Dopiero co wróciłam z ogródka, bo roboty wiecznie mnóstwo .Znów sprzątanie, bo wszędzie pojawiają zaschnięte różane liście i nie tylko .Zresztą każdy wie ,że w ogródku zawsze znajdzie się jakaś praca .Zaczęłam sprzątać drugą połówkę rabatek przed domem, a liści tam też mnóstwo i tak nigdy nie narzekam na nudę

Przesadziłam tam parę Ziarnopłonów z ogrodowej rabatki ,bo gdzie nie spojrzę tam się pokazują .Tam nikt ich nie będzie stresował przesadzaniem
AGUSIU witam w mojej oazie miło Cię gościć.Takiego Hiacynta mam tylko jednego i tam gdzie rosnie ma cieplutko dlatego zawsze szybciej zakwita.Reszta hiacyntów dopiero w fazie pąka
JAGÓDKO ja dopiero dzisiaj znalazłam tego pełnego Miłka Pleni Flora i chyba zakwitnie jednym malusim kwiatkiem ,ale
brawo ja 
,że go nie ukatrupiłam .Etykietka w ziemi a ja go wciąż szukałam czyli mamy coś podobnego

Tak wygląda ten bidulek z jednym listkiem i muszę go podkarmić ,żeby wyszedł na ludzi
BEATKO przycinam wszystkie róże .Tereskę tylko trochę przycięłam lecz Elmshorna o 1/3 skróciłam bo pokrój miał do bani .Muszę go wyprowadzić na ludzi jednak tuje zabierają mu co najlepsze

.Prawidłowo powinnam go ciąć do dołu,żeby się zagęścił , bo ma tylko 2 łodygi i wygląda jak półtora nieszczęścia
ANIU dzisiaj podsypałam mu trochę nawozu a drugiemu trochę zmielonych skorupek może się opamiętają w przyszłym sezonie .Parę przylaszczek też przesadziłam, bo przesadza się je w trakcie kwitnienia i też nasypałam im zmielonych skorupek.Jutro muszę też dwie inne przesadzić
IWONKO Miłki śliczne tylko bez kwiatów

co na to poradzę, lecz ten sezon mają na zaaklimatyzowanie i budowę systemu korzeniowego .Mam je dopiero od ubiegłej wiosny i dopiero jesienią poszły do ziemi.Mam nadzieję ,ze przyszłej wiosny juz zakwitną