Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątek Annes cz4...złota jesień...

Post »

Aniu, prześliczne masz te róże ;:oj Można patrzeć i patrzeć..Po twoich zdjęciach wnioskuję, że Artemis będzie idealny, aby zastąpić Cornelię ;:108 Jest strzelisty i nie będzie się pokładał po Szweckiej Królowej, a może zostać idealnym partnerem ;:131 Myślałam jeszcze o Chippendale, ale ona chyba bardziej krzaczasta rośnie :?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Jagódko moja Ghislaine rośnie sobie w towarzystwie Veichenblau i powojnika Błękitnego Anioła.W tym roku słabo kwitła,ale w poprzednim dała czadu ;:108

Maju Artemis to super różyczka,będziesz zadowolona :uszy Pashmina u mnie trzyma fason,choć kropki ma jak biedronka ;:306

Sabinko Artemis to dobry wybór,rośnie w górę,nie zajmuje wiele miejsca.O tak szwedzka królowa przyjmie go w swoje ramiona niewątpliwie ;:306 Chippendale należy do niższych róż,rabatowych.Raczej rośnie wszerz ;:108

Novalis

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Ania ja już mam dwie Novaliski :;230 Czekają na posadzenie z donic do gruntu.... lada dzień, to zrobię ;:108
Posadzę w lekkim cieniu tak radziła Dorotka350.. :D
Jak dzieciaczek lepiej już?
Jeszcze jedną pięknotkę upatrzyłam... czekam cały czas na odzew czy wyślą.... :wink:
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Śliczne różyczki Aniu :wit
Charles Austin śliczny i te bukieciki Ghislaine de Feligondetez ślicznie wyglądają ;:215
ja chyba mam za mało takich róż,które tworzą bukieciki,one są bardziej widowiskowe w ogrodzie, efektowne. ;:108
Mółj LO tez sobie kwitnie, to tez śliczna róża ;:167
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Nie lubię nieprzewidywalnych róż.
Psuja wszystkie plany i zadają mnóstwo pracy.
Mam też takich kilka i połowy się już pozbyłam.
Resztę zweryfikuje zima a wiosną zobaczymy co jest godne uwagi a co do wyautowania. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Novalis to chyba tegoroczny hit, bynajmniej u mnie. Piękna róża i tak niezawodnie kwitnie. Same pozytywne opinie znajduję, i jak tu nie kupić jej :wink: Do tego Artemis, Hot Chocolate i apetyt rośnie dosłownie i w przenośni.
Hortensja z wrzosem wygląda pięknie, zestawienie drobnego z dużym, zgrabny duet :wink:

Jak tam zdrowie małego pacjenta? Chyba w całym kraju jakiś upierdliwy wręcz wirus panuje, moja siostrzenica 1,5 tygodnia na antybiotyku była, bo też gorączki nie można było zbić, do tego okropny kaszel. Mutują się te wirusy i biedne dzieci męczą się. Zdrówka życzę ;:333
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Dziś z rana pochmurno,nadal nie ma deszczu,a roślinki bardzo go potrzebują.
Mam jeszcze sporo cebul do posadzenia,czosnki i jedne tulipany wsadzone do gruntu...a gdzie cała reszta?
Mój synuś po wczorajszej bardzo wysokiej gorączce dziś przespał całą noc.Ostre zapalenie gardła potrafi umęczyć ;:185
Na szczęście dziś rano nie miał temperatury i pojawił się uśmiech na buźce ;:333
Może w piątek pojadę na choćby dwie godzinki,wiem,że to mało,ale lepszy rydz niż nic ;:224

Maju synuś ma się lepiej, dziękuję.....czekałam na zbicie gorączki,umęczył się ...teraz ulga ;:108
Novaliski masz dwie? Wow super,ja pewnie jeszcze jedną dokupię,bo podoba mi się przeokrutnie ;:333
Ja mam problem,aby różę posadzić w półcieniu,wszędzie u mnie słońce albo z tyłu domku cień ;:224
Oj tak Ty to potrafisz pięknotki wyszukać,ciekawe,czy ją dorwiesz w swoje łapki?

Aniu lubię róże,które bogate są w kiście kwiatów ;:108 Z daleka je widać,potrafią zrobić wrażenie ;:333
W tym roku LO mnie nie zachwycił tak jak w poprzednich latach,zobaczę za rok jak się będzie sprawował,bo jeśli się nie poprawi to na jego miejsce miskanta posadzę ;:124

Grażynko u jednych ładnie rośnie Elfe np,a u mnie zginęła bezpowrotnie...polegam na obserwacji własnej,nie wszystkie róże chwalone na forum zachowują się dobrze w każdym ogrodzie.Zauważyłam też,że po 5 latach można stwierdzić,która róża jest terminatorem.
U mnie to Piano,Artemis,First Lady,Charles Austin,Theresa Bugnet...i jeszcze kilka innych.

Alana Novalis przoduje jak na razie w moim rankingu wraz z Artemisem ;:333 Mam nadzieję,że za rok znów będę mogła je chwalić.
Kiedyś zachwałałam Chippendale,jednak po ostrej zimie dwa mi wypadły.Kupiłam następnego i daje radę ;:333
Hot Chocolate to młoda róża,pierwszy rok u mnie,raz zimowała,dziś też ma pąki...i ten kolorek trudny do opisania niby to brązowy,niby czerwony....taki rudy...no piękny ;:167
Natura potrafi sprezentować piękne połączenia,od których trudno oderwać oczy....lubię ciepłą jesień i właśnie te barwy,które zmieniają się z każdym dniem ;:170
Synuś mój kochany ma się lepiej,już jestem spokojniejsza,gorączka nie chciała zejść,ale odpowiedni lek,okłady na czoło i mamusina miłość pomogła ;:167 Dziękuję...również życzę zdrówka dla Twojej siostrzenicy...no tak sezon się zaczął...czas witaminy łyknąć.
Kupiłam w aptece ImmunoUP z beta-glukanem,co roku łykam ;:333

Zdrówka i ciepłych dni życzę ;:3

Aronia poczerwieniała...

Obrazek

Rubrum koło Hot Chocolate...niedługo ją wykopię i spróbuję przezimować na balkonie wraz z powojnikami...

Obrazek

First lady już nie blada,a różowa...

Obrazek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Masz rację Aniu.
Też to zauważyłam.
Jedne odmiany lubią wilgotną ziemię, żeby nie powiedzieć mokrą a inne bardziej suchą.
Swoje testuję już trzeci sezon a ten u mnie niezwykle dający w kość różom i nie tylko.
Zachwycona jestem różami Warnera, które u mnie do dzisiaj są zdrowiuteńkie i nadal tworzą pąki i kwitną.
Podczas kiedy inne niby terminatorki są już całkiem łyse, choć w zeszłym sezonie były zdrowe do końca sezonu.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

Miło, że First Lady bezproblemowa, bo planuję ją k i e d y ś mieć :heja . Już kilka lat temu oczarowały mnie jej kwiaty i zauroczenie, z tego, co czytam, ma szansę przerodzić się w coś więcej ;:167 .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Grażynko masz rację ja również jestem pod wrażeniem róż Warnera bez jednej plamki i takie róże powinny być w ogrodzie .Nie potrzebują żadnych zabiegów z naszej strony prócz nawożenia .Po mimo ,ze sadzonki lichutkie zdawałoby sie ,że nie przeżyją one jednak poszalały .
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ja mam LO pierwszy raz, także nie był od razu kzraczkowaty,Kwitł średnio,ale i tak cieszył.może na drugi rok, wypięknieje ?? zobaczymy :wink:
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Jakie piękne i zdrowe liście ma Twoja Hot Chocolate ;:138 , u mnie zostaly same badyle. :(
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Widziałam Hot Chocolate u Justynki na zywo. Bardzo mi się spodobała. Tak samo jak Moonstone.
Niestety nigdzie nie mogłam znaleźć tych róż.
Szkoda
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Aniu, to Hot Chocolate jak prawdziwa czekolada, w zależności od dodatków zmienia odcień ;)
Wspominasz o zimowaniu na balkonie, jak sobie radzą u Ciebie klematisy? U mnie dwa już poległy po balkonowej zimie (mimo odpowiedniego zabezpieczenia, baa nawet doniczkę drewniana z wewnętrzną osłoną antymrozową tato mi skonstruował :wink: ). Po tych dwóch próbach zrezygnowałam z tych roślin, zwłaszcza, że winobluszcz bez problemu rośnie już wiele lat w plastikowej donicy bez okrycia itp.

P.S. Dobrze,że synuś już lepiej się czuje, kurujcie się, bo zapowiadają piękny weekend, zresztą dzisiaj już gorąco było :)
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Pięknie kwitną Twoje różyczki ;:108 jak w pełni lata.
Artemis i Novalis jak zwykle niezawodne...to ;:167 różyczki.
Swoją Hot Chocolate wsadziłam do gruntu i powypuszczała dużo młodych listeczków.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”