Mój skrawek ziemi - Gabriela - /cz. 1.r 2008/

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gabuniu , a jak byś mi jeszcze napisała , czy te kwiaty są jednoroczne ,czy wieloletnie to byłoby cacucho
;:8
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Zosiu pysznogłówka to bylina, jest kilka odcieni, bardzo szybko się rozrasta.
Gabrysiu znowu mnie miło zaskoczyłaś, szkoda,że zdjęcia Ci się kończą, ale już niedługo będą kwitły krokusiki, na razie pogoda nas rozpieszcza.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
andriu53
1000p
1000p
Od: 6 maja 2007, o 10:22

Post »

Doruniu ale to sieje się z nasion , czy to są kłącza , bo nie wiem o co mam pytać
Pozdrawiamy - Zosia i Jędruś!!!
Spis wątków
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

andriu53 pisze:Doruniu ale to sieje się z nasion , czy to są kłącza , bo nie wiem o co mam pytać

Zosiu wszystkie te kwiaty siałam z nasion i są to byliny, zresztą ja mam prawie same byliny.( na zdjęciach)
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

chatte pisze:Nie płacz Gabi, to już niedługo! Roz
łóż sobie zdjęcia na kilka sesji, tak żeby starczyły na miesiąc, a potem będziesz już miała nowe zdjęcia! A co to jest to żółte na pierwszym zdjęciu?
Dzięki Izo za słowa otuchy, jak moje zdjęcia się skończą to jeszcze mam Was ;:79
A na pierwszym zdjęciu jest chaber wielkogłówkowy.
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

korzo_m pisze:Zosiu pysznogłówka to bylina, jest kilka odcieni, bardzo szybko się rozrasta.
Gabrysiu znowu mnie miło zaskoczyłaś, szkoda,że zdjęcia Ci się kończą, ale już niedługo będą kwitły krokusiki, na razie pogoda nas rozpieszcza.
Dziękuję Dorotko. Pogoda nie najgorsza, byłam dzisiaj na działce i zrobiłam parę fotek tych roślin które się budzą.
Jutro powklejam. ;:6
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zosiu ja swoje pysznogłówki kupowałam na jarmarku od kobiet, sadzonki nie były drogie, tylko co jakiś czas należy roślinkę odnawiać. Dopiero tu u Gabrysi przeczytałam,że można ją wysiewać. Warto je mieć w ogrodzie ,są piękne ,długo kwitną, kwiaty układają się piętrowo, a przy tym bardzo ładnie pachnie cała roślina, po ścięciu stoją długo w wazonie.
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabrysiu zapomniałam napisać masz pięknego liliowca :P :P :P :P . Ja dopiero od tego roku postanowiłam rozpocząć przygodę z liliowcami, już ku temu poczyniłam pewne kroki, jak się uda to na pewno będą zdjęcia. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Widzę, że długo mnie tu nie było... Niestety, nie starcza na wszystko czasu :( .
Gabi! Ucieszyłam się, jak zobaczyłam Twoje zdjęcie na konkursie! Będę trzymać kciuki! ;:333
Ale nam zafundowałaś ucztę dla oczu! Fajnie się te zdjęcia ogląda, zwłaszcza jak za oknem taka szaruga
jak dzisiaj.
Widzę, że Iza również zwróciła uwagę na te żółte pompony :lol: . Powiedz, czy te chabry też siałaś z nasion? Jak długo kwitną? I czy to wymagająca roślinka? Bardzo mi się podoba!
Widzę, że każdy znajduje tutaj natchnienie do kolejnych zakupów! :;230
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

korzo_m pisze:Ja dopiero od tego roku postanowiłam rozpocząć przygodę z liliowcami, już ku temu poczyniłam pewne kroki, jak się uda to na pewno będą zdjęcia.
Będę czekać cierpliwie na Twoje zdjęcia :P
Awatar użytkownika
bogusia177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2007, o 08:38

Post »

Chodząc po Twoim ogródku zastanawiam się Gabrysiu ,kiedy znajdujesz na to wszystko czas ,no chyba że nie pracujesz ,ja jestem zabiegana ,że ledwo czasu zostaje na spanie :P
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wisienka pisze: Gabi! Ucieszyłam się, jak zobaczyłam Twoje zdjęcie na konkursie! Będę trzymać kciuki! ;:333
Widzę, że Iza również zwróciła uwagę na te żółte pompony :lol: . Powiedz, czy te chabry też siałaś z nasion? Jak długo kwitną? I czy to wymagająca roślinka? Bardzo mi się podoba!
Widzę, że każdy znajduje tutaj natchnienie do kolejnych zakupów! :;230
Witaj Wisienko :!: Zdjęcie wysłałam po Twoim poście, przemyślałam Twoją sugestię i wysłałam.
Chabry nie były z nasion kupiłam sadzonkę. Nie są specjalnie wymagające i kwitną dosyć długo.
Jeżeli po kwitnieniu zetniesz je nisko, to jest szansa że zakwitną ponownie pod jesień, tak jak ostróżki.
A jeśli zostawisz to też będzie jakaś dekoracja.
Ja przeglądając Forum też znajduję natchnienie, działa to w obydwie strony ;:25
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bogusia177 pisze:Chodząc po Twoim ogródku zastanawiam się Gabrysiu ,kiedy znajdujesz na to wszystko czas ,no chyba że nie pracujesz ,ja jestem zabiegana ,że ledwo czasu zostaje na spanie :P
I tu mnie masz :;230 .Dobrze wyczułaś że nie pracuję, chociaż od nowego roku mam pod opieką mojego wnusia.
A to też jest jakaś praca :wink: i jaka odpowiedzialna :!:
Nie wiem jak to będzie, ale mam jeszcze do pomocy mojego M. ;:25
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00

Post »

Witaj Gabrysiu :P
Zwiedziłam twoją działkę od pierwszego do ostatniego postu.
Nie wiem czemu się obawiałaś pokazać takie cuda jakie ty masz na działce :shock: , jestem nią zauroczona .Przede wszystkim masz bardzo piękne i dorodne lilie . Nie będę się rozpisywać o wszystkich roślinkach tylko mogę powiedzieć och i ach :!: .
Bardzo dużo pracy wkładasz w ten twój mały raj i jak widać to on ci się odwdzięcza pięknymi kolorami . Chciałam zapytać o proporcje cementu i piasku ale już wyczytałam u ciebie i ja też chyba będę coś działać w tej materii.
Mogę tylko powiedzieć że masz stworzone małe cudo , ale i tak większe od mojego .

Pozdrawiam cieplutko.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu dziękuję za odwiedziny i ciepłe słowa. Praca którą włożyłam w urządzanie działki, to jest dla mnie nic innego jak tylko czysta przyjemność.
Myślę że i dla wszystkich Forumowiczów tak jest ;:25
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”