Teraz sobie spokojnie pochodzę po Twoim królestwie. Słyszałam coś o pięknych tawułkach.
Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 3
- Dorota71
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 3
Lucynko,
dopiero tu trafiłam. Dziewczyny opowiadały o świetnym pomyśle na cebulę. Faktycznie, koniecznie muszę odgapić, bo szczypiorek do jajecznicy bardzo potrzebny.
Teraz sobie spokojnie pochodzę po Twoim królestwie. Słyszałam coś o pięknych tawułkach.
-
Iwona i Piotr
- 500p

- Od: 24 paź 2010, o 09:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Lucynko, w tygodniu tylko zaglądam. Tak myślałam, że to Ty pokazywałaś rok temu cebulową butle. Ja na razie wsadziłam jedną cebulę do doniczki i już konsumowałam, ja czekam, aż kupna kiełkuje i wtedy do doniczki ;)...
Jak tam śniegu napadało? bo ciocia mówi, że nie bardzo
.
Jak tam śniegu napadało? bo ciocia mówi, że nie bardzo
- jacekopole71

- Od: 25 maja 2012, o 17:28
Człowiek uczy się całe życie... Nigdy bym nie wpadła na tak ciekawy sposób pędzenia szczypiorku.

- Ela_2015
- 500p

- Od: 26 gru 2015, o 16:20
I ja wpadłam do Ciebie Lucynko i jak pozwolisz będę częstym gościem.Pospacerowalm po działeczce i nawet odpoczywałam tak mi się spodobało u Ciebie.
Tyle kwitnących kwiatuszków,przyjemnie jest patrzec jak z własnej pracy taki efekt powstaje aż serce cieszy.
Widzę Lucynko,że rękawy zakasałaś i już rozpoczełaś siewy.Ja się troszkę ociągam czekam na dłuższe dni.
Mam pytanie ,gdzieś w poście pisałaś o chlebie i jajku jakie rośliny tym dokarmiasz?
Pozdrawiam.
Tyle kwitnących kwiatuszków,przyjemnie jest patrzec jak z własnej pracy taki efekt powstaje aż serce cieszy.
Widzę Lucynko,że rękawy zakasałaś i już rozpoczełaś siewy.Ja się troszkę ociągam czekam na dłuższe dni.
Mam pytanie ,gdzieś w poście pisałaś o chlebie i jajku jakie rośliny tym dokarmiasz?
Pozdrawiam.
Ela
-
Pashmina2006

- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Twój pomysł sprzedaję wszystkim którzy uwielbiają szczypiorek. Szerzę go od zeszłego roku. Oczywiście nie przypisuję go sobie tylko mówię skąd o tym wiem
. A podlewasz tą cebulę?
- Malvy
- 500p

- Od: 10 lut 2015, o 19:39
Lucynko, cycata butla jest świetna
ja zasadziłam jedną cebulę, tak jak wyciągnęłam z worka i co dzień patrzyłam czy coś się dzieje i nic, a dziś pomyślałam że może jak mieczyki powinnam obrać z "wierzchniej warstwy"
wyciągnęłam z tej doniczki (okazało się, że zaczęła puszczać korzonki) otrzepałam, zdjęłam te dwie brązowe warstwy i wsadziłam na miejsce i co? po pięciu godzinach zaczął wychodzić szczypiorek
nie wiem czy jej pomógł negliż, czy nie, ale zbieg okoliczności ciekawy 
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Rafiku - znalazłam zdjęcia moich hibiskusów.Bardzo proszę.

Marysiu [Maska] - ja też dzisiaj w domku. Zwyczajnie nic mi się nie chciało. Chociaż nie, skłamałam. Byłam w B.... na zakupach. Zajęło mi to w sumie jakieś 15 minut. Trochę domowej roboty , obiadek, książka i Forum.
Oczywiście podglądałam też swoje wysiewy. Coś się zaczyna pokazywać w pojemniczku z petuniami. Jest nadzieja. Tym bardziej, że słoneczko pięknie na nie poświeciło, a kaloryfery gorące.
Idą mrozy, ale już mi one nie straszne, bo roślinki opatulone śniegową kołderką.
Oby do wiosny!

Dorotko [71] - witaj w moim królestwie.
Bardzo proszę, odgapiaj i sadź. Szczypiorek to bardzo zdrowe warzywo.

Iwonko [i P...] - trochę śniegu dopadało. M mówi, że na działce roślinki okryte kołderką. To dobrze, bo ponoć znowu idą mrozy.

Jacku - ja też tego nie wymyśliłam. Ściągnęłam z innych i powielam oraz podaję dalej.

Witaj, Elu [2015]!
Zapraszam serdecznie. Przychodź, ilekroć będziesz miała ochotę.
Wiesz, ze mnie taka niespokojna dusza i już nie mogłam się doczekać rozpoczęcia sezonu pierwszymi wysiewami.
Chlebkiem i jajeczkiem dokarmiam piwonie. W marcu lub kwietniu, a jeśli mi się zapomni to później daję korzeniom te smakołyki.
Oczywiście nie ja to wynalazłam. Przeczytałam o tym na tym FO, tylko - SKS - nie pamiętam, u kogo.

Madziu - cieszę się, że mogłam się na coś przydać.
Tak, podlewam cebulki, dlatego właśnie górną część butli ścinam.

Malwinko - a wiesz, że to ciekawe doświadczenie. Muszę moim kilku cebulom zrobić striptiz. Będzie można sprawdzić, na ile to zadziała.

Marysiu [Maska] - ja też dzisiaj w domku. Zwyczajnie nic mi się nie chciało. Chociaż nie, skłamałam. Byłam w B.... na zakupach. Zajęło mi to w sumie jakieś 15 minut. Trochę domowej roboty , obiadek, książka i Forum.
Oczywiście podglądałam też swoje wysiewy. Coś się zaczyna pokazywać w pojemniczku z petuniami. Jest nadzieja. Tym bardziej, że słoneczko pięknie na nie poświeciło, a kaloryfery gorące.
Idą mrozy, ale już mi one nie straszne, bo roślinki opatulone śniegową kołderką.
Oby do wiosny!

Bardzo proszę, odgapiaj i sadź. Szczypiorek to bardzo zdrowe warzywo.

Iwonko [i P...] - trochę śniegu dopadało. M mówi, że na działce roślinki okryte kołderką. To dobrze, bo ponoć znowu idą mrozy.

Jacku - ja też tego nie wymyśliłam. Ściągnęłam z innych i powielam oraz podaję dalej.

Witaj, Elu [2015]!
Zapraszam serdecznie. Przychodź, ilekroć będziesz miała ochotę.
Wiesz, ze mnie taka niespokojna dusza i już nie mogłam się doczekać rozpoczęcia sezonu pierwszymi wysiewami.
Chlebkiem i jajeczkiem dokarmiam piwonie. W marcu lub kwietniu, a jeśli mi się zapomni to później daję korzeniom te smakołyki.
Oczywiście nie ja to wynalazłam. Przeczytałam o tym na tym FO, tylko - SKS - nie pamiętam, u kogo.

Madziu - cieszę się, że mogłam się na coś przydać.
Tak, podlewam cebulki, dlatego właśnie górną część butli ścinam.

Malwinko - a wiesz, że to ciekawe doświadczenie. Muszę moim kilku cebulom zrobić striptiz. Będzie można sprawdzić, na ile to zadziała.

Lucynko a czy Ty przycinasz swoje hibiskusy? czy może naturalnie mają taki krzaczasty pokrój?
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Lucynko prześliczny ten biały hibiskus, niebieski też ale czysto białego chyba trudno spotkać i mam nadzieję, że nasiona dadzą takie same siewki
Czy na tym zdjęciu ten fiolet to jakiś dzwonek? http://www.fotosik.pl/zdjecie/71cd376515532119 Masz bardzo dużo pięknych roślin i czuję że coś będę sępić od Ciebie
No ale na to mamy czas
Pewnie już śpisz to poprawiam kołderkę i buźka w czółko 
- julcia1

- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Lucynkofajnie ,ze przypomniałaś o szczypiorku, czemu jeszcze nie wsadziłam
Mam co roku już od połowy grudnia, a ze ten rok inny to do niedawna miałam świeży koper i pietruszkę z działki , zapomniałam 
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- Daria_Eliza

- Od: 26 lut 2013, o 01:30
Lucynko, pamiętam ten pomysł z cebulą z zeszłego roku - super jest.
Marysiu, ja odpowiem za Lucynkę, a jeśli powiem źle, to Gospodyni mnie poprawi: to mi wygląda na dzwonek skupiony. Ale u Lucynki taki jakiś mega-skupiony i wyrośnięty. Może ten nawóz od gołąbków mu tak służy?
Ja u siebie posadziłam jesienią - zdobyty tu na forum, zobaczę czy mu się u mnie spodoba.
Marysiu, ja odpowiem za Lucynkę, a jeśli powiem źle, to Gospodyni mnie poprawi: to mi wygląda na dzwonek skupiony. Ale u Lucynki taki jakiś mega-skupiony i wyrośnięty. Może ten nawóz od gołąbków mu tak służy?
Ja u siebie posadziłam jesienią - zdobyty tu na forum, zobaczę czy mu się u mnie spodoba.
- Ela_2015
- 500p

- Od: 26 gru 2015, o 16:20
WITAM.Dziękuję za odpwiedz,jednak swoim piwonim nie dam chleba i jajka bo i tak mam wysokie.Ko wie jakie by były po takim dokarmirniu.
podczas kwitnienia muszę je podwiązywać bo się pokładaja od cię żaru kwiatów .
Hibiskuski ładniutkie,też je mam w tych kolorkach.
Pomysł z butelką ciekawy
To już tuż,tuż świeże nowaliji Lucynko będziesz jadła.
podczas kwitnienia muszę je podwiązywać bo się pokładaja od cię żaru kwiatów .
Hibiskuski ładniutkie,też je mam w tych kolorkach.
Pomysł z butelką ciekawy
To już tuż,tuż świeże nowaliji Lucynko będziesz jadła.
Ela
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Dario tak pomyślałam tylko właśnie ta bujność mnie zmyliła. U mnie kwitł dwa sezony, a potem odszedł 
- zielonajagoda

- Od: 4 lut 2011, o 10:12
- Kontakt:
Lucynko, dzisiaj będzie trudniej wygrać, Macedonia to predatorzy
ale wystarczyłby taki jeden punkcik jak z Serbami
, będą nerwy i emocje, oj będą. Trzymam kciuki za naszych
Pomysł na szczypior
Hibiskusy śliczniutkie, ja jesienią jednego przesadzałam, najładniejszego jakiego mam, pełnego, i teraz drżę jak przezimuje
, ale nie mógł zostać na starym miejscu.
Pomysł na szczypior
Hibiskusy śliczniutkie, ja jesienią jednego przesadzałam, najładniejszego jakiego mam, pełnego, i teraz drżę jak przezimuje
- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Lucynko chlebek zawsze daję piwoniom pod korzenie, mama mnie tego nauczyła, hibiskusy są śliczne, uwielbiam je i ciągle mi ich mało, a przetacznik ten różowy śliczniusi ma kolorek