Parapetówki i podłogówki ... aanula :)
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Właśnie umówiłam się z moim M, że podrzuci mnie na giełdę, ale kupię najwyżej dwie sztuki.aanula pisze:Guciunie bój się ... kupuj!! Na pewno będziesz zadowolona z zakupu
... tak jak ja teraz
A podpowiedz jeszcze , co z tym zasilaniem, bo ja jeszcze swojego niczym nie dokarmiałam.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- aanula
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 cze 2007, o 10:38
Guciugucia pisze: Właśnie umówiłam się z moim M, że podrzuci mnie na giełdę, ale kupię najwyżej dwie sztuki.
A podpowiedz jeszcze , co z tym zasilaniem, bo ja jeszcze swojego niczym nie dokarmiałam.

Swojego staruszka przez 5 lat nie dokarmiałam ani razu

Podlewam wodą odstaną i z przefiltrowaną /z BRITY/ raz w tygodniu ...
- gucia
- Przyjaciel Forum
Anula, ale tych nawozów w castoramie jest tyle, że nie wiem jakiej firmy kupić?
Ja tego mojego jedynaka też nie zasilałam / dostałam go w sierpniu/, a teraz zrzuca kwiaty, więc chyba nie potrzeba.
Ja tego mojego jedynaka też nie zasilałam / dostałam go w sierpniu/, a teraz zrzuca kwiaty, więc chyba nie potrzeba.
Moje wątki
Moje wątki
- aanula
Ja mam BIOPON-do storczykówgucia pisze:Anula, ale tych nawozów w castoramie jest tyle, że nie wiem jakiej firmy kupić?

Guciu, jak spadną wszystkie kwiaty to nie obcinaj tego pędu. Sam zacznie usychać i sam pokaże w którym miejscu trzeba ciachnąć. Potem go utniesz, a on wypuści nowy pęd i jeszcze raz zakwitnie ... tak właśnie było u mnie

- gucia
- Przyjaciel Forum
Ha, ha, ja już nawet wiem, kto mi podpowie gdzie go ciachnąć.aanula pisze:Ja mam BIOPON-do storczykówgucia pisze:Anula, ale tych nawozów w castoramie jest tyle, że nie wiem jakiej firmy kupić?
Guciu, jak spadną wszystkie kwiaty to nie obcinaj tego pędu. Sam zacznie usychać i sam pokaże w którym miejscu trzeba ciachnąć. Potem go utniesz, a on wypuści nowy pęd i jeszcze raz zakwitnie ... tak właśnie było u mnieWcześniej ucinałam od razu jak spadły kwiatki i nie kwitł ponownie...
Moje wątki
Moje wątki
Aniu podziwiam Ciebie i Twoje storczyki. Są piękne, umiesz o nie dbać. Dla mnie to kwiaty z bardzo wysokiej półki - nie na moje możliwości i umiejętności
Co innego tam podlać np. paprotkę ale hodować te piekne storczyki to już wyższa szkoła jazdy
przynajmniej dla mnie.
Ale za to uwielbiam patrzeć na ich niesamowite kwiaty. Normalnie nie mogę się napatrzeć na te kształty, wzorki i kolory.
Tak więc hodujcie, hodujcie te piekności a ja będę się na nie gapić :P

Ale za to uwielbiam patrzeć na ich niesamowite kwiaty. Normalnie nie mogę się napatrzeć na te kształty, wzorki i kolory.
Tak więc hodujcie, hodujcie te piekności a ja będę się na nie gapić :P
- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- gucia
- Przyjaciel Forum
Grażynko, Bożenko, namawiam do kupienia tylko jednej sztuki kwitnącej na próbę.
Ja swojego dostałam na urodziny w sierpniu, mąż mi go kupił dosłownie "na siłę", zawsze mówiłam, że nie chcę , bo mi zdechnie! Kwitnie już 4 miesiąc i odpukać jest nieźle. A teraz, mając obok tylu fachowców, będzie jeszcze łatwiej zadbać o niego. Razem będzie nam łatwiej.
Ja swojego dostałam na urodziny w sierpniu, mąż mi go kupił dosłownie "na siłę", zawsze mówiłam, że nie chcę , bo mi zdechnie! Kwitnie już 4 miesiąc i odpukać jest nieźle. A teraz, mając obok tylu fachowców, będzie jeszcze łatwiej zadbać o niego. Razem będzie nam łatwiej.
Moje wątki
Moje wątki
- Babopielka
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- aanula
Dziewczyny kochane
ja na prawde nie mam pojęcia o hodowli storczyków
Wiem tylko tyle co przeczytałam na Forum
Co innego teoria a co innego praktyka
Wszystko okaże się w przyszłości
Jak zaczną mi padać storczyki, będziemy je ratować razem ... 8)
Bożenko
to, że nie kwitł Twój storczyk, to nie znaczy, że nie zakwitnie wcale ... mój staruszek nie kwitł a teraz kwitnie
Nie zniechęcaj się ... Może zrób mu sesję zdjęciową i zapytaj Jovanki co z nim nie tak ... ale nie wyrzycaj ...
Gucia ma rację
po jednej sztuce na próbę i wtedy okaże się, że to nie takie trudne
przynajmniej mam taką nadzieje ... 

Bożenko

Gucia ma rację