Ogród Filemona

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Filemona

Post »

Anitko róże kupowałam jako pierwsze i ogólnie są NN .Nie w głowie mi było w ogóle myśleć wtedy o jakiś nazwach.Kupowane ot tak, po prostu bo ładne.
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Cóż plaga mszyc jest normalnie masakryczna, nas pokochały co póki mszyce czarne, roślinki zaliczyły oprysk, warzywka też i tyle z ekologicznych warzyw ;:223 . Derenie wykończone , zostały same badyle już mnie serio zaczyna trafiać.

Jak często powtarzasz oprysk?
Filemon24
1000p
1000p
Od: 1 sie 2014, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dziewczyny ja pryskam co parę dni bo się ciągle okazuje że na nowych roślinach jest mszyca, na drzewkach owocowych to już w ogóle tragedia chyba powinnam stać nad nimi z opryskiwaczem.
Zuza u mnie różowe i zielone są na mszycach czarne i siwe ( one są takie bardziej okrągłe i wyłącznie na jabłonkach) na drzewkach owocowych a na innych roślinach tylko czarne.
Ola to tak samo jak ja w tym roku kupiłam trochę droższe ale jakoś rewelacyjnie nie rosną.
chmielakowo u mnie nie ma szans na ekologie bo tak jak pisałam ekologicznie mogę uprawiać tylko trawę :;230
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Anita ostróżki urosły piękne,to moje bardzo lubiane rośliny ,teraz jest tyle kolorów do wyboru,ale niebieskie i granatowe takie popularne i takie piękne ,Twój ogród się powiększa i dojrzewa ,pozdrawiam i dobrej nocki ;:19
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

okazuje się, że u nas też tylko trawa pozostaje wolna od mszyc hehe
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Marto wysiałam teraz ostróżki ponoć mix kolorów ciekawe co się trafi
chmielakowo teraz ta zima taka łagodna i pewnie dlatego taka plaga robactwa ( dzisiaj znów będę pryskać)
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Witam was wieczorową porą i wstawiam zdjęcia :wit
Miałam to już zrobić wczoraj ale miałam za dużo rzeczy na głowie, przyszła do mnie super paczka od Soni ;:167 no i się zeszło z tym wszystkim za nim to podzieliłam znalazłam doniczki pojechałam po ziemie i posadziłam z 3 godziny. Później wypad z mamcią do szkółki i na zakupy więc też się zeszło. Dzisiaj też cały dzień pracy w ogrodzie już prawie skończyłam nową rabatkę, schodzi mi się z tym bo nikt mi nie pomaga, zatyram się i stanę się chyba humusem dla moich roślinek :;230 Mam tyły z robotą bo jeszcze drzewka nie opryskane nie jest dobrze ;:185 w ogóle to zły dzień... był.
Pochwalę się wczorajszymi zakupami znów nieplanowany jeden egzemplarz róża jaka to odmiana może ktoś wie strasznie nam się z mamą spodobała więc postanowiłyśmy przygarnąć :)
Zdjęcie kiepsko wyszło ;:192 kupiłyśmy też dwie little lime i żurawkę
Obrazek
Mam do was pytanko co to za roślinka? wydaje mi się że jakiś przetacznik ale nie jestem pewna bo na żywo nigdy żadnego nie widziałam. W ogrodniczym znali tylko cenę :;230 wkurza mnie taka nieprofesjonalna obsługa mieć swój biznes i nie wiedzieć czym się handluje :? Czy u was w ogrodniczych też tak jest że wy więcej wiecie od sprzedawców?
Obrazek
Dziś rozwinęła się różyczka mile mnie zaskoczyła bo myślałam że dłużej poczekam, otworzyła więc zatem sezon kwitnienia róż:heja
Obrazek
piwonia też się pokazała
Obrazek
Sonia Miałam ci pokazać jak wyglądały moje ostróżki rok temu a jak teraz, w tamtym roku sadziłam takie jak te Obrazek
Obrazek a teraz wyglądają tak jak na przedostatnim zdjęciu troche już mi się nie zmieściły w kadrze.

rododendron yak jak ja długo czekałam ;:306
Obrazek
Obrazek
teraz zdjęcia z wczorajszego dnia
pierwsze lilie :tan Obrazek
wielosił
Obrazek
incarvillea

Obrazek
kontrast, całkiem podoba mi się to połączenie
Obrazek
Jeszcze zdjęcia porównawcze i kończymy
rok 2014 06 03
Obrazek
Obrazek
rok 2015 06 03
Obrazek
Obrazek
Obrazek
jakiś progres jest ale jakoś nie jestem zadowolona z tej rabaty.
Ewcia tak jak pisałam wstawiam zdjęcie Rafcia ( mama musiała go potrzymać bo on za bardzo nie chciał pozować) zobacz podobny do Poziomki
Obrazek
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21

Post »

Podoba mi się ten Twój wielosił.
A rh całkiem ładnie u Ciebie kwitną ;:108 Duże, zdrowe liście mają, super ;:333 I kolorek śliczny ;:215
Piwonia wczoraj otworzyła u mnie pierwszy kwiatek, czekam na kolejne ;:65
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Mam jeszcze cztery krzaczki piwonii i wszystkie uratowane przed zmarnowaniem tata posadził je w trawie ;:124 i od kilku lat już nie kwitły, dopiero w tym roku więc kwiatównie jest zbyt dużo. Wielosił miałam jeszcze niebieski ale mi się zmarnował. Co do rododendronów to nie jest idealnie i wszystko przez mało sprzyjający klimat ( takie wiatry u mnie wieją że czasami to już mam dosyć)
Awatar użytkownika
Milcia120
500p
500p
Od: 1 lut 2014, o 12:18

Post »

Lilie przepięknie kwitną, nowe nabytki ładne a psiak przesłodki.
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Różyczki pięknie się prezentują , piwonie muśnięte słońcem,super zakupy i efektowne rabaty....
Piesio słodki...pogłaskaj go ode mnie...Moja Daisy miałaby kompana do szaleństw.
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Milcia on tylko tak słodko na zdjęciach wygląda to jest istny szatan :;230
Olu no na pewno Rafik to istny krejzol. Staram się jak mogę ale na tą rabatke przy domu jakoś nie mogę znaleźć koncepcji żeby z tego bałaganu wyjść.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Anitko to z pewnością przetacznik. Liście ma identyczne, jak mój. Róża kupiona, raczej nie Chopin, on ma pąki kremowe, potem bieleją. Hortensje ładnie rozkrzewione. ;:215 Ale masz kolorowe rabaty. ;:31 Róże i piwonie pięknie pokazują płatki. Naparstnice cudne, ;:oj też posadziłam kilkanaście siewek. Rafcia podrap za uchem, ;:167 słodki.
Filemon24
1000p
1000p

Post »

Nowo kupiona to wiem że nie chopin ale mam jeszcze kupioną białą wielkokwiatową nn i mi się wydaje że to jest chopin wstawię jej zdjęcia więc może uda ci się potwierdź bądź wykluczyć.
To dobrze mówiłam że chyba przetacznik a dziewczyny które tam pracują myślały że dziewanna ( właściciel pamiętał tylko żeby cenę zostawić :;230 )
Sonia naparstnica była przepiękna w tamtym roku w tym już mi się tak nie udały ( siane były w poprzednim roku) szkoda że są to roślinny dwuletnie.
Rafcia mogę ci spakować i wysłać na wakacje :;230 ( odpoczęlibyśmy na chwile) nie ma dnia żeby czegoś nie zmajstrował, wczoraj nasikał na opakowanie z węglem drzewnym ;:219
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Anitko róża ze zdjęcia trochę prześwietlona, ale wydaje mi się, że to może być Gloria Dei. Jak uda Ci się zrobić lepsze zdjęcie to jeszcze raz się przyjrzę. Jeśli ma oprócz żółtego koloru także trochę różu to może być ona. Poszukam jutro u siebie jej zdjęcia i wrzucę do Ciebie. Najwyżej potem usuniesz.
Pytałaś mnie czy wolę sadzić róże jesienią czy też wiosną.... Sama nie wiem :roll: Te z jesieni ruszają szybciej, natomiast sadzone wiosną troszkę później kwitną w pierwszym roku. Innych różnic w zasadzie nie zauważyłam, bo ja tak ;:167 te królewny, że mogłabym je sadzić przez cały rok :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”