Te co powodują uśmiech

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ewa321
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2014, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Te co powodują uśmiech

Post »

Kasiu - brawa dla sita i dla Ciebie ;:138
Balkon mu najwyraźniej służy !!
Ja moje kupowałam jesienią - zimą, więc balkon nie wchodził w grę :cry:
Widzę, że dasz sobie z nim radę, super ;:215
Pozdrawiam i zapraszam
Awatar użytkownika
Tryamour
500p
500p
Od: 22 cze 2010, o 22:03

Post »

Widać, że roślinkom u Ciebie dobrze :) Przepiękna fuksja. Cała masa kwiatów i pąków ;:oj
asia124
200p
200p
Od: 31 lip 2013, o 03:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu widzę, że u Ciebie pączkowo na całego ;:138
Ale będzie pięknie jak storczyki Ci zakwitną :)
Pozdrawiam Asia :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=86554" onclick="window.open(this.href);return false; - moje doniczkowe
cza_rna7
200p
200p
Od: 19 maja 2015, o 10:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Kasiu :wit. W końcu do Ciebie dotarłam :D. Przez trzy dni czytałam po trochu i w końcu dobrnęłam do końca ;:138.

Na początek: masz śliczne storczyki, zwłaszcza ten ostatni ciapaty i mini variegata mi się spodobały (śliczny kolor). Super, że ten biały tyle pędzików nawypuszczał :tan, faktycznie jak jakiś krzaczor zaczyna wyglądać ;:306. Czym Ty go podlewasz ;:306. I bardzo się cieszę, że cambria ci zakwitnie. Moje po zakupie sobie kwitną, przekwitają, zaczynają jakieś odnóżki wypuszczać i trach... usychają nie wiadomo czemu ;:192. Jeżeli masz ochotę, mogę Ci podrzucić zdjęcie kwiatków, bo mam podejrzenia jak będą wyglądać 8-).

Bardzo mi szkoda bluszczyku, czy te zostawione szczepki udało Ci się ukorzenić? Jak się miewa starzec? Bardzo ciekawa roślinka, mam nadzieję, że Ci zakwitnie tak jak na zdjęciu. Jak szczepki zielistki? Przyjęły się?

Masz pięknie wyrośnięte krotony oraz dracenę wonną i deremeńską. Wielki ;:180 za kwitnienie krotona. Dorodny benjaminek, gęsty skrzydłokwiat i wiekowy zamiokulkas. Oby pięknie rosły dalej. Bardzo spodobał mi się sit spiralny i te śliczne, bardzo rozłożyste i obsypane kwiatkami fuksje. Super, że poisencja i cyklamen Ci przetrwały zimę. Mam nadzieję, że będą ładnie rosły dalej. Gratuluję wysianego adenium, wcale tak marnie nie wyglądają ;:333. A begonia się pięknie odwdzięczyła za uratowanie jej z marketu. I mój faworyt: Crassula Hobbit ;:215. Strasznie mi się podoba 8-).

Wyczytałam też, że posadziłaś ananasa. Mogę spytać, czy coś z tego wyszło?

I na koniec chciałam wspomnieć o doniczkach. Są bardzo fantazyjne i po prostu śliczne ;:172. Najbardziej mi wpadły w oko: taka różowa od jukki, czerwona od jej dzieciaczka, niebieska z syngonium i taka w malowane kwiaty od Hobbita. Mogę zapytać, gdzie kupujesz te wszystkie śliczności?
Awatar użytkownika
gapapl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 maja 2014, o 21:55

Post »

Piękna fuksja :)
Cambria świetnie się zapowiada :wink:
Tego Sita to Ci zazdroszczę,chyba już o tym pisałam. :) Taki artystyczny nieład w doniczce :)
GrazynaW
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 14 sty 2009, o 18:33

Post »

Piękna fuksja!
A ta hoja to carnosa, lubi być podlewana kranówką. :D
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Wow fuksje masz przeurocze :) carnosa ruszyła z kopyta i powiem ci że to jedyna hoja co u mnie całe lato kwitnie, i nie boi się okna południowego :)
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p
Od: 17 mar 2014, o 20:21

Post »

Kasiu piękna fuksja i jak obficie zapączkowana. ;:226
Bardzo lubię te fuksje drobnokwiatowe z grupy Shadow Danser, bo kwitną obficie przez całe lato, zupełnie nie grymasząc.
hoja Carnosa i peperomia Ferreyrae też u mnie są bezproblemowe. ;:215
;:197
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

No, no...czyżby początek hojomanii? ;:224

Piękny krzaczek fuksji, więcej pączków i kwiatów, niż liści. Czym ją Nawozisz?
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Kasiu cudne widoczki śliczne zdjecia i oby dalej tak roślinki szalały, fuksja cudo. ;:oj
Awatar użytkownika
Wehlen
100p
100p
Od: 11 sie 2014, o 08:48

Post »

Przepiękna fuksja. :) Super, że sit się dobrze trzyma. I tyle Ci będzie kwitło! :D
Ile czasu zajęło adenium dorośniecie do takich rozmiarów? Zastanawiam się nad nim...
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=79668" onclick="window.open(this.href);return false; Zapraszam :D
nieulozona-tak
500p
500p
Od: 3 gru 2014, o 11:29

Post »

Dziękuję ślicznie za odwiedzinki i liczne komentarze ;:196

Ewa321 - chyba ten sit mi jeszcze troszkę wytrzyma :wink: Jakby stał w domu to by pewnie już dawno cały żółty był.

Tryamour, Asia124, Aguś, Trzynastka, Kasiula17 - dziękuję :) nawet nie sądziłam, że fuksja tak zapączkuje ładnie, bo na początku prawie wszystkie kwiaty jej odpadły.

Cza_rna7 - witam u mnie, cieszę się bardzo, że moje roślinki i doniczki Ci się podobają :) jak najbardziej możesz podesłać zdjęcie cambrii :)
Storczyki podlewam tylko odstaną, ale nie zimną wodą, nie nawożę ich wcale.
Bluszczyku nie udało się ukorzenić, w sumie to pewnie cały czas bym się obawiała nalotu mszycy. Starzec sobie powoli rosnie, ale czy zakwitnie to nie wiem, nie ma słoneczka, bo stoi na zachodnim parapecie, więc pewnie będzie mu ciężko, ale pomimo to i tak mi się podoba.
Obok zamiokulkasa (który mi nic nie rośnie) to krotony, draceny, epipremnum i diffenbachia są moimi najstarszymi kwiatami i największymi :)
Crassulka hobbit też ładnie rośnie, podobnie jak crassula marginalis, którą otrzymałam od Agnieszki :)
Ananas bo kilku dniach od posadzenia spleśniał :(
Doniczki zakupuję u mnie w miasteczku w sklepie ogrodniczym. Jak do niego wchodzę to zawsze trochę czasu spędze, bo nie mogę się na doniczki zdecydować. Ta w kwiaty również bardzo mi się podoba. Ta od jukki i syngonium jest z firmy Łukasz, tamta nie wiem :(

GrazynaW - dziękuję za radę dotyczącą hoi :)

Maadro - już teraz wiem przynajmniej jaka to odmiana fuksji :)

Justus27 - tak, mam tylko 2 ukorzenione hoje carnosy, z z czego pokazuję ciągle tą jedną właśnie, która ładnie rośnie, ale u tej drugiej też zauważyłam, że listki chyba będą :) Fuksji nie nawożę, zresztą żadnych kwiatów :) tylko woda.

Wehlen - adenium wysiałam na początku lutego. Wzeszło dość szybko, ale teraz prawie stoi w miejscu. Musisz koniecznie nabyć :)
Kasia :)
zapraszam
Te co powodują uśmiech
cza_rna7
200p
200p
Od: 19 maja 2015, o 10:50

Post »

No to proszę, sama jestem ciekawa, czy mam rację 8-):
http://x.garnek.pl/ga4686/6af478a5897dc ... 6a3/jj.jpg
Zdjęcie znalezione gdzieś w necie. Nie moje w każdym razie 8-).
Wiem, że to nie ten rodzaj storczyka, ale takie kwiatki mam mniej więcej na myśli, a nie udało mi się "wygooglować" dokładnie tego, o co mi chodzi.

Szkoda, że ananas się nie dał posadzić :evil:.

A co do doniczek, to mnie też czasami ciągną jakieś ceramiczne, ale jak widzę cenę, to rezygnuję, bo myślę sobie: "przecież ta doniczka kosztuje trzy razy tyle (a niekiedy nawet więcej...) co kwiatek, który chcę w niej posadzić...". Fajna nazwa firmy "Łukasz" ;:306.
Awatar użytkownika
izary
500p
500p
Od: 11 wrz 2014, o 11:09

Post »

Nie wiem, jakim cudem nie widzialam Twojej fuksji ;:138 ;:138 Cudnie kwitnie całą byrzą kwiatów :)No i ten storczyk się świetnie zapowiada, ciekawa jestem jak będzie wyglądał w rozkwicie ;:3
nieulozona-tak
500p
500p
Od: 3 gru 2014, o 11:29

Post »

Druga z moich malutkich hoi też już rośnie :)

Obrazek

Zapączkowany parapet :)

Obrazek

Kolejny malutki listek storczyka mini.

Obrazek

Aloe od Agnieszki wypuścił kilka dzieciaczków :)

Obrazek

Młody duży liść krotona.
Obrazek

Cyklamen dalej kwitnie.
Obrazek
Obrazek

Begonia pnie się do góry i cały czas kwitnie.

Obrazek

Obrazek
Kasia :)
zapraszam
Te co powodują uśmiech
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”