Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

TERENIU teraz kropi deszczyk wiec roślinki z pewnością będą zadowolone.Kuruj sie ;:196
ANIU w ubiegłym sezonie miałam chyba tylko 3 szt, a jesienią ją przesadziłam w inne miejsce .Myślałam ,że się zbiesi i nie zakwitnie .Jestem z niej dumna ;:167 ,że po mimo tego pokazała tyle kwiatów. Muszę w sierpniu przesadzić również drugą koperkową pełną bo ta z pąkami jest pusta,a ta nad nią pełna.Znów pomyliłam w podpisywaniu fotek ;:124 Nie wiem czy Miłek pokaże kwiaty może tylko te koperki będzie mieć ;:224 .Mam go już drugi sezon i jeszcze nie widziałam jego kwiatów tylko na fotce od producenta.Czy on najpierw nie powinien pokazać kwiatów ????
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit

Jadziu, Miłek najpierw pokazuje pąki i kwiaty, a dopiero potem reszta...
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

GABI czyli zaś koperki zamiast kwiatów ;:145 .Czego mu brakuje????albo czego ma za dużo ?????
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jakie śliczne miłki ;:215
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Jadziu co ja poradzę,że wszędzie koperków wyglądam? :wink:
Miłek bez kwiatków no trudno,ale równie uroczy ;:333
Ja coś do piwonii nie mam szczęścia i koperkowa i żółta nie rosną,za to stare,poczciwe odmiany co roku uginają się od kwiatów,zero nawozu,zero stresu i chyba na tym poprzestanę ;:303
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Jadziu - wszędzie wiosna na całego ;:3
Ale do Ciebie jednak zawitała bardzo szybciutko ;:138
Czy przycinasz Theresę Bugnet i Elmshorn? Mam je dopiero drugi sezon, więc nie za bardzo się orientuję.
Pozdrawiam bardzo wiosennie ;:3
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

;:oj Wiosna u Ciebie pełna gębą :) .
Moja pełna koperkowa miała w pierwszym roku dwa kwiaty - w drugim - trzy , a w tamtym tylko dwa , a jesienią dałam jej lepsze miejsce , lecz dopiero się pokazują wierzchołki . Czy zakwitnie - tego nie wiem - chyba raczej nie :cry: .
Mój miłek pełny jakiś zasklepiony - dopiero wychylił jeden pączek - ale chyba też nie odpowiada mu zwarta gleba . Tak go zasadziłam , że go szukałam przez miesiąc , bo znacznik się zawieruszył , a na dodatek przełaziłam przez niego i zapewne po nim , gdy odkryłam , że tam rośnie ;:oj .
Dzisiaj sadzę pomidory do doniczek , bo aż się proszą - takie duże . Tym bardziej , że wczoraj po dwóch dniach intensywnego sprzątania , wybierania palcami liści spośród roślin , grabienia , wycinania suchych traw zakończyłam prace w jednym ogrodzie - tym z oczkiem . Potem kropił deszcz , więc będzie wszystko się ożywiać . Czeka mnie jeszcze jeden ogród - po drugiej stronie i teren wokół altany .

Serdecznie pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej :wit
Piękny ten różowy hiacynt, a miłek taki słodko poczochrany. Jak kurczak :wink:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dopiero co wróciłam z ogródka, bo roboty wiecznie mnóstwo .Znów sprzątanie, bo wszędzie pojawiają zaschnięte różane liście i nie tylko .Zresztą każdy wie ,że w ogródku zawsze znajdzie się jakaś praca .Zaczęłam sprzątać drugą połówkę rabatek przed domem, a liści tam też mnóstwo i tak nigdy nie narzekam na nudę :wink: Przesadziłam tam parę Ziarnopłonów z ogrodowej rabatki ,bo gdzie nie spojrzę tam się pokazują .Tam nikt ich nie będzie stresował przesadzaniem :wink:

AGUSIU witam w mojej oazie miło Cię gościć.Takiego Hiacynta mam tylko jednego i tam gdzie rosnie ma cieplutko dlatego zawsze szybciej zakwita.Reszta hiacyntów dopiero w fazie pąka
JAGÓDKO ja dopiero dzisiaj znalazłam tego pełnego Miłka Pleni Flora i chyba zakwitnie jednym malusim kwiatkiem ,ale brawo ja :wink: ,że go nie ukatrupiłam .Etykietka w ziemi a ja go wciąż szukałam czyli mamy coś podobnego :;230 Tak wygląda ten bidulek z jednym listkiem i muszę go podkarmić ,żeby wyszedł na ludzi

Obrazek

Obrazek

BEATKO przycinam wszystkie róże .Tereskę tylko trochę przycięłam lecz Elmshorna o 1/3 skróciłam bo pokrój miał do bani .Muszę go wyprowadzić na ludzi jednak tuje zabierają mu co najlepsze ;:174 .Prawidłowo powinnam go ciąć do dołu,żeby się zagęścił , bo ma tylko 2 łodygi i wygląda jak półtora nieszczęścia

Obrazek

Obrazek

ANIU dzisiaj podsypałam mu trochę nawozu a drugiemu trochę zmielonych skorupek może się opamiętają w przyszłym sezonie .Parę przylaszczek też przesadziłam, bo przesadza się je w trakcie kwitnienia i też nasypałam im zmielonych skorupek.Jutro muszę też dwie inne przesadzić

Obrazek

Obrazek

IWONKO Miłki śliczne tylko bez kwiatów ;:174 co na to poradzę, lecz ten sezon mają na zaaklimatyzowanie i budowę systemu korzeniowego .Mam je dopiero od ubiegłej wiosny i dopiero jesienią poszły do ziemi.Mam nadzieję ,ze przyszłej wiosny juz zakwitną

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Jadziu, nie wiem... może za głęboko posadzony ? ale w końcu chyba kiedyś zakwitnie...
Moja sąsiadka miała to samo, a w tym roku w ogóle nic nie widać.. mój już kwitnie...
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu piękne kwiatuszki ;:63 ;:63 kokorycz lakolistna - ma już paki ??? ;:oj ;:oj muszę poczytać co to za jedna ??
Miłek śliczny trzymam kciuki żeby Ci zakwitł ;:333
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu w ogrodzie masz wiosnę na całego, miłki to moje niespełnione do tej pory marzenie ;:224 Piękna wiosna u Ciebie, tyle ciekawych roślinek ;:63 , dopiero będzie się działo po deszczu, jak zaświeci słonko ;:108 .
Wiem, że nie tylko ja mam problemy z różami po tegorocznej zimie, mocno bidulki dostały w kość. Powiedz mi Jadziu, jak u Ciebie przezimowała Bremer Stadtmusikanten, u mnie wygląda niezbyt dobrze. Ciekawa jestem czy ona taka wrażliwa, czy po prostu u mnie rośnie w miejscu dla niej nieodpowiednim.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

U mnie miłek zakwitł dopiero w trzecim roku po posadzeniu, w przyszłym roku na pewno i Twoje już zakwitną. Coraz więcej kolorów w ogrodach, aż miło patrzeć.
Awatar użytkownika
zielonajagoda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 10:12
Kontakt:

Post »

:wit Przybywam do Ciebie z wątku Iwonki/iwona0042, napisałaś u niej:
JAKUCH pisze:Też muszę wybrać sie do marketu obadać jakie sa ceny ziemi bo trochę tego potrzebuję do dalii bo będę w doniczkach...
Jadziu, czy dalie będą u Ciebie w donicach docelowo czy tylko na czas -do wysadzenia do gruntu-, chciałabym dalie posadzić do donic ale nie wiem jakie duże mają być, czy dadzą radę w donicach i czy będą ładnie kwitły?
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWONKO oczywiście dalie muszę mieć w donicach inaczej nie mogłabym ich mieć, bo strasznie grasują ślimaki.Dzisiaj poszłam tylko na chwilkę do ogródka i mnóstwo ich znów zatłukłam .Jednak winniczkom odpuszczam te puszczam wolno.Oczywiście doniczkowe dalie stoją na rabatkach i czerpią wodę i pokarm z gleby gdy są już ciut starsze.Rosną trochę dzikawo :wink: lecz kwitną Doniczki oczywiście muszą być odpowiednio duże
IWONKO no to nie mam innej rady jak tylko uzbroić sie w cierpliwość i czekać na Miłkowe kwiaty.Roślinki starają się jak mogą ,żeby nam się odwdzięczyć za opiekę :wink:
DAYSY specjalnie poszłam zrobić fotkę Muzykantom .Pościnane patyczki zadołowałam przy mamie lecz nie ścinałam zbyt mocno. Moi Muzykanci rosną w osłoniętym miejscu przy murze więc mają cieplutko

Obrazek

Obrazek

Obrazek

TERENIU Kokorycz lakolistną mam od Grażynki [kogra] zawsze mi się podobała zresztą lubię wszystkie kokorycze .Super zimuje i super się rozmnaża. Jeśli nawet nie zakwitną to ważne ,ze ich nie zabiłam bo wszystko może się zdarzyć
GABI nie chce go już ruszać możliwe ,ze miał zbyt słabą glebę .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”