Tamaryszek pisze:Witaj! Już chyba śniegu nie ma? U mnie 10 na plusie. Czy już zaczęłaś cięcia? Niby ciepło, ale boję się, że za wcześnie.

Śniegu nie ma, cięcie rozpoczęte

Tamaryszek pisze:Witaj! Już chyba śniegu nie ma? U mnie 10 na plusie. Czy już zaczęłaś cięcia? Niby ciepło, ale boję się, że za wcześnie.
Podobno ma jeszcze wrócić zimaewelkacha88 pisze:Witaj. Ja przycięłam dokładnie to samo co Ty i jeszcze pęcherznice w żywopłocie . Z pozostałymi czekam jeszcze do początku marca. Zobaczymy jaka będzie pogoda. Pozdrawiam.
Będę cięła w przyszłym tygodniuklarag pisze:A kiedy tniesz lawendę? Też przymierzam się do cięcia hortensji, bo brązowe wiechcie słabo wyglądają, a chciałby się już zielonego ....
Można próbować - podobno przyjmują sięEdyta Maria pisze:Mam pytanie, czy przycięte patyczki lawendy można rozmnażać?
rikkuu pisze:Piękniete krople wyglądają jak kotki na wierzbie
u mnie też wszystko wychodzi, nawet zawilec zakwitł na czerwono
w tamtym roku starałam się wykopać wszystkie tulipany z rabat i posadziłam je do donic. w te miejsca posadziłam róże. Okazało się jednak, że nie znalazłam wszystkich cebul i teraz mam liście tulipanów w różach
Ja planowałam dzisiaj prace ogródkowe, ale niestety nie ma szans, bo pogoda nie pozwalaewelkacha88 pisze:Witaj. Piękne ujęcie tych kropli. Rzeczywiście mnóstwo cebulowych startuje i można je zdeptać . W moim przypadku kiedy tak na prawdę pierwszy raz mam tyle wiosennych to dla mnie trudne bo ciągle zapominam
. Ja nie mam dużo porządków ale coś się znajdzie. Problemem jest pogoda bo dzisiaj leje i tak ma być przez weekend. Wygląda na to, że do ogródka ruszę w przyszłym tygodniu . Życzę Ci dobrej pogody co byś mogła podgonić robotę. Miłego dnia
.
Gosiu, u mnie dzisiaj zima na całego - od wczoraj nasypało tyle śniegu, że przez całą zimę tak nie było.Margo2 pisze:Gdzie Ty czytałaś o tej zimie?
Czy chodzi Ci o to ochłodzenie, któe właśnie mamy?
U mnie pada deszcz ze śniegiem, ale od jutra ma być coraz cieplej i na horyzoncie mrozów nie widać
Niestety podobno w tym sezonie deszczu ma być bardzo dużo.
Czy to nie może być normalna pogoda? A nie jak upał i sucha, to brak słońca i błoto na działce,
Tez liczę, że jutro popracuję.
Jutro ma przyjść pan do obcięcia gałązek czereśni do których nie dosięgnęłam, a może przy okazji wytnie też upadające jałowce.
Teraz wyślę, co by posadzić w ich miejsce
a u mnie białoAnnes 77 pisze:Moni u mnie pogoda nieciekawa,wieje,ale nie pada.Dzisiaj planuję po raz drugi wysiać nasiona kobei,te pierwsze za mocno przelałam