Ogród zielonej

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
masakra0888
200p
200p
Od: 5 paź 2014, o 14:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród zielonej

Post »

ale fajnie skomponowane rabaty spora kolekcja bukszpanów ja zaledwie mam 3 chyba :) panuje lad i porzadek Pozdrawiam Serdecznie :wink:
Mój ogród
Pozdrawiam Konrad
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Szamanko nasiona kosmosu przywędrowały do mnie z nawiezioną ziemią i same się w ubiegłym roku wysiały. ;:333

Aneczko ja już w lutym wysieję werbenę, może będzie wczesna wiosna, jak w ubiegłym roku. ;:131 Na nią parapet musi się znaleźć, a w marcu na okno do garażu. Kosmos niestety jest bardzo zaborczy, większość siewek wyrzuciłam, a niektóre to były prawie krzewy z grubymi gałązkami, dusiły inne rośliny.

Sabino właśnie te moje z samosiejek, to były potwory. Nie zamierzam zostawić więcej niż jeden, dwa. ;:202

Gosiu dzięki, młode hortensje pewnie już w tym roku będzie widać z dalszej odległości. Obawiam się, że jak ślimaki przywędrowały i nie będzie mrozów, to mnie zjedzą. :evil: Wokół mojej działki same niekoszone ugory, będzie tam ich wylęgarnia. ;:223

Aniu u mnie też przez pierwsze lata ślimaków nie było. Podejrzewam, że na dobrej glebie będą krzaczory, ;:108 chyba, że jakaś super odmiana, wtedy raczej mniejsze.

Konrad dzięki, próbuję jakoś ten ogród ogarnąć, z Waszą pomocą musi mi się udać. :)
limonkaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 kwie 2013, o 18:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Takie i u mnie były paskudy kosmosy , wysokie badyle i mało co kwiatów ,
nie będą u mnie też nigdy , nie spodobały mi się wcale ;:185
Bożena
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko witam, :wit masz rację nie są piękne, takie przerośnięte. Jak tam floksy, :?: Twoje już kwitły u mnie. :)

Szamanko, dla Ciebie moje poziomki z siewu. Wysiałam w lutym, a to zdjęcie z sierpnia. Nawożone gnojówką z pokrzyw, owocowały do mrozów. W ubiegłym roku pojawiło się sporo samosiejek, które znajdą wiosną swoje miejsce.

Obrazek
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04

Post »

Oooo! ;:oj jakie dorodne! I jaka ładna ta rabatka, apetyczna i estetyczna ;:108
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Soniu,super Ci wyszły te poziomki,ja zawsze kupuję rozsadę na targu,może w tym roku też wysieję sama ;:168
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Soniu, przyszła werbena ;:168 I ty mi mówiłaś, że nasionka mogą być zaśmiecone?? Kochana chowam się w głębokim dole wstydu, bo moje zebrane, przy tych twoich wyglądają jak plewy :oops: :oops:
podpowiedz mi jeszcze jak siać tą werbenę? Wprost do gruntu czy raczej najpierw na parapety?
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Szamanko to malutki jagodnik, rośnie tam pigwa, czarna porzeczka, pięć borówek amerykańskich i poziomki. To zdjęcie z 2013 roku, estetykę już trochę poprawiłam. Dołem posiałam trawnik, a skarpa pomału obrasta trzmielinami i floksami szydlastymi.

Marto to był kolejny eksperyment, bez problemu wzeszły i urosły. Nasiona niewiele kosztują, a mogłam w nowym domu na parapetach ustawić. :)

Sabinko ja dziś posiałam, stoi na parapecie w domu. :tan W ubiegłym roku jedna partia nie wzeszła, ;:222 dopiero jak wysypałam ziemię na grządkę, to tam wykiełkowała w maju. Drugą posiałam po połowie lutego i były ładne siewki. Popikowane i zahartowane, w maju znalazły się na grządce. Te z gruntu kwitły prawie miesiąc później.
Awatar użytkownika
Anuleczka
500p
500p
Od: 25 sty 2015, o 20:27

Post »

O matko! jaki cudny ten ogród. A hortensje i tulipany mnie oczarowały. kiedy moje tak będą kwitły. Pozdrawiam słonecznie.
Awatar użytkownika
Mariolcia1962
1000p
1000p
Od: 25 wrz 2013, o 18:43

Post »

Soniu patrzę na te Twoje okazy Hortensji i zastanawiam się czy moje kiedyś będą tak kwitły .
Jestem już wielbicielką Twojego ogrodu :wit .
Mój ogród na wsi
Pozdrawiam Mariola
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dziękuję. :) Cudze ogrody zawsze wydają się ładniejsze, a rośliny szybciej w nich rosną. ;:131 Masz już tak pięknie zagospodarowany teren, duże drzewa, dorodne rośliny, że tylko pozazdrościć. ;:215 Taka hortensja na pniu to moje marzenie, wiosną przytniesz i będzie miała kilkanaście kwiatów. ;:108 Tulipany nie wymagają wiele wysiłku, a najbardziej ze wszystkich cebulowych cieszą wiosną. :)

Mariolu miło mi, dziękuję. ;:180 Hortensje ogrodowe bardzo szybko zadomawiają się w ogrodach. Moje niespecjalnie zadbane, bo jak sadziłam, to jeszcze nie mieszkałam. Byłam kompletnym laikiem ogrodowym ;:218 i nie przejmowałam się nimi specjalnie, wsadziłam i rosły. U Ciebie widziałam chyba piękną drzewiastą.
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

Soniu :wit
Ja ja lubię kosmosy,piękna u Ciebie ta kępka ;:215 to takie urocze kwiatki i miałam je do tamtego roku,a na wiosnę się nie pojawiły, podejrzewam,że młode wcięły ślimaki ;:223 muszę koniecznie wysiać w tym roku,pod koniec lata przylatywały do nich szczygiełki,często wieczorami obserwowaliśmy to zjawisko.
Piękna rządka poziomek,ja przyniosłam sobie takie polne, rozrosły się bardzo,że zrobiłyśmy z moimi dziewczynkami taki kwadrat 2 na 2 cały wysadzony poziomkami, owocowały całe lato i ten smak i aromat mniam. Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu ja też w 2013 zostawiłam dla ptaków, ale chyba mało zjadły, bo wiosną pieliłam setki siewek. ;:222 Poziomki są łatwe i wdzięczne w uprawie. Moje dorosłe dzieci lubią je jeść prosto z krzaka.

Większość ogrodników nie kocha zimy, ale jest taka pora roku w ogrodzie, więc trzeba ją pokazywać.
Rok 2012

Obrazek

Obrazek

2013

Obrazek

2015

Obrazek
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Soniu nie korci Ciebie, żeby zlikwidować troszkę trawnika na środku? ;:204 Mnie by korciło ;:306 Nie, no żartuję-cudnie masz, elegancko ;:167
Na tych fotkach widać jak tuje już Ci podrosły i poszerzyły się :) Oj kiedy ja się takich doczekam :lol:
Awatar użytkownika
zuzola11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sty 2013, o 10:36

Post »

Soniu jaką odmianę tui , masz posadzoną wzdłuż siatki ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”