Na wzgórzu z widokiem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
amalia
500p
500p
Od: 15 lut 2011, o 16:32
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Na wzgórzu z widokiem

Post »

:wit Witam Mileno przyciągnął mnie do Ciebie długi i wąski ogród podobny jak mój. Również uprawa warzyw i ziółek, w moim ogródku też ich nie może zabraknąć oprócz kwiatów. Ale przepis na sos do pizzy już zapisałam , bo warty zrobienia i wypróbowania. Dziękuję Ci za ten przepis ;:180
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Margita
500p
500p
Od: 21 kwie 2012, o 19:37

Post »

I co będzie z tym strachem? Zrobicie nowy?
Awatar użytkownika
Vamila
200p
200p
Od: 11 wrz 2014, o 20:33

Post »

Kasiu zrobię jutro może :)
Marusiu witaj :)
Margito, nie wiem, bo szpaki to raczej się tego nie obawiały. Ty masz jakiś sposób na odstraszanie ptaków?
Pozdrawiam wszystkich zakręconych na zielono! Milena
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
Awatar użytkownika
Margita
500p
500p

Post »

Niestety nie. Obieranie czereśni polega u nas na tym, że obcina się jakiś konar. I oczywiście objada doły, dokąd sięga mała drabina. Reszta zostaje dla szpaków. :D
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Milenko
Bardzo podoba mi się pomysł Twojego ogrodu pożyteczno -ozdobnego( przepraszam ale taka nazwa przyszła mi do głowy za to:wink: ) Duże brawa należą Ci się za to ;:215 Większość osób wyrzuca ostatnie krzewy owocowe by zasadzić kolejnego iglaka. To co wyhodujesz sama bez chemii zawsze da Ci dużo zdrowia, szczególnie zioła.
Wyczytałam ,że wśród kwiatów posadziłaś barwinek. Ostrzegam Cię przed nim to bardzo ekspansywna roślina. Oprócz tego,że rozrasta się nad ziemią to pod nią tworzy bardzo gęste korzenia na 30 cm wgłąb, zagłuszając inne rośliny dookoła. Najlepiej posadzić go odrźielnie z ogranicznikami dla korzeni.
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
Elfia
500p
500p
Od: 1 kwie 2014, o 21:51
Kontakt:

Post »

Vamila pisze: Margito, nie wiem, bo szpaki to raczej się tego nie obawiały. Ty masz jakiś sposób na odstraszanie ptaków?
Dziewczyny, na szpaki jest tylko jeden sposób: trzeba na jakiś czas zmienić się w żywego stracha na wróble, siedzieć na drzewie od świtu do nocy i robić groźne miny :evil:
ogrodowo
Zapraszam :-)
Awatar użytkownika
Vamila
200p
200p
Od: 11 wrz 2014, o 20:33

Post »

Rajuśku Elfia ja się jak najbardziej nadaję za żywego stracha, bo jak tylko znajdę się metr nad ziemią trzęsę się jak osika :D

Beato, zwij nawet tylko pożytecznym, ozdoba to dodatek ma być różnorodność, bo to tworzy równowagę :)
Jakoś barwinku się nie obawiam, dziękuję za uwagę będę pilnowac.

Bardziej na maliny tata mi zwrócił uwagę, że rozłażą się rozłogami podziemnymi! Jak to u Was jest?
Pozdrawiam wszystkich zakręconych na zielono! Milena
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
Awatar użytkownika
Elfia
500p
500p
Od: 1 kwie 2014, o 21:51
Kontakt:

Post »

Maliny wędrują po działce, to prawda. Moje zajmują coraz więcej miejsca i dalej mkną naprzód. Trzeba wykopywać nadmiar.

A propos szpaków, to najlepszym sposobem, by nie urządzały sobie uczty na mojej czereśni było poranne wstawanie i wychodzenie do ogrodu z książką i herbatą o 5-6 rano. Wówczas szpaki urządzały sobie śniadanko u większych śpiochów :wink:
ogrodowo
Zapraszam :-)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Milenko maliny potrafią być niezłym chwastem. Likwidowałam grządkę po poprzednikach, którzy sadzili maliny w połowie ogrodu i chyba 5 lat stale wychodziły odrosty, ale wystarczy nie pozwolić im rosnąć czyli urwać łebek i z czasem zrezygnują.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

U mnie też maliny łażą, gdzie chcą, a najchętniej tam, gdzie najbardziej nie powinny. ;:145

Non stop z nimi walczę ;:134 ,ale to na nic. One i tak swoje robią. ;:223
Nie ma wyboru - trzeba uzbroić się w cierpliwość, zwłaszcza, jeśli lubi się ich smaczne owoce. ;:33
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Ja na chwile obecna bardzo bym chciała żeby mi się maliny rozrosly w expresowym tempie :;230
Awatar użytkownika
Margita
500p
500p

Post »

Vamila pisze:Bardziej na maliny tata mi zwrócił uwagę, że rozłażą się rozłogami podziemnymi! Jak to u Was jest?
Moje maliny (owocujące na jednorocznych pędach) rosną otoczone regularnie koszoną trawą, więc nie ma problemu. Gdy likwidowałam część, to je od wiosny kosiłam. W lecie już nie odrastały.

I z innej beczki - siejesz już coś?
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Milenko, zajrzyj do mnie - znajdziesz przepis na zimową uprawę zieloniutkiego, smacznego i przydatnego na przedwiośniu szczypiorku.
Sposób wypróbowany. Polecam. ;:306
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
anastazja B
1000p
1000p
Od: 3 mar 2013, o 09:44

Post »

Ja mam maliny odmiany Polana. Ma ona bardzo dużo rozłogów , które wychodzą nagminnie z malinowego poletka. Co roku muszę po prostu wyrywać zbędne odrosty bo inaczej zarosłyby mi całą działkę.
Mam też dwie maliny innej odmiany(nie pamiętam nazwy) i one rosną w formie zwartej kępy, dają bardzo mało odrostów i to w swoim obrębie tak więc nie są tak kłopotliwe.
Dużo więc zależy od odmiany, trzeba znać jej zwyczaje i odpowiednio je traktować.
pozdrawiam Beata

Mój ogród w półcieniu
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

A ja z kolei kupiłam maliny Polana pod wpływem Gardenii 2014 ,rozmawialiśmy z wystawcą malin i on polecił nam tę odmianę,kupiłam latem sadzonki ale niestety w ubiegłym roku szału nie było-lepiej owocowały stare malinki,może ten rok będzie inny
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”