A w planach był tylko trawnik...

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p
Od: 13 lut 2014, o 23:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: A w planach był tylko trawnik...

Post »

Lucynko toteż sobie powtarzam- byle do menopauzy ;:306 Zdarzają mi się akcje dwu i trzy dniowe. Teraz było "tylko" półtora dnia. Mojej mamie przeszło z wiekiem i ja też na to liczę.
A przez migrenę New Imagine będzie miała podwójną przeprowadzkę, posadziłam ją w idiotycznym dla niej miejscu. Z popołudniowego cienia wylądowała na patelni, a słońce jej szkodzi. W tym tygodniu powędruje do cienia.
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
Kasia
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu, łączę się z Tobą w bólu ;:196 Ja niestety też wiem, co znaczą kilkunastogodzinne bóle głowy ;:145
Fajnie, że udało Ci się podziałać w ogródku ;:333 Ja na jutro planuję pierwsze nasadzenia :heja
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Wszystkie różyczki już posadziłaś? Czy jeszcze coś do Ciebie przyjedzie?
Ja ogrodowe prace zostawiam na po Świętach. Tak się umówiłam z F, że wyślą do mnie na przełomie marca i kwietnia. Od Kamili nawet jeszcze nie wiem kiedy odbiorę. Na razie czekam na jakieś info. No i jeszcze będę miała przesyłkę 'specjalną' od samego Austina :heja Oby w kwietniu pogoda dopisywała, a nocne przymrozki poszły precz ;:209
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p

Post »

Aniu bardzo fajnie, ale się zasiedziałam przez zimę i potem miałam zakwasy.
Dorotko posadziłam wszystkie róże, które zamawiałam w F. Zostało mi jeszcze jedno miejsce, miała tam pójść Lavender Ice, ale w ostatniej chwili zmieniłam zdanie i poszła w bardziej reprezentacyjne miejsce. Louise Odier wciąż nie ma koleżanki. Nie mam pomysłu co tam wsadzić, chodzą mi po głowie liliowce lub piwonie. Bo musi to być coś pomiędzy 0,5 do 1 m.
Kasia
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Kasiu . Ja też zamawiałam róże z Flori.... ale nic jeszcze nie przyjechało. Pewnie dlatego, że płaciłam dopiero 1 marca ;:224 . Ja ciągle zastanawiam się gdzie te róże posadzę bo im dłużej czekam tym coraz bardziej kombinuję ;:223 .Hmm piwonie to całkiem dobry pomysł mi się wydaje ;:333 . Praca po zimie jest przyjemna ale na początku trzeba trochę się rozruszać ;:108 . Pozdrawiam i słoneczka życzę :wit .
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p

Post »

Ewelinko ja opłaciłam dość wcześnie, ale znaczenie mogło mieć też to, że odbierałam osobiście. Jakie tam hałdy róż widziałam :shock: !
Dopadło mnie grypsko, a tu za oknem takie słoneczko. Córcia przywlekła bakcyla z przedszkola, u niej skończyło się na katarku (chwała Bogu), a ja mam komplet objawów- bóle mięśniowe, zawalone gardło, katar, bolące uszy, dreszcze- chyba prościej byłoby powiedzieć co mi nie dolega ;:219. Szef mi wczoraj kazał spadać z pracy bo resztę zarażę. No to siedzę w domu, a raczej leżę, bo nie mam na nic siły. Tylko na spanie ;:19. Oby mi przeszło do soboty bo święta jakoś przygotować trzeba. Na razie zrobię tyko zakupy przez internet. Nie lubię przed świętami tłoczyć się w marketach. Ludzie robią takie wyścigi wózkami jakby miało czegoś zabraknąć.
Kasia
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Kasiu. Czytam o tym chorobsku wstrętnym u Ciebie ;:222 . Trzymaj się i zdrowiej bo święta za pasem. A ja mam za daleko więc muszą mi róże wysłać. No i tak czekam ;:173 . W końcu przyjadą mam nadzieję ;:306. Oby nie zapomnieli o mnie hehe. Pozdrawiam i jeszcze raz zdrowia życzę ;:196.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witaj, chorusku. ;:196 ;:196
Masz pecha z tymi chorobami. ;:174 Współczuję i życzę szybkiego powrotu do pełni zdrowia. ;:167
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Kasiu ale masz fajnie,że już róże posadzone,moje jeszcze nie przyjechały,pewnie po świętach się zjawią...
Życzę zdrówka,byś na święta miała siły ;:333
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p

Post »

Ewelinko, Lucynko, Aniu dzięki za życzenia zdrowia.
Wylądowałyśmy dziś z Melką u lekarza bo coś nie chce być lepiej. Plany świąteczne wzięły w łeb, z rodzinką się nie spotkamy, żeby nie prątkować.
Jutro biorę się za pichcenie. A z ogrodowych historii to mi coś słabo wschodzą zakupy tegoroczne- iryski, bodziszki, orliki piwonie (zasadziłam płyciutko).
Kasia
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Witaj Kasiu. :wit Mijamy się w kilku zaprzyjaźnionych wątkach, wpadłam więc do Ciebie.
I widzę, że jesteś bardzo pozytywną osobą z poczuciem humoru, no i jesteś chora na różyczkę. Zostaję więc!
Zdrówka życzę i zazdroszczę faktu, że kolczaste panny masz już posadzone. Mnie nadal czeka kopanie ponad dwudziestu dołów na róże i clematisy. :oops:
Awatar użytkownika
andzia458
500p
500p
Od: 19 sty 2014, o 18:20

Post »

Witaj Kasiu :wit Chwilkę mnie u Ciebie nie było, przyszłam dzisiaj i takie nieciekawe wiadomości czytam :( Mam nadzieję, że zdrowiejecie a święta mimo, że spędzone w domu są pozytywne i pogodne ;:196
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=91408" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje siedlisko na Lubelszczyźnie :)
Awatar użytkownika
klarag
500p
500p

Post »

Aneczko witaj i rozgość się. Różyczka na tym forum jest rzeczywiście zakaźną chorobą- 2 lata temu planowałam góra 2-4 róże i to pnące, a teraz mam blisko 30 i nie wydaje mi się żeby to było dużo.
Aniu dzięki za troskę, mnie została jeszcze chrypa, córci katar, ale ogólnie nie jest źle.

Powiedzcie mu różomaniaczki jak szybko powinny ruszyć posadzone róże? Nie mam doświadczenia, bo poprzednie sadziłam jesienią, moje nowe, posadzone tydzień temu na razie nie wypuszczają nosków. I nie wiem czy to normalne, czy zacząć się martwić?
Dziś udało mi się przed burzą obciąć 10 róż i wierzby Hakuro. :tan
Jeszcze 2 róże i część moich lawend czeka na zmiłowanie. Może jutro się uda.
Kasia
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Spokojnie, Kasiu, zdążysz wszystko zrobić. ;:108 Trochę się ta wiosna ociąga, trochę deszcz poprzeszkadza, więc nie musisz się spieszyć. ;:185 ;:185
Do maja jeszcze tyle dni, że ho - ho - ho! :tan
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

klarag pisze: Powiedzcie mu różomaniaczki jak szybko powinny ruszyć posadzone róże? Nie mam doświadczenia, bo poprzednie sadziłam jesienią, moje nowe, posadzone tydzień temu na razie nie wypuszczają nosków. I nie wiem czy to normalne, czy zacząć się martwić?
Poczekaj cierpliwie. Tydzień to jeszcze krótko. Jest nadal dosyć chłodno i młodym różom tak bardzo się nie spieszy. Jeśli nie ma w nocy przymrozków to podlewaj nie żałując wody. Mam nadzieję, że tym nowo posadzonym usypałaś kopczyki? To uchroni je przed spadkami temperatury i dodatkowo kopce pozwolą zatrzymać więcej wilgoci ;:108
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”