Dziś z rana pochmurno,nadal nie ma deszczu,a roślinki bardzo go potrzebują.
Mam jeszcze sporo cebul do posadzenia,czosnki i jedne tulipany wsadzone do gruntu...a gdzie cała reszta?
Mój synuś po wczorajszej bardzo wysokiej gorączce dziś przespał całą noc.Ostre zapalenie gardła potrafi umęczyć
Na szczęście dziś rano nie miał temperatury i pojawił się uśmiech na buźce
Może w piątek pojadę na choćby dwie godzinki,wiem,że to mało,ale lepszy rydz niż nic
Maju synuś ma się lepiej, dziękuję.....czekałam na zbicie gorączki,umęczył się ...teraz ulga
Novaliski masz dwie? Wow super,ja pewnie jeszcze jedną dokupię,bo podoba mi się
przeokrutnie
Ja mam problem,aby różę posadzić w półcieniu,wszędzie u mnie słońce albo z tyłu domku cień
Oj tak Ty to potrafisz pięknotki wyszukać,ciekawe,czy ją dorwiesz w swoje łapki?
Aniu lubię róże,które bogate są w kiście kwiatów

Z daleka je widać,potrafią zrobić wrażenie
W tym roku LO mnie nie zachwycił tak jak w poprzednich latach,zobaczę za rok jak się będzie sprawował,bo jeśli się nie poprawi to na jego miejsce miskanta posadzę
Grażynko u jednych ładnie rośnie Elfe np,a u mnie zginęła bezpowrotnie...polegam na obserwacji własnej,nie wszystkie róże chwalone na forum zachowują się dobrze w każdym ogrodzie.Zauważyłam też,że po 5 latach można stwierdzić,która róża jest terminatorem.
U mnie to Piano,Artemis,First Lady,Charles Austin,Theresa Bugnet...i jeszcze kilka innych.
Alana Novalis przoduje jak na razie w moim rankingu wraz z Artemisem

Mam nadzieję,że za rok znów będę mogła je chwalić.
Kiedyś zachwałałam Chippendale,jednak po ostrej zimie dwa mi wypadły.Kupiłam następnego i daje radę
Hot Chocolate to młoda róża,pierwszy rok u mnie,raz zimowała,dziś też ma pąki...i ten kolorek trudny do opisania niby to brązowy,niby czerwony....taki rudy...no piękny
Natura potrafi sprezentować piękne połączenia,od których trudno oderwać oczy....lubię ciepłą jesień i właśnie te barwy,które zmieniają się z każdym dniem
Synuś mój kochany ma się lepiej,już jestem spokojniejsza,gorączka nie chciała zejść,ale odpowiedni lek,okłady na czoło i mamusina miłość pomogła

Dziękuję...również życzę zdrówka dla Twojej siostrzenicy...no tak sezon się zaczął...czas witaminy łyknąć.
Kupiłam w aptece ImmunoUP z beta-glukanem,co roku łykam
Zdrówka i ciepłych dni życzę
Aronia poczerwieniała...
Rubrum koło Hot Chocolate...niedługo ją wykopię i spróbuję przezimować na balkonie wraz z powojnikami...
First lady już nie blada,a różowa...