Ogród zielonej cz II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród zielonej cz II

Post »

Soniu masz bardzo ładne tulipany,ja co roku będę dokupywała tulipany,teraz dzięki nim jest kolorowo :uszy
Turzyca palmowa spore ma kępy,moje powoli ruszają,ale przeżyły wszystkie,bo i zimy nie było ;:215
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Jakie żołnierze na tej rabacie Ci stoją :). Bardzo ładne kolory mają. Wszystko rośnie w górę że aż miło.
Chopiny mają u Ciebie zdecydowanie więcej listków niż u mnie. Najbardziej zielony jest chyba u mnie Artemis. Anabel na pniu- to bardzo ciekawe może być. Dostałam od Ewci- mewy sadzonkę Strong Anabell.. tak bym chciała żeby się przyjęła. Musi to być piękny widok jak kwitnie.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu co roku dosadzam, a w przyszłym z Sabinką, jak znajdziemy odpowiednie tulipany sadzimy pięćdziesiąt sztuk jednego rodzaju. ;:306 Moje trawy też radzą sobie, choć niektóre przesadzane, na razie się korzenią zamiast wypuszczać zielone. Dziś zobaczyłam, że na rabacie bukszpanowej, gdzie rosła werbena są tysiące maleńkich siewek, niestety pójdą do kompostownika. Pewnie lekka zima sprzyja werbenie. Wypuszcza też od korzeni świeże przyrosty. ;:215 Jest szansa, że dużo wcześniej zakwitnie.

Obrazek Obrazek

Madziu teraz tulipany cieszą kolorami, niedługo reszta zakwitnie. Chopiny już ukorzenione i mają ciepło od południowej ściany domu. Artemisy i inne wsadzone teraz, to mało mają liści, budują korzenie. Twoja hortensja to rarytas, ma ogromne kwiaty. ;:oj
Awatar użytkownika
lojka 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2011, o 20:11
Kontakt:

Post »

Cześć masz piękny areał i super rozplanowane nasadzenia bardzo mi się podoba. ;:138
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu dzięki. ;:196 Tylko 10 arów w tym dom i duży garaż, ale mało trawnika, bo na mojej piaskowej glebie, nigdy nie będzie ładny. ;:174 Mam nadzieję, że obsadzone wieloletnimi roślinami rabaty jakoś dam radę ogarnąć. ;:218
Awatar użytkownika
wisia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 18:14

Post »

Soniu, czy ta Anabelka nie wypuszcza odrostów z ziemi , bo u mnie robo się wielki krzaczor ?
Wiesława.
Tu jestem szczęśliwa Część II- aktualna
Ogród z zapachem róż, część I.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiesiu wypuszcza, ale sekator, to najlepszy przyjaciel ogrodnika. :;230
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Nie wyobrażam sobie już żadnej potrawy ( oczywiście są wyjątki :wink: ) bez lubczyku. Zawsze, jak jestem w warzywniku wącham i upajam się tym zapachem. Uwielbiam zapach. W kuchni szastam nim ....czasami bez umiaru ;:224
Truskawki kwitną? No no no niedługo serniczek z truskawkami będziemy u Ciebie jako pierwszej na FO kosztować. Moje śpią i w tym roku szału nie będzie. Odnowiłam pole truskawkowe i większość z nich jako pierwszoroczniacy nie dadzą za dużo owocu.
Wpadnę do Ciebie ;:224
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu na truskawki zapraszam, na lubczyk też, daję do wszystkiego. Nakroiłam wczoraj do łazanek. ;:306 M był zachwycony. Posiałam z własnych nasion i mam dwadzieścia sztuk młodego, oczywiście rozdam, ;:204 bo moje dwa rosną na metr i wystarczają dla trzech rodzin. ;:215
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Cały czas oglądam werbeny i nie mogę doszukać się odrostów od korzeni. Pewnie moje nie przeżyły ;:145
Muszę poszukać siewek.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Jaki warzywnik suuper. ;:63
Ja swojego jeszcze nie w pełni obsadziłam :roll:
Tulipki śliczne. wiadomo !!
I truskawki masz już kwitnące ;:oj U mnie jeszcze pąków nie widziałam .Cieplej widać masz ;:219
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Z warzywniakiem jestem kompletnie spóźniona, ale w długi weekend chyba wreszcie znajdę chwilę dla niego, już mam nerwy na siebie bo wszystko juz przygotowałam wystarczy tylko zasiać, a ja się kompletnie nie umiem zorganizować z czasem ostatnio....

Truskaweczki mam młodziutkie, raczej w tym roku nie będą owocować, za to poziomki mają pełno kwiatów.
Tulioany w przyszłym roku także chce sadzić dużymi kępkami, bo w tym mają zbyt duży rozstrzał i jednak po jednej paczuszcze to za mało, mimo, że sadziłam po dwie odmiany obok siebie
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

O mateczko, jakie pole truskawkowe ;:oj A jak dajesz radę z pieleniem tego? Najczęściej truskawki mają ściółkę ze słomy, lub trawy, żeby było łatwiej ;:108
U mnie lubczyk też już ładnie odbił po zimie.
I bardzo podoba mi się ten czosnek kartawski. Będę polować na niego ;:333
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Sonia, wszystko fajnie, tylko powiedz mi jak ja upchnę te 50 sztuk, chyba posadzę u ciebie :;230 :;230 Część nasion werbeny również wyrzuciłam na rabatę i poleciały wiatrem, teraz co kawałek widzę maleńkie sieweczki :heja Chociaż wiadomo porównania z tymi wysianymi w lutym to nie ma :roll: .
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Sonia piękny warzywniak masz wszystko jak pod linijkę ;:215 . Ja nie mam warzywniaka ale dwie kępki lubczyka hoduję, bo bardzo lubię ten zapach i smak dodaję tylko do swoich sałatek i każdej zupy na talerzu bo u mnie moje chłopy nie lubią. :wink: :D
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”