Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD

Post »

Witajcie ! ;:196
Kolorowo u mnie powiadacie ..no jeszcze letnie klimaty w ogródku mimo iż dzisiaj

nadeszła jesień...

Obrazek

Ja się nie śpieszę z przed zimowym unicestwianiem roślin bo szkoda mi każdego kwiatuszka,który jeszcze wykazuje chęć życia...
Część warzywnicza już oczyszczona ,poplon przekopany a w moim królestwie jeszcze letnie klimaty przeplatają się z jesiennymi..

anabuko1 dzięki za ciepłe słowa ;:196 ja uprawiam działkę ponad 30 lat stąd i bujnie niektóre rośliny wyglądają...wszystko przed Tobą Aniu a mnie już pasuje spasować powoli... :?

plocczanka Lucynko Ty jak zwykle zresztą / forumowe określenie hit - mantra/ :) dopieszczasz mnie słownie ;:196 ;:167
Biel to trudny kolor dla obiektywu , trudno ją uchwycić....cieszy mnie,że Ci się spodobały fotki!

Biedronka641 Alu ja jeszcze do cebulowych nie doszłam ale zapewniam,że mam sobie z czego pozwolić... ;:306 Żadne rarytasy
ale kolorów nie zabraknie ;:7 ... Fiolety już miałam więc teraz powrót do miszmaszu co mi najbardziej wiosną w duszy gra...
Też kupiłam zawilce greckie ;:173 oby tylko nam "wypaliły".2 lata temu kupiłam sobie i koleżance i ani jedna cebulka nas nie zaszczyciła... Sadziłyśmy w pojemnikach więc to nie sprawka nornic tylko pewno jakość cebulek kiepska była.. Nie wiem czy je moczyć przed sadzeniem...zastanawiam się... ;:7 Przesadziłam coś niecoś ..odczuwam bark i prawą rękę w rezultacie tych prac :roll: ...dzisiaj
wezmę się za lżejsze,mam jeszcze część irysów i liliowców do cięcia , troszkę podagrycznika do usunięcia jest mokro więc dobrze się to robi...Roboty nie brakuje!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Maryniu, moje kolana też nie naoliwione, jak przyklęknę to biednie się podnieść.A może kochanego ciałka mam zbyt wiele. ;:306 :;230
Bajecznie Ci jeszcze kwitną róże i marcinki a szkarłatka taka apetyczna choć trująca. ;:138 ;:138
Rozchodniki i trawy świetnie się wybarwiają, nawet pszczółki jeszcze zbierają ostatnie zapasy życiodajnego pyłku. ;:215
Bardzo piękna ta jesienna fotka, dzikie wino z fioletu przechodzi w Burgundzką czerwień dojrzałego wina. ;:433 ;:433
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Maryniu dzikie wino wygląda bajecznie. Czy to jakaś "specjalna" odmiana? Nie znam się za bardzo na pnączach a chciałabym obsadzić jedną z moich "drapakowatch" sosen.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maruniu ja zawilce moczyłam dobę. Musisz po namoczeniu oglądnąć cebulki i wtedy zobaczysz jak je posadzić,by wyszły.
Ja nie lubię przesadzania, bo dla mnie to duży wysiłek i też zawsze to odchoruje . Niestety jest to nieuniknione.
Szkarłatkę już dawno ściełam, bo jagody oblatywały. Twoja jeszcze taka ładna. W ogóle u Ciebie jeszcze tak zielono i kolorowo. Dziś mamy jesień.Nie lubię tej pory roku. :wit
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Maryniu u ciebie mimo jesieni nadal pięknie i kolorowo... Dużo jeszcze kwitnie, jest na czym oko zawiesić a twój ogród pełen niespodzianek. :wink:
Pszczółki i motylki mają jeszcze w czym wybierać.
U mnie dziś słońce zakryte chmurami, wprawdzie walczy z nimi ile sił ale jakoś marnie to wychodzi. A nastawiłam się na taką super pogodę. ;:185
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Maryniu,zdjęć jak zwykle pięknych dużo to i spacer długi i relaksujący,ślicznie zaznaczony każdy zakąteczek ,że trudno wyjść jak już się wejdzie ,barwy jesieni cudowne ,chociaż ta pora roku zmierza nie ubłagalnie do zimy ,ale na razie dzięki Twoim zdjęciom ciszmy się piękną jesienią,pozdrawiam i miłego dnia ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryniu, przepiękne zdjęcie rumianego jabłuszka!!! ;:138 ;:138
Twoja szkarłatka cała już w niemal czarnych koralach, moja dopiero zaczyna zmieniać barwę swoich koralików.
Miłego wieczoru. ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakże cieszą odwiedziny sympatycznych Gości ;:196

stasia_ogrod dobrze mówisz! ;:173 Szkarłatki nikomu do konsumpcji nie polecam ale wygląda w ogródku atrakcyjnie i
lubię te jej błyszczące kuleczki .
Jesienne przebarwienia i kolory uwielbiam ...bo Pani Jesień jestem... :D Nawet ciuchy w pierwszej kolejności do dzisiaj w barwach jesiennych przyciągają mój wzrok.. Już z nich zrezygnowałam bo niestety nie pasują do mojego obecnego image..Ale zew natury taki!

hala67 Halinko to jest dokładnie "dzikie wino" sadzonka była z lasu ,kiedyś posadziłam je na sąsiedniej działce za miedzą u syna ,dzisiaj już właścicielem jest już kto inny a mnie widok pozostał... i sentyment ;:131 Miałam i u siebie na choince ale ona została ścięta ,wino wykarczowane ale co i rusz jeszcze długie pędy wyrastają a ja je wyrywam...

Biedronka641 Alu dzięki, zasady sadzenia zawilców znam bo już kilkakrotnie sadziłam wieńcowe. Ale chyba gdzieś czytałam,żeby greckich nie moczyć przed sadzeniem, zapytam Tereni-Tajki bo pamiętam,że ona je ma..Chciałabym bardzo ,żeby się udały...
Co do przesadzania...to ja sobie zdaję sprawę z oczywistej oczywistości w moim przypadku,że nieustannie zadaję sobie robotę.Dlatego mam co robić cały sezon...Gdybym posadziła raz jak wiele osób to czyni to samo pilnowanie chwastów nie zabierałoby mi tyle czasu..Przymierzam się aby zakończyć ten proceder wreszcie... ;:oj :roll: ;:306
Jesień zbliża nas do zimy i ta świadomość nie jest dla mnie miła a poza tym jesień ciepła,tradycyjna polska jest OK.
Bardzo mi się zachmurzyło za oknem ... a ja plany działkowe mam...wycinamy wilki z owocowych drzew z Małżonkiem i wczoraj nawet nam dobrze poszło,miałam obawy czy eM da radę się za to wziąć bo drzewa wysokie ale poszło co najgorsze, wspólnymi siłami :D Dzisiejsze to już "pikuś" da radę z ziemi "sekatorem - żyrafą"

Ola2310 miło,że wpadłaś ! ;:168 Wczoraj u Ciebie były chmury a dzisiaj u mnie... Było cieplutko i słonecznie dzisiaj też 25 st.C u mnie ale deszczowo a nawet burzowo...Deszcz potrzebny,owszem ale nie w dzień... ;:131 . Przyglądałam się wczoraj co można już wyciąć u mnie ale póki kwitnie to mi szkoda...Ale trochę się uzbierało,nawet ognisko podpaliłam i dobrze bo dzisiaj by zmoczyło ...

koziorozec Marto ciepłych słów mi nie szczędzisz każdy tak miły wpis to radość i zaszczyt... od właścicielki tak pięknie i profesjonalnie prowadzonego Ogrodu - podwójnie! :D Za pochwałę zdjęć,dziękuję! ;:196 ;:180

plocczanka podoba Ci się jabłuszko Lucynko ? To ;:333 ;:180 .Musiałam pstryknąć bo jabłka u mnie w tym roku na palcach można wyliczyć...Wczoraj obcinaliśmy wilki i na owocowych drzewach są pojedyncze kwiatuszki...Dopisały jedynie i to bardzo winogrona i aronia...jabłka,śliwki, ;:222
U mnie szkarłatka kwitnie od sierpnia...

Zapraszam na jesienny spacerek...zdjęcia oczywiście wczorajsze. ;:177

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
jesienny liliowiec
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ten floksik kwitnie bez przerwy całe lato
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Marysiu spacer po Twoim ogrodzie w słońcu wyjątkowo udany. ;:180 Biegam do Ciebie, próbując podpatrywać klimatyczne zdjęcia, może czasem uda mi się jakieś przyzwoite zrobić. Obrazek
Awatar użytkownika
magry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 wrz 2009, o 19:20

Post »

Widzę,że furtka otwarta więc Wchodzę.A co zobaczyłem ? Przede wszystkim hortensje,takie wielgaśne.Moje trzyletnie,nawożone i dokarmiane
są nijakie.Dobry pomysł do ściągnięcia jest.Zimowity w miodunce ładnie wyglądają i miejsca nie zajmują.Inny pomysł,zimowity i czyściec
już mam.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cyma2704 Soniu cieszy mnie, że bywasz na moich ścieżkach bo wbrew pozorom kilka ich jest...Właściwie ich nie pokazuję dla zachowania ogrodowej tajemniczości...A zdjęcia podglądaj do woli , to miłe wyznanie :) ... ! ;:180

magry jedno wejście i tyle pozytywów :D Moje hortensje niewiele starsze ale jakoś dają radę! Myślę,że to zależy od jakości sadzonki jak sobie radzą w pierwszych latach... :roll:
Duet miodunka-zimowity powstał bez mojego udziału :oops: . Często się tak dzieje w moim grajdołku a ponieważ nie lubię zbytnio przeszkadzać naturze , akceptuję różne samoistnie połączenia! :) Miodunka jak chwast sieje się chętnie co nie znaczy ,że pozwalam jej się szarogęsić u mnie bo odchwaszczać zdarza mi się regularnie... ;:131 Ale lubię te miodunkowe plamistości różniące się w kolejnych siewkach i do czasu pozwalam im zaskakiwać mnie urodą .

W moim ogródku już jesienne klimaty...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
barbra13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 kwie 2015, o 20:42

Post »

U Ciebie jak zwykle porcja ładnych zdjęć, jeszcze się nigdy nie zawiodłam. Cudne jesienne klimaty ;:167 .
Basia
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Maryniu cóż powiedzieć, taka śliczna jesień u Ciebie, taką lubię ;:215
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Maryniu, cudne masz wejście do ogrodu, ścieżynka super , oryginalna i taka zachęcająca do wchodzenia dalej....
Red Baron w słońcu super wyszła, cała rozpalona.Pięknie. Ogólnie to piękne te fotki robisz. ;:138 Też próbuję swoich sił i podpatruję co nieco u Ciebie....
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryniu, śliczna jesień w Twoim ogrodzie! ;:333
Masz fantastyczną krętą alejkę, po której spacerek prowadzi do nowych, niewidocznych na pierwszy rzut oka zakątków. Taka mi się marzyła na mojej działce, ale nie dało się jej tak poprowadzić, bo działka jest mała, a dodatkowo niemal kwadratowa. W dodatku z zabudową na wprost wejścia. No i masz babo placek. ;:14
Liliowiec Ci jeszcze kwitnie. Czy on ma taki długi okres kwitnienia, czy powtarza, a może on jest jesienny?
Niech Ci wszystko kwitnie jak najdłużej. ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”