Parapetówki i podłogówki ... aanula :)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Reposit-09
Konto usunięte na prośbę.
Od: 26 cze 2007, o 19:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No wiesz... Aniu, przecież ten staruszek jest przepiękny! I ile kwiatków wydał! Skoro storczyki się Ciebie "imają" ;) to dobrze zrobiłaś, kupując sobie nowych zielonych przyjaciół z tej grupy :D Ale będziesz miała kolorowo!
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Już wszystkie ustawiłam na parapecie w kuchni :D :D tam tylko jest krótka firanka i mogę teraz na nie napatrzeć się do woli ... :D :D
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Guciu :) nie bój się ... kupuj!! Na pewno będziesz zadowolona z zakupu :) ... tak jak ja teraz ;:1
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 27 wrz 2007, o 18:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

aanula pisze:Guciu :) nie bój się ... kupuj!! Na pewno będziesz zadowolona z zakupu :) ... tak jak ja teraz ;:1
Właśnie umówiłam się z moim M, że podrzuci mnie na giełdę, ale kupię najwyżej dwie sztuki.
A podpowiedz jeszcze , co z tym zasilaniem, bo ja jeszcze swojego niczym nie dokarmiałam.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gucia pisze: Właśnie umówiłam się z moim M, że podrzuci mnie na giełdę, ale kupię najwyżej dwie sztuki.
A podpowiedz jeszcze , co z tym zasilaniem, bo ja jeszcze swojego niczym nie dokarmiałam.
Guciu :) u mnie miała być tylko jedna sztuka hi hi hi ... a są trzy :D Mam nadzieję, że i u Ciebie tak będzie ... :D :D :D

Swojego staruszka przez 5 lat nie dokarmiałam ani razu :oops: a teraz kupiłam nawóz w płynie, specjalny do storczyków ...
Podlewam wodą odstaną i z przefiltrowaną /z BRITY/ raz w tygodniu ...
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Anula, ale tych nawozów w castoramie jest tyle, że nie wiem jakiej firmy kupić?
Ja tego mojego jedynaka też nie zasilałam / dostałam go w sierpniu/, a teraz zrzuca kwiaty, więc chyba nie potrzeba.
Moje wątki
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

gucia pisze:Anula, ale tych nawozów w castoramie jest tyle, że nie wiem jakiej firmy kupić?
Ja tego mojego jedynaka też nie zasilałam / dostałam go w sierpniu/, a teraz zrzuca kwiaty, więc chyba nie potrzeba.
Ja mam BIOPON-do storczyków :)

Guciu, jak spadną wszystkie kwiaty to nie obcinaj tego pędu. Sam zacznie usychać i sam pokaże w którym miejscu trzeba ciachnąć. Potem go utniesz, a on wypuści nowy pęd i jeszcze raz zakwitnie ... tak właśnie było u mnie :D Wcześniej ucinałam od razu jak spadły kwiatki i nie kwitł ponownie...
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

aanula pisze:
gucia pisze:Anula, ale tych nawozów w castoramie jest tyle, że nie wiem jakiej firmy kupić?
Ja mam BIOPON-do storczyków :)

Guciu, jak spadną wszystkie kwiaty to nie obcinaj tego pędu. Sam zacznie usychać i sam pokaże w którym miejscu trzeba ciachnąć. Potem go utniesz, a on wypuści nowy pęd i jeszcze raz zakwitnie ... tak właśnie było u mnie :D Wcześniej ucinałam od razu jak spadły kwiatki i nie kwitł ponownie...
Ha, ha, ja już nawet wiem, kto mi podpowie gdzie go ciachnąć.
Moje wątki
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Aniu, jakie ładne te storczyki ! Ja się specjalnie nie znam, ale nie wydaje mi sie , by nie były w formie. Mają ciekawe kolory i kształty kwiatów.Pewnie nacieszysz się nimi przez kilka tygodni ( i za to je lubię ,że długo kwitną :D )
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
inag1
500p
500p
Od: 1 lis 2007, o 14:42

Post »

Piękności te Twoje storczyki. Uwielbiam je za egzotyczne kwiaty i za to,że tak długo potrafią kwitnąć :P
Awatar użytkownika
bunia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 6 maja 2007, o 16:28

Post »

Aniu podziwiam Ciebie i Twoje storczyki. Są piękne, umiesz o nie dbać. Dla mnie to kwiaty z bardzo wysokiej półki - nie na moje możliwości i umiejętności :D Co innego tam podlać np. paprotkę ale hodować te piekne storczyki to już wyższa szkoła jazdy :D przynajmniej dla mnie.
Ale za to uwielbiam patrzeć na ich niesamowite kwiaty. Normalnie nie mogę się napatrzeć na te kształty, wzorki i kolory.
Tak więc hodujcie, hodujcie te piekności a ja będę się na nie gapić :P
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

bunia -tak samo jak ja też uwielbiam na nie patrzeć ale nie umiem ich hodować :D :?
Awatar użytkownika
gucia
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Grażynko, Bożenko, namawiam do kupienia tylko jednej sztuki kwitnącej na próbę.
Ja swojego dostałam na urodziny w sierpniu, mąż mi go kupił dosłownie "na siłę", zawsze mówiłam, że nie chcę , bo mi zdechnie! Kwitnie już 4 miesiąc i odpukać jest nieźle. A teraz, mając obok tylu fachowców, będzie jeszcze łatwiej zadbać o niego. Razem będzie nam łatwiej.
Moje wątki
Awatar użytkownika
Babopielka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 wrz 2007, o 19:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

gucia - ja mam jednego ale nie kwitnie i coś marnie wygląda :( :cry: boję się ,że niedługo będzie ś.p. :cry: :cry:
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny kochane :) ja na prawde nie mam pojęcia o hodowli storczyków :oops: Wiem tylko tyle co przeczytałam na Forum :wink: Co innego teoria a co innego praktyka :D :D Wszystko okaże się w przyszłości :? Jak zaczną mi padać storczyki, będziemy je ratować razem ... 8)

Bożenko :) to, że nie kwitł Twój storczyk, to nie znaczy, że nie zakwitnie wcale ... mój staruszek nie kwitł a teraz kwitnie :roll: Nie zniechęcaj się ... Może zrób mu sesję zdjęciową i zapytaj Jovanki co z nim nie tak ... ale nie wyrzycaj ... :evil:
Gucia ma rację :D po jednej sztuce na próbę i wtedy okaże się, że to nie takie trudne :D przynajmniej mam taką nadzieje ... :wink:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”