Mój malutki zakątek - Priam
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oliwio - dziękuję za odwiedziny, a jeśli chodzi o tulipana którego podałaś to chyba takiego mam. na pewno wkleję zdjęcie.
Empuzo - dziękuję za komplement. To zestawienie kontrastu żółtych żonkili i błękitnych hiacyntów tez mi się podoba. Rzuca się w oczy.
Katko - tylko my wiemy jak trudno "rozstawać się" z ogrodem ;) Dlatego też jak tylko mogę to jadę do mojego malutkiego zakątka.
Agnieszko - cieszy mnie fakt, że mój ogród przypadł Ci do gustu. Domyślam się że dużo czasu zajmuje Ci pielęgnowanie ogrodu
Nyskadu - będzie jeszcze więcej tych roślin i kolorów
Dewuko - dziękuję za kciuki

14) Tulipany przed domem
*białe mają 35 cm a czerwony 20 cm

Empuzo - dziękuję za komplement. To zestawienie kontrastu żółtych żonkili i błękitnych hiacyntów tez mi się podoba. Rzuca się w oczy.
Katko - tylko my wiemy jak trudno "rozstawać się" z ogrodem ;) Dlatego też jak tylko mogę to jadę do mojego malutkiego zakątka.
Agnieszko - cieszy mnie fakt, że mój ogród przypadł Ci do gustu. Domyślam się że dużo czasu zajmuje Ci pielęgnowanie ogrodu

Nyskadu - będzie jeszcze więcej tych roślin i kolorów
Dewuko - dziękuję za kciuki

14) Tulipany przed domem
*białe mają 35 cm a czerwony 20 cm

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 maja 2007, o 22:38
Przemku śliczne tulipaki masz
I jak widzę wielki szafirkowy zawrót głowy jest u Ciebie
Wszystko pięknie się prezętuje na tle zielonej trawki
... tylko rozłożyć kocyk i wpatrywać sie w błękity nieba i kwiatów

I jak widzę wielki szafirkowy zawrót głowy jest u Ciebie

Wszystko pięknie się prezętuje na tle zielonej trawki

... tylko rozłożyć kocyk i wpatrywać sie w błękity nieba i kwiatów

Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki
-
- 500p
- Od: 17 lut 2008, o 22:48
- Priam
- Przyjaciel Forum
- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Tangel - dzięki za odwiedzinki, jeśli chodzi o odmianę podana przez Ciebie to chyba nie ta
Basiu - mnie także podobają sie tulipany; szafirki naprawdę w tym roku się postarały ;) i fajnie wyglądają na żywo i czasami trudno było oderwać od nich wzrok
Bożeno - miło że mnie odwiedziłaś, ja także zwiedziłem Twój ogród
Oliwko - tak się złożyło że nie miałem miejsca na szafirki więc otoczyłem nimi bergenię. Na niektórych zdjęciach widać też że kiełkują tam chabry - więc może zachowam ciągłość kolorów (jedynie dla niebieskiego mam osobny klomb).
Lisko - zawilców rok temu nie miałem (dopiero w tym roku się nimi zainteresowałem)- w tym roku mam nadzieję że zakwitnie tez zawilec wieńcowaty. Jeśli chodzi o nasturcję to mam tylko takie zdjęcie z oddali:

16) Szachownica cesarska

17) Smagliczka

Basiu - mnie także podobają sie tulipany; szafirki naprawdę w tym roku się postarały ;) i fajnie wyglądają na żywo i czasami trudno było oderwać od nich wzrok

Bożeno - miło że mnie odwiedziłaś, ja także zwiedziłem Twój ogród
Oliwko - tak się złożyło że nie miałem miejsca na szafirki więc otoczyłem nimi bergenię. Na niektórych zdjęciach widać też że kiełkują tam chabry - więc może zachowam ciągłość kolorów (jedynie dla niebieskiego mam osobny klomb).
Lisko - zawilców rok temu nie miałem (dopiero w tym roku się nimi zainteresowałem)- w tym roku mam nadzieję że zakwitnie tez zawilec wieńcowaty. Jeśli chodzi o nasturcję to mam tylko takie zdjęcie z oddali:

16) Szachownica cesarska

17) Smagliczka

ups myślałam o wilcach i tunbergiiPriam pisze: Lisko[/color] - zawilców rok temu nie miałem (dopiero w tym roku się nimi zainteresowałem)- w tym roku mam nadzieję że zakwitnie tez zawilec wieńcowaty. Jeśli chodzi o nasturcję to mam tylko takie zdjęcie z oddali:

Trochę małe zdjęcie nasturcji. Czy tam jest posadzona jedna roślinka?
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 maja 2007, o 22:38
Supe wyglada szachownica na tle nieba , nie mam jej jeszcze , ale chyba sie skuszę 

Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Moje ogródkowe kwiatki