Mój skrawek ziemi - Gabriela - /cz. 1.r 2008/
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gabuniu , a jak byś mi jeszcze napisała , czy te kwiaty są jednoroczne ,czy wieloletnie to byłoby cacucho
;:8
;:8
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- andriu53
- 1000p
- Od: 6 maja 2007, o 10:22
Doruniu ale to sieje się z nasion , czy to są kłącza , bo nie wiem o co mam pytać
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Spis wątków
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzięki Izo za słowa otuchy, jak moje zdjęcia się skończą to jeszcze mam Waschatte pisze:Nie płacz Gabi, to już niedługo! Roz
łóż sobie zdjęcia na kilka sesji, tak żeby starczyły na miesiąc, a potem będziesz już miała nowe zdjęcia! A co to jest to żółte na pierwszym zdjęciu?

A na pierwszym zdjęciu jest chaber wielkogłówkowy.
- Gabriela
Dziękuję Dorotko. Pogoda nie najgorsza, byłam dzisiaj na działce i zrobiłam parę fotek tych roślin które się budzą.korzo_m pisze:Zosiu pysznogłówka to bylina, jest kilka odcieni, bardzo szybko się rozrasta.
Gabrysiu znowu mnie miło zaskoczyłaś, szkoda,że zdjęcia Ci się kończą, ale już niedługo będą kwitły krokusiki, na razie pogoda nas rozpieszcza.
Jutro powklejam. ;:6
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Zosiu ja swoje pysznogłówki kupowałam na jarmarku od kobiet, sadzonki nie były drogie, tylko co jakiś czas należy roślinkę odnawiać. Dopiero tu u Gabrysi przeczytałam,że można ją wysiewać. Warto je mieć w ogrodzie ,są piękne ,długo kwitną, kwiaty układają się piętrowo, a przy tym bardzo ładnie pachnie cała roślina, po ścięciu stoją długo w wazonie.
- Wisienka
- Przyjaciel Forum
- Od: 9 lis 2006, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widzę, że długo mnie tu nie było... Niestety, nie starcza na wszystko czasu
.
Gabi! Ucieszyłam się, jak zobaczyłam Twoje zdjęcie na konkursie! Będę trzymać kciuki!
Ale nam zafundowałaś ucztę dla oczu! Fajnie się te zdjęcia ogląda, zwłaszcza jak za oknem taka szaruga
jak dzisiaj.
Widzę, że Iza również zwróciła uwagę na te żółte pompony
. Powiedz, czy te chabry też siałaś z nasion? Jak długo kwitną? I czy to wymagająca roślinka? Bardzo mi się podoba!
Widzę, że każdy znajduje tutaj natchnienie do kolejnych zakupów!

Gabi! Ucieszyłam się, jak zobaczyłam Twoje zdjęcie na konkursie! Będę trzymać kciuki!

Ale nam zafundowałaś ucztę dla oczu! Fajnie się te zdjęcia ogląda, zwłaszcza jak za oknem taka szaruga
jak dzisiaj.
Widzę, że Iza również zwróciła uwagę na te żółte pompony

Pozdrawiam serdecznie
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
- Gabriela
Witaj WisienkoWisienka pisze: Gabi! Ucieszyłam się, jak zobaczyłam Twoje zdjęcie na konkursie! Będę trzymać kciuki!![]()
Widzę, że Iza również zwróciła uwagę na te żółte pompony. Powiedz, czy te chabry też siałaś z nasion? Jak długo kwitną? I czy to wymagająca roślinka? Bardzo mi się podoba!

Chabry nie były z nasion kupiłam sadzonkę. Nie są specjalnie wymagające i kwitną dosyć długo.
Jeżeli po kwitnieniu zetniesz je nisko, to jest szansa że zakwitną ponownie pod jesień, tak jak ostróżki.
A jeśli zostawisz to też będzie jakaś dekoracja.
Ja przeglądając Forum też znajduję natchnienie, działa to w obydwie strony ;:25
- Gabriela
I tu mnie maszbogusia177 pisze:Chodząc po Twoim ogródku zastanawiam się Gabrysiu ,kiedy znajdujesz na to wszystko czas ,no chyba że nie pracujesz ,ja jestem zabiegana ,że ledwo czasu zostaje na spanie :P

A to też jest jakaś praca

Nie wiem jak to będzie, ale mam jeszcze do pomocy mojego M. ;:25
- jolciajci
- Przyjaciel Forum
- Od: 26 lut 2007, o 13:00
Witaj Gabrysiu :P
Zwiedziłam twoją działkę od pierwszego do ostatniego postu.
Nie wiem czemu się obawiałaś pokazać takie cuda jakie ty masz na działce
, jestem nią zauroczona .Przede wszystkim masz bardzo piękne i dorodne lilie . Nie będę się rozpisywać o wszystkich roślinkach tylko mogę powiedzieć och i ach
.
Bardzo dużo pracy wkładasz w ten twój mały raj i jak widać to on ci się odwdzięcza pięknymi kolorami . Chciałam zapytać o proporcje cementu i piasku ale już wyczytałam u ciebie i ja też chyba będę coś działać w tej materii.
Mogę tylko powiedzieć że masz stworzone małe cudo , ale i tak większe od mojego .
Pozdrawiam cieplutko.
Zwiedziłam twoją działkę od pierwszego do ostatniego postu.
Nie wiem czemu się obawiałaś pokazać takie cuda jakie ty masz na działce

Bardzo dużo pracy wkładasz w ten twój mały raj i jak widać to on ci się odwdzięcza pięknymi kolorami . Chciałam zapytać o proporcje cementu i piasku ale już wyczytałam u ciebie i ja też chyba będę coś działać w tej materii.
Mogę tylko powiedzieć że masz stworzone małe cudo , ale i tak większe od mojego .
Pozdrawiam cieplutko.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola