W donicy, koszu lub pojemniku - piku
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wiesiu, z tym brakiem światła, to na prawdę nie żartujesz?piku pisze:Rosło sobie po prostu na parapecie w pokoju w którym rzadko świeci się światło, a czasem nawet w dzień zostają spuszczone rolety
Ja dzisiaj się zbieram do przesadzenia gniaździcy, bo od zakupu stoi w torfie i zawsze się zastanawiam dlaczego nie sprzedają roślin już we właściwej ziemi?
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- piku
- Przyjaciel Forum
- Od: 12 lip 2007, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bożenko- nie żartuję, tak sobie rosło zapomniane w kącikugucia pisze: Wiesiu, z tym brakiem światła, to na prawdę nie żartujesz?
Ja dzisiaj się zbieram do przesadzenia gniaździcy, bo od zakupu stoi w torfie i zawsze się zastanawiam dlaczego nie sprzedają roślin już we właściwej ziemi?

- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja z tym przesadzaniem zawsze mam pod górkę, czy trzeba też zmieniać doniczki na większe?piku pisze:Bożenko- nie żartuję, tak sobie rosło zapomniane w kącikugucia pisze: Wiesiu, z tym brakiem światła, to na prawdę nie żartujesz?
Ja dzisiaj się zbieram do przesadzenia gniaździcy, bo od zakupu stoi w torfie i zawsze się zastanawiam dlaczego nie sprzedają roślin już we właściwej ziemi?A co do tego torfu to chyba dlatego że on dłużej trzyma wilgoć
Ale ja nie patrzę na to czy kwitnie i przesadzam roślinkę od razu
Jak kupiłam grudnika, to go od razu przesadziłam, bo torf wyłaził z doniczki i z kwiatków nic nie zostało.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- piku
- Przyjaciel Forum
- Od: 12 lip 2007, o 13:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bożenko- doniczki przy każdym przesadzeniu trzeba wymienić na większe, chyba że bryła korzeniowa nie jest zbyt przerośnięta i część starej ziemi usuniesz
A grudniczek chyba stracił kwiatki ze względu na zmianę miejsca, bo one tego nie lubią
Anoli- wielkość doniczki jest zwykle uzależniona od upodobań danej roślinki, większość kwitnących lubi ciasnotę bo inaczej lepiej rosną ale gorzej kwitną

Anoli- wielkość doniczki jest zwykle uzależniona od upodobań danej roślinki, większość kwitnących lubi ciasnotę bo inaczej lepiej rosną ale gorzej kwitną