Witajcie.
Kochani odczuwam radosną ekscytację. Ba! Mam po prostu motyle w brzuchu. Status mojego zamówienia w F zmienił się z "zamówienie zostało opłacone" na "zamówienie w trakcie realizacji"

Lada moment przyjadą moje nowiutkie różane panny.
Trzeba gnać teraz rodzinkę do zajadania bananów na śniadanie, obiad i kolację.

By potem można było pięknotki focić.
Zaruniu nie znam się aż tak na ptaszkach, by gadać ino samą prawdę a nie to co mnie się wydaje. Powiem jedno: nic nie tracisz. Zawieś budkę i albo ptaszki się wprowadzą albo w tym roku będzie ona stanowiła tylko piękną dekorację a wprowadzą się w przyszłym.

Choć w linku podanym niżej Monice jest napisane, że dorosłe ptaki mogą korzystać z niej jako miejsca noclegowego. jeśli tak by się stało, to na pewno w przyszłym sezonie wykorzystają to miejsce do wicia gniazda.
Krokusy Spring Beauty są naprawdę śliczne.

Kup je sobie jesienią w biedrze.
witch -Aga uwielbiam wiosnę!

O wiele bardziej niż lato. A w maju i czerwcu przeżywam totalny zielony odlot.
Soniu i ja w weekend rozgarnę kopczyki.
Niestety nie bywam stale na działce, to też nie wiem czy jakiekolwiek walki o budkę były, ale rodzinka w nim będzie!
Mam nadzieję, że uda nam się też postawić i tę ostatnią budkę, która ma być jak chatka babajagi, ino że nie na kurzej a drewnianej nóżce.
Dorotko jeśli mi ręka nie zadrży to obetnę Leosia krócej.

Wiem, że maść na rany trzeba zakupić. Jak tylko trafię do jakiegoś "budowlańca" to jako pierwsza powędruje na wózek zakupowy.
Zuz kopce zamierzam rozgarniać w ten weekend. Tak samo mam zamiar zasilić powojniki, róże i w sumie całą resztę obornikiem lub wiórami. Maść na pewno zakupię.
Zeniu masz znajomych na moich działeczkach?
Bietko ja będę nawoziła w ten weekend ale skoro u Ciebie wegetacja późniejsza, to może poczekaj jeszcze kilka dni..?
Dorciu
Kasiu -klarag na pewno owa radosna ogrodniczka miała rację. Nie raz miałam okazję oglądać słabo lub źle przycięte róże i co za tym idzie, ich późniejszy nieciekawy pokrój.

Tylko tak jakoś mnie zawsze ręka drży, gdy mam sekator w dłoni.
Madzagos dziękuję za wizytę i pochwałę.
Ewelka zdecydowanie wszystko rwie się do życia. a ja zdecydowanie LUBIĘ TO!
Moje wysiewy

:
Moni -Alania budki nabyłam na alle...o. Jeśli tylko chcesz to wyślę ci linka na PW.
Co do wysokości zawieszania to proszę:
http://ptasieogrody.pl/wiki/Jak_dobrze_powiesi ć_budkę
http://www.jestemnaptak.pl/ptaki-w-ogro ... dki-legowe
Mati bo wiosną cieszy zdecydowanie każdy kwiatuszek, nawet ten najmniejszy.