Danusia. Mój ogród cz 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mysia
200p
200p
Od: 28 wrz 2014, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Danusia. Mój ogród cz 5

Post »

nie bój nic a nic ;:306 babciu Danusiu dasz rade ;:108

ja mam cztery wnuczki , tylko dziadek pokrzywdzony mówi że nie jest dziadkiem ;:14 tylko mężem babci ;:7 ;:7 bo jeszcze nie ma wnuka

mam dzisiaj przepikować paprykę -stała jak zaklęta teraz się śpieszy że ho ho ;:333 ale ta pogoda ;:134 nie wiem może się zmuszę

:tan muszę się pochwalić : zięć z synem ,,poszli po rozum do głowy '' i stwierdzili że muszą zrobić tunel foliowy i jak mówili tak zrobili ;:306

i mam 6 m na 3 ;:180 no i muszę jakoś to zapełnić ;:oj ale pomidorki już przepikowane ,papryka czeka ,szczypior w doniczce na tarasie już zielenieje to wsadzę będzie szybciej

posieję sałatę i rzodkiewkę -tylko ;:145 słooonka ;:3 trzeba mi do życia

miłej soboty :wit
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu, no nie dasz rady być babcią, jako babcia, tylko kochać na zabój masz, nic więcej, a jakie to fajne, kochać, rozpieszczać, a nie wychowywać, jak dzieci :wit
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Danusiu i ja gratuluje ;:196 Fajna sprawa być babcią - jak się nie jest to trudno zrozumieć :D
Mój wnusio jak zajechałam do nich powiedział że babcia jest do przytulania ;:306 Więc to chyba potrafisz :D
Pozdrawiam i zdrówka oraz słoneczka życzę ;:168
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Danusiu - gratuluję ;:168
Bardzo mi się podobają podpowiedzi: kochaj i rozpieszczaj wnuki :tan
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Monika ;:196
Lucynko, mój syn jest jest w stałym związku już wiele lat ale o dzieciach nie chce słyszeć. Młodsza córka od najmłodszych lat gadała bez przerwy o dzieciach a teraz czeka, nie bardzo wiem na co. Chociaż one obie zawsze idą w parze więc może lada dzień się okazać że będę podwójną babcią.

Młodsza jak miała dwa latka przemyciła się cichaczem do chlewika i podejrzała narodziny prosiaczków w tym samym dniu przyszły na świat szczeniaczki. Rzecz działa się u teściów. Zamieszanie było spore i jakoś nikt jej na czas nie zauważył. Ja dowiedziałam się o jej przeżyciach dopiero po powrocie do domu, wieczorem.
Przyszli do nas na kolację znajomi. Dzieci były już w łóżkach. Nagle z pokoju dziewczynek dobiegł nas szloch młodszej. Wpadam do sypialni. Młodsza zanosi się płaczem a starsza śmiechem. Pytam co się stało a młodsza na to że nikt jej nie rozumie i jest taka nieszczęśliwa, bo chciała by mieć 12 dzieci tak jak świnka babci Lodzi. Myślałam że się uduszę ze śmiechu ale musiałam się powstrzymać. Tłumaczę jej że może da się zrobić, nigdy nić nie wiadomo a ona na to że ma tylko dwa pielsiony i czym te dzieci wykarmi. No rozbroiła mnie całkiem. Jak jej wytłumaczyłam że dzieci można karmić butelką i cała rodzina jej pomoże to się od razu uspokoiła i usnęła. Do tematu więcej nie wracała. Ale jak zaczęła dorastać temat dzieci wracał a ja się strasznie bałam że może za wcześnie spełnić swoje marzenia a teraz okazuje się że zmieniły się jej priorytety.

Mysia
, czworo wnucząt to już niezła gromadka. Mówisz że masz tunel, to jesteś penie szczęśliwa. Tunel to fajna sprawa szczególnie wiosną, będziesz mogła sadzonki w dzień doświetlać. Musisz uściskać chłopaków i w podzięce wyhodować piękne warzywa.
Iwonko, całkowicie się z Tobą zgadzam. Napracowałam się przy wychowywaniu dzieci. Teraz mam zamiar kochać i rozpieszczać i i ani mi w głowie wychowywanie.
Tereniu to tak jak ze wszystkim. Syty głodnego nie zrozumie ;:196
Beatko jak kilka osób tak radzi to ja na pewno się dostosuję. ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Danusiu słodka opowieść o córeczce ;:167 Ja mam dwóch wnuków, a jeden skończył już 18 lat. Mam dwie córki i syna, a wnukami obdarzyła nas tylko najstarsza córka. Po cichu powiem Ci, że ja marzę o wnuczce i może kiedyś marzenie się spełni bylem tylko jeszcze siłę miała na to rozpieszczanie, bo kochać można zawsze :;230 Miłej niedzieli ;:168
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu, trzeba być dobrej myśli. Kiedyś się doczekamy.
Śliczną mam dziś pogodę, słoneczną tylko temperatura jeszcze niska. Nie wytrzymałam i część pomidorów dziś na waciki wysiałam. Cebulę pierwszy raz przycięłam, wietrzy się teraz na zewnętrznym parapecie. U mnie niby klimat łagodny ale mało co wyłazi. Miodunka jeszcze liści nie ma ale kwiatki się pokazały, tylko takie maluchy że nie ma co fotografować.
I ja Tobie życzę miłej niedzieli.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu na FO z info meteo rozmawiałam, nie mam pocieszających wieści, musimy uzbroić się w cierpliwość z pogodą ;:108
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

iwona0042 pisze:Danusiu, no nie dasz rady być babcią, jako babcia, tylko kochać na zabój masz, nic więcej, a jakie to fajne, kochać, rozpieszczać, a nie wychowywać, jak dzieci :wit
Zgadzam się całkowicie z Iwonką, babcia ma kochać i rozpieszczać, resztą niech się rodzice zajmują :wink:
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko, nic się nie martw. U nas i tak co no jest na minusie. Poza tym jeszcze wszystko śpi.
Iwonko, jak tak wszyscy mnie podtrzymują na duchu to będę dzielna i nie będę się przejmowała tylko będę się bardzo cieszyła i mocno kochała.
Nie wytrzymałam napięcia i wysiałam wczoraj pomidory. Nazbierało się odmian. Muszę teraz dobrze główkować gdzie ja to posadzę. Dziś eM będzie montował jeszcze jedną skrzynię, ale to i tak mało. W tym roku żeby wszystkie odmiany zmieścić pomidory będę prowadziła na 1 pęd. Por wschodzi mi bardzo słabo a selery już pikowałam. Jeszcze trochę jak nie przyjdzie ocieplenie to w domu będą same skrzynko z sadzonkami. ;:303
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Oglądałam przed chwilą prognozę długoterminową. Przez 16 dni w nocy będzie minusowa temperatura, słońce będzie przez 2 dni. Mam nadzieję że prognoza się nie sprawdzi i chociaż słońce mnie zaskoczy i częściej zabłyśnie.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Danusiu u mnie słońce świeci i wczoraj w prognozie tv widziałam go w całej Polsce, a na północy zdecydowanie cieplej. W Szczecinie było chyba najcieplej ;:3 Przymrozki nie wróżą nic dobrego, bo to znaczy że z siewkami nie wyjdziemy z domu ;:oj Dobrego dnia :wit
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Masz rację Marysiu, z siewkami już mam utrapienie. Dziś w szklarni musiałam okno otworzyć bo do 30 dochodziło, ale muszę pilnować żeby wieczorem na czas do domu zabrać. Papryki przez kilka dni w domu nic nie urosły. Nawet ziemia nie chce przeschnąć, już zaczęłam się martwić. Dziś jest ładnie ale następne dni mogą nie być take łaskawe. Wysiałam 8 odmian pomidorów, jak to wszystko podrośnie to w pokoju podłogi zabraknie ;:306.
Ciemiernik pięknie kwitnie i nic sobie nie robi z przymrozków. Wczoraj kolendrę wsadziłam z doniczki do gruntu, też przymrozek nic jej nie zrobił.

Obrazek

Obrazek

Dziś przesadziłam ze szklanki do doniczki koleusy. Pierwszy raz wyhodowałam z jesiennych odrostów. Stały do tej pory w wodzie. Korzenie porosły że musiałam nożyczkami ciąć.

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ech, no mój ciemiernik to jeszcze maleństwo przy Twoim, piękny jest, duża kępka ;:215 a koleuski ładne, będą do kompozycji ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękny ciemiernik, Danusiu! ;:138
Moje w większości zmarzły i w sumie tylko jeden trochę kwiatków pokazał. ;:222 W ubiegłym roku ten akurat cały był obwieszony kwieciem.
Nareszcie dzisiaj cudnie zaświeciło słoneczko i oby tak dzień po dniu. ;:215
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”