Ogród Pod Magnolią - zara - sezon 2015

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Pod Magnolią - zara - sezon 2015

Post »

Aniu ja tam bardzo chętnie i Ciebie w tej fuksji zobaczę. A póki co ślinię się do Innocentego. Jest zjawiskowy! I ja mam szansę na jego kwiatki, za to Syrenka nie dała znaku życia. ;:145 Poczekam do przyszłej wiosny albnw się ocknie albo posadzę coś innego. ;:173
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Całą wiosnę odgrażałam się, że już nie kupię więcej wielkokwiatowych wcześnie kwitnących, ale na widok twojego Innocentego moje postanowienie mocno słabnie ;:224 :lol:
Pochwalisz się sukieneczką? ;:183
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Cuuudny ten Innocenty .Mój mniejszy, jeszcze pąków kwiatowych u niego nie widzialam.
Ciekawa jestem czy zakwitnie. :(
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

:wit

Kochane wpadam na chwileczkę podziękować za milusińskie słowa dla moich powojnikowych podopiecznych.
Dziękuję zbiorowo ale bardzo serdecznie ;:180
Mam tzw. sekundkę więc wrzucam aktualne fociaki z poranka.
Więcej odpiszę i pododaje wieczorkiem przy dużej kawie ;:198

Blue Explosion
Obrazek

Innocenty Blush
Obrazek

Solidarność
Obrazek

Little Mermaid
Obrazek

Zawilce
Obrazek

Nowa odsłona Innocentego
Obrazek

Irysy
Obrazek

Blue Explosion
Obrazek

Miłego i słonecznego dzionka :wit
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

No jakim cudem Aniu Ci się uchowują te powojniki bez uwiądu i tak czarują kwieciem ;:oj
Dla mnie to rzecz niepojęta :shock:
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu coś mi się wydaje, że chcesz mi oddać pięknym za nadobne i dlatego podsuwasz coraz to nowe śliczności :lol: Wizyta w e-clem nieunikniona ;:224
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu Blue Explosion jest taki błękitny jak wyszedł na Twoich zdjęciach? ;:oj
W e-clem... mam już w przechowalni ok 50 powojników - jak ja znajdę dla nich wszystkich miejsce? ;:173
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Aniu jak pięknie ci już zakwitły powojniki. ;:oj
Moje wczesno kwitnące jeszcze w pąkach, poczekam pewnie z tydzień na nie jak nie więcej.
Ma się zmienić pogoda na deszczową to słonka nie będzie i na pewno ich stan w pączusiach się przeciągnie.... ;:222
Miłego wieczorku życzę... :wit
Awatar użytkownika
zara
500p
500p
Od: 6 maja 2015, o 12:06

Post »

Witam czwartkowo :wit

Obrazek

Wczoraj nie wyrobiłam się już z zajrzeniem na forum i obejrzeniem waszych aktualności w ogrodach.
Zatem zamierzam zrobić to właśnie teraz przy porannej kawce ;:40

Annes 77
, aneczka1979, clem3 - ukażę się, ukaże w tej fuksji ale po Komunii - wtedy wrzucę coś w pełnej krasie ;:32

Dziewczyny nie uwierzycie :) W marcu przed Wielkanocą kupiłam w jednym z marketów pakowane cebulki żonkila niskiego z wyprzedaży. Za opakowanie zapłaciłam chyba 1,5 zł - było tam 7 cebulek. Wiem, wiem,ze cebulowe sadzimy na jesień ale coś mnie podkusiło wziąć je ze sobą do kosza. Były mocno przesuszone, nie najlepszej jakości - pewnie jesienne zaległości walały się gdzieś po magazynie. Powtykałam w rabatę z myślą, że jak coś to przez lato nabiorą wigoru i nawet jak listki wypuszczą lato im nie zawadzi. Na wiosnę będzie może z jeden, dwa - bardzo bym się ucieszyła.

Dwa dni temu zauważyłam w cichym miejscu w którym siedziały cebulki taki widok ;:oj
Obrazek

Wczoraj ukazały się już takie widoki:
Obrazek

Zdjęcie poglądowe- żonkile siedzą w lewym górnym rogu w tle zawilca:
Obrazek

Piękne są takie zdrowiutkie i z 7 sztuk wyszło 5 ;:333
Jedna z fajniejszych niespodzianek tej wiosny ;:108

sweetdaisy Zuzka cicho, cicho, cicho - moje powojniki nie wiedzą co to uwiąd i lepiej, żeby im nie podpowiadać ;:306
Jestem dla nich dobra, gadam do nich po imieniu, a o zagrożeniach nie wspominam i niech tak sobie żyją w tej słodkiej nieświadomości ;:224 a ujmując rzecz konkretnie: to co 2 tygodnie podlewam delikatnym stężeniem nadmanganianu potasu tak pro forma.
Każdy miał bananka lub dwa pod korzeń, a teraz obkopuje im ziemie w koło "nóżki" i podkładam świeże skóreczki żółtego owocu. Niech sobie jedzą na zdrowie ;:137 Co tydzień podlewam cały ogród woda z domieszką ( nie wiem czy mogę użyć tu nazwy wiec obcinam końcówkę ) Rosahumu... i to na pewno tez im bardzo służy. Widzę jak kondycja roślin po windowała w górę. ;:215

clem3 Małgosiu cóż mogę powiedzieć moja Matko Chrzestna powojników - wal na zakupy i oszalej jak ja dzięki Tobie.
Będziemy kwita ;:306

Obrazek

vimen Kasieńko ja nie stosuję fotoshopa - nie umiem tego robić i nie chcę. Myślę że na takim forum jak to nie powinno się udoskonalać natury. Kolor jest naturalnie błękitny. Chociaż przyznam, że barwa jego wychodzi rożnie w zależności od pory dnia i nasłonecznienia. W słonku jest delikatnie błękitnawy. W lekkim półcieniu błękitny. A wieczorkiem jak już słonko zachodzi robi się taki lekko liliowo-fioletowy. Coś pięknego ;:oj
Specjalnie dla Ciebie kochana fotka Blue Explosion z wieczornego obchodu
Obrazek

Ola2310 moja droga muszę przyznać, że sama jestem zaskoczona tak pięknym dojrzewaniem moich clematisów.
Sadziłam je w tym roku ponad miesiąc temu, a przyjechały prosto ze szkółki. Uważam, że ich tempo wzrostu zależne jest od tego jak dobrze były wiosną wyprowadzone w szkółce E-clem... Przyjechały już ładnie olistkowane i z zalążkami pąków. Potem dostały u mnie dobre miejsca, specjalnie przygotowane dołki (wg zaleceń aneczki1979) i dużo troski z okrywaniem jak przychodziły zimne noce z przymrozkami. ;:303 Teraz zaczynają mi pięknie dziękować kwitnieniem i za to im serdecznie dziękuje bo jest na co popatrzeć jak wpadam do ogrodu na kubek kawy :lol:

Obrazek

Kochane moje "zielone" dziewczyny z góry przepraszam Was wszystkie i każdą z osobną za chwilową niedyspozycje czasową i moje marne zaangażowanie w waszych wątkach (jak i swoim). Na parę dni przycichnę ze względów od dawna tu obgadanych. Po wszystkich ceremoniałach wracam pełna parą i oddam się w pełni mojemu ulubionemu FO i wspaniały ludziom którzy go tworzą.
Wszystkim Wam przesyłam gorące ;:196

:wit
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aniu :wit
Cudne masz te powojniki.Ja też je lubię.U mnie te wielkokwiatowe jeszcze nie kwitną :wink:
Innocenty cudniasty ;:167
Masz ładnego floksika. taki inny niz moje:)
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Aniu kochana zajmij się tym co teraz najważniejsze. My jesteśmy wyrozumiałe i poczekamy na Ciebie. ;:108
Powojnikową ucztę serwujesz przepyszną! Po każdej porcji aż mlaskam i się oblizuję. ;:152 ;:152 ;:152
Kocham powojniki!
Trzymam kciuki w niedzielę. ;:215 ;:196
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ale się uśmiałam z tej nieświadomości powojników :;230 :;230
Blue Explosion nie ustępuje Innocentemu ani na krok :shock: Piękne oba niemiłosiernie :wink: Z e-clem przytachałabym już sporo tych piękności, ale czekam na siorę, która też chce, a czasu ciągle nie ma ;:224 Póki co chodzę po ogrodzie i szukam więcej miejscówek...
Również trzymam kciuki za niedzielę i twój szybki do nas powrót ;:333
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Aniu, wpadłam tylko na chwilę powiedzieć że trzymam kciukasy żeby Wam się tam wszystko udało ;:333

A humus i ja używam. W tym sezonie też już mam kupioną dużą butlę, będę działać ;:108
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
x - e-1
Konto usunięte na prośbę.
Od: 17 lut 2015, o 20:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No, wreszcie jestem. :wit
Obejrzałam Aniu Twój balkon, a teraz jeszcze raz ogródek.
Powojnikowe szaleństwo tu masz po prostu, aż je trudno policzyć prawie ;:306
No jak one się rozrosną, to będziesz miała powojnikowe morze.
Działeczkę zagospodarowujesz od podstaw i dużo pracy w nią już włożyłaś, ale efekty są już widoczne.
Ja mam tylko jeden powojnik i tak słabo rośnie, że straciłam na nie całkowicie ochotę.
Może jak się napatrzę na nie u Ciebie, to mi ona wróci? :roll:
Pozdrawiam.
Ela.
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Anulka, ja już odetchnęłam z ulgą ;:224 a Ty Kochana jak? Mam nadzieję, że wszystko się udało, pogoda dopisała, goście również. Teraz tylko biały tydzień i po wszystkim ( u nas kończymy dziś więc od jutra wracam :;230). Buziaki ;:196
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”