Ogród na wichrowym cz.10

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród na wichrowym cz.10

Post »

Tamaryszek pisze:Witaj! Już chyba śniegu nie ma? U mnie 10 na plusie. Czy już zaczęłaś cięcia? Niby ciepło, ale boję się, że za wcześnie.
:wit ;:168
Śniegu nie ma, cięcie rozpoczęte ;:215 Na razie przycięłam Anabelle, kocimiętki i rozchodniki :D
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Ja przycięłam dokładnie to samo co Ty i jeszcze pęcherznice w żywopłocie . Z pozostałymi czekam jeszcze do początku marca. Zobaczymy jaka będzie pogoda. Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A kiedy tniesz lawendę? Też przymierzam się do cięcia hortensji, bo brązowe wiechcie słabo wyglądają, a chciałby się już zielonego ....
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewelkacha88 pisze:Witaj. Ja przycięłam dokładnie to samo co Ty i jeszcze pęcherznice w żywopłocie . Z pozostałymi czekam jeszcze do początku marca. Zobaczymy jaka będzie pogoda. Pozdrawiam :wit .
Podobno ma jeszcze wrócić zima ;:222 To mnie nieco powstrzymuje przed dalszym cięciem ;:218

-- Cz 18 lut 2016 19:44 --
klarag pisze:A kiedy tniesz lawendę? Też przymierzam się do cięcia hortensji, bo brązowe wiechcie słabo wyglądają, a chciałby się już zielonego ....
Będę cięła w przyszłym tygodniu ;:333
Edyta Maria
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 12 paź 2015, o 21:31

Post »

Mam pytanie, czy przycięte patyczki lawendy można rozmnażać?
Edyta
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edyta Maria pisze:Mam pytanie, czy przycięte patyczki lawendy można rozmnażać?
Można próbować - podobno przyjmują się ;:333
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj, w przerwie deszczu, wyszłam na moment do ogrodu i z przerażeniem odkryłam mnóstwo wschodzących roślin - wszystko chce startować - wszędzie widać różniste cebulowe i już teraz strach wchodzić na rabaty, żeby robić porządki, a tu codziennie deszcz. Jak tak dalej pójdzie, to nie wiem jak uporządkuję suche badyle ;:222 Dobrze, że ostatnio zaczęłam, ale to zaledwie namiastka, nic nie widoczna, a tu masę pracy mnie jeszcze czeka. Jak tylko jutro nie będzie mokro, to nawet w chłodzie musze iść działać ;:172 Jakąś sensowną strategię muszę obrać, bo inaczej kwiecień mnie zastanie przy porządkach, a o chwastach nie wspomnę - wszędzie na pielenie czekają zielone dywany perzu i innego dziadostwa ;:202
Miłego weekendu Wam życzę i słoneczka ;:3 :wit
Dzisiaj tylko deszczowe fotki
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
rikkuu
200p
200p
Od: 26 gru 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie ;:180 te krople wyglądają jak kotki na wierzbie ;:oj u mnie też wszystko wychodzi, nawet zawilec zakwitł na czerwono ;:108 w tamtym roku starałam się wykopać wszystkie tulipany z rabat i posadziłam je do donic. w te miejsca posadziłam róże. Okazało się jednak, że nie znalazłam wszystkich cebul i teraz mam liście tulipanów w różach :;230
Ula
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Piękne ujęcie tych kropli ;:333 . Rzeczywiście mnóstwo cebulowych startuje i można je zdeptać . W moim przypadku kiedy tak na prawdę pierwszy raz mam tyle wiosennych to dla mnie trudne bo ciągle zapominam ;:223 . Ja nie mam dużo porządków ale coś się znajdzie. Problemem jest pogoda bo dzisiaj leje i tak ma być przez weekend. Wygląda na to, że do ogródka ruszę w przyszłym tygodniu . Życzę Ci dobrej pogody co byś mogła podgonić robotę. Miłego dnia :wit .
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Gdzie Ty czytałaś o tej zimie?
Czy chodzi Ci o to ochłodzenie, któe właśnie mamy?
U mnie pada deszcz ze śniegiem, ale od jutra ma być coraz cieplej i na horyzoncie mrozów nie widać
Niestety podobno w tym sezonie deszczu ma być bardzo dużo.
Czy to nie może być normalna pogoda? A nie jak upał i sucha, to brak słońca i błoto na działce,
Tez liczę, że jutro popracuję.
Jutro ma przyjść pan do obcięcia gałązek czereśni do których nie dosięgnęłam, a może przy okazji wytnie też upadające jałowce.
Teraz wyślę, co by posadzić w ich miejsce
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

rikkuu pisze:Pięknie ;:180 te krople wyglądają jak kotki na wierzbie ;:oj u mnie też wszystko wychodzi, nawet zawilec zakwitł na czerwono ;:108 w tamtym roku starałam się wykopać wszystkie tulipany z rabat i posadziłam je do donic. w te miejsca posadziłam róże. Okazało się jednak, że nie znalazłam wszystkich cebul i teraz mam liście tulipanów w różach :;230
;:306 ja też tak mam miejscami ;:306 W ubiegłym roku częściowo to naprawiłam, ale w tym tez widzę, że niektóre cebule wprost w innych roślinach :lol:
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ewelkacha88 pisze:Witaj. Piękne ujęcie tych kropli ;:333 . Rzeczywiście mnóstwo cebulowych startuje i można je zdeptać . W moim przypadku kiedy tak na prawdę pierwszy raz mam tyle wiosennych to dla mnie trudne bo ciągle zapominam ;:223 . Ja nie mam dużo porządków ale coś się znajdzie. Problemem jest pogoda bo dzisiaj leje i tak ma być przez weekend. Wygląda na to, że do ogródka ruszę w przyszłym tygodniu . Życzę Ci dobrej pogody co byś mogła podgonić robotę. Miłego dnia :wit .
Ja planowałam dzisiaj prace ogródkowe, ale niestety nie ma szans, bo pogoda nie pozwala ;:222
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Moni u mnie pogoda nieciekawa,wieje,ale nie pada.Dzisiaj planuję po raz drugi wysiać nasiona kobei,te pierwsze za mocno przelałam ;:222
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Margo2 pisze:Gdzie Ty czytałaś o tej zimie?
Czy chodzi Ci o to ochłodzenie, któe właśnie mamy?
U mnie pada deszcz ze śniegiem, ale od jutra ma być coraz cieplej i na horyzoncie mrozów nie widać
Niestety podobno w tym sezonie deszczu ma być bardzo dużo.
Czy to nie może być normalna pogoda? A nie jak upał i sucha, to brak słońca i błoto na działce,
Tez liczę, że jutro popracuję.
Jutro ma przyjść pan do obcięcia gałązek czereśni do których nie dosięgnęłam, a może przy okazji wytnie też upadające jałowce.
Teraz wyślę, co by posadzić w ich miejsce
Gosiu, u mnie dzisiaj zima na całego - od wczoraj nasypało tyle śniegu, że przez całą zimę tak nie było.
Z jałowców wyleczyłam się już dawno - to nie są dobre krzewy ;:222 Pozbyłam się już wszystkich, poza jedną formą kolumnową o nieznanej nazwie - jest wyjątkowo ładny i nie łapie chorób ;:333 .

-- So 20 lut 2016 10:36 --
Annes 77 pisze:Moni u mnie pogoda nieciekawa,wieje,ale nie pada.Dzisiaj planuję po raz drugi wysiać nasiona kobei,te pierwsze za mocno przelałam ;:222
a u mnie biało ;:145 nie da się pracować w ogrodzie ;:185
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani, u mnie zima na całego :? A miałam robić porządki na rabatach ;:218
Jest przepięknie, ale wolałabym ten śnieg puchaty 2 miesiące temu, gdy sprzyjał bożonarodzeniowym klimatom, a nie teraz ;:224
Zdjęcia zrobione wczesnym rankiem
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek