiero drugie spojrzenie i druga myśl : przecież to piesek! Jaki on ładny! ;:303
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Iwonko,czytam ,że masz kłopoty z pracą ,przykre to ,ale tak teraz jest ,że sie nikt nami nie przejmuje,teraz najważniejsze zdrowie ,a i praca się znajdzie ,może lepsza i lżejsza ,trzeba troszkę czasu ,żeby człowiek się ogarnął z takiego przeżycia ,ale na pewno wszystko się ułoży ,czego gorąco Ci życzę ,a teraz sama zobacz jaki piękny jest Twój ogród ,więc ciesz sie nim ,bo ja sie bardzo cieszę jak po nim spaceruję i oglądam tyle ciekawych roślin,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Iwonko! mam nadzieję że deszcz nie poszedł do Ciebie, bo u mnie piękne słońce ;:3 co prawda jest tylko +4, ale pewnie się ociepli i oznacza to dla mnie dzień intensywnej pracy :lol: Noc chyba oszczędziła moje rośliny. Dobrego i ciepłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

U mnie tez był przymrozek i jestem ciekawa tylko czy hortensje przetrwały w szklarni bo posadziłam kilkanaście patyczków i już miały ładne pąki .. mimo opatulenia mrozek mógł się do nich dobrać ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochani :wit
Dziś od rana słonko, choć mówią o deszczu, zimny wiatr nie ustaje, ale w nocy przymrozku chyba nie było tym razem ;:333
Janeczko, to nie duże przymrozki, a roślinki jak piszesz opatulone, będzie dobrze ;:108
Marysiu tylko nie wyrywnie, a spokojnie sobie pracuj ;:196
Martusiu, ech szkoda gadać, najbardziej złości mnie jak widzę sąsiadów na rencie, pijących co dzień od rana do wieczora, to jak to jest sobie myślę ;:185 na ogrodzie wszystkie złe myśli odchodzą, tu się czuje najlepiej ;:196
Lucynko, na razie nie widać żeby je dopadł przymrozek, ale opatulone wszystko było i kominek z cegieł działał, no pewnie większą część nocy ;:108 , a Soniusia moja ma cudne umaszczenie prawda ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witaj,Iwonko!
U mnie dzisiaj zimno przenikliwe, a mnie nawet w domu zimno. ;:222 ;:222 Pewnie wczoraj się trochę przeziębiłam. ;:145 Muszę przeczekać w ciepłym domku.
Od rana niebo było calutkie pokryte chmurami, a teraz widzę słoneczko i już mi żal, że nie pojadę na działkę. ;:223
Cieszę się, że nie było u Ciebie przymrozku. ;:333
Moje wrażliwe rośliny ciągle jeszcze mieszkają na balkonie, wobec tego żaden przymrozek im nie grozi. ;:185 ;:185 Tak wysoko nie sięgnie. ;:63
Mimo uciążliwej wyprawy tam, gdzie nie lubisz ale musisz, życzę Ci miłego dzionka. ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i się rozpadało, a wiatr hula aż nie miło ;:185 Lucynko dziś chyba jednak lepiej w domku zaplanować sobie prace, nie jest ciekawie na dworze, mimo słonka to jednak zimno jest przenikliwe brrrrr
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Iwonko ogrom flancy przeróżnej u Ciebie oj będzie rozsad do wysadzania i smacznie i kolorowo..A co do zmian wszędzie co roku coś się zmienia w ogródkach.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

:wit U nas jeszcze nie pada, ale zimno i wieje brrr..., zgoniło mnie z ogrodu, ale coś tam porobiłam, chyba w kominku napalę. Wczoraj na noc zapaliłam znicz w mini szklarence, ale dzisiaj chyba dwa zapalę, bo ta pogoda niepokojąca jest.
Moja tarczownica też się wygramoliła z ziemi, bardzo podobają mi się jej kwiaty a potem duże zielone liście :D
Pięknie masz już na działce Iwonko ;:138 No i...wszystkie Adasie są kochane :wink:
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Ładnie u Ciebie , kolorowo, kwitną kwiatki ;:138 i stoliczek już stoi a i psina na coś poluje :wink: Psina śliczna ;:63 ogródek też ;:333
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Dzisiaj też mamy zimno i tylko rano poszłam zebrać oślizłe towarzystwo .Iwonko ;:196 czy już wysłać do Ciebie tego maluszka, bo w piątek wyjeżdżam na tydzień, a nie wiem jak będą się opiekować moimi roślinami. Jeszcze nic nie doszło
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu to wyślij teraz, zaopiekuję się nim ;:196
Karolka Sonia coś tam wypatrzyła faktycznie, ale nie upolowała na szczęście, bo to chyba jaszczurka była ;:108
Iwonka ja czekam z niecierpliwością na jej kwiatki, nie miałam jej jeszcze ;:138 , a co do Adasiów, no jasne, wiedziałam, dlatego Adasia mam ;:167
Beatko jak ja potrzebuje zmian na działeczce ale nie ma kto pomóc, M zrobi wiatrak, solary założy, komputer naprawi, ale w ziemi grzebać nie lubi, ani zajmować się budowlanką niestety ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”