Moja kolekcja storczyków
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lip 2014, o 19:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja kolekcja storczyków
Jak przeżyje to pewnie
. Wiosną się przypomnij, bo teraz są za małe, a poza tym zimno jest.

O ja serio?
To do wiosny w takim razie!
chyba, że nie wytrzymam i kupię sobie takiego wcześniej, bo one mi się naprawdę podobają
.

-
No są bardzo ładne ale wiadomo, że daleko im będzie do kwitnienia ja też cierpliwie czekam i patrzę jak wolno rosną 

To nic, ja już parę storczyków wychowałam od keika lub basal keika, dla mnie to przyjemność doprowadzić takie maleństwo do kwitnienianatka_211 pisze:No są bardzo ładne ale wiadomo, że daleko im będzie do kwitnienia ja też cierpliwie czekam i patrzę jak wolno rosną

-
- 500p
- Od: 3 kwie 2014, o 23:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

-
Dziękuję Grażynko za odwiedziny
Maluchy sobie rosną. Jak zwyczajnie equestrisy szaleją i znowu w jednej doniczce mam 3 sadzonki (bo się znowu podzieliły)
Ale tym razem już ich nie będę tykać być może na wiosnę znowu je rozdzielę ale dobrodziejstw jest w brud
Wszystkie storczyki na szczęście dobrze zniosły przeprowadzkę. Na razie funduszy brak i przeziębienie nadal trzyma, więc nie wychodzę w weekend na zakupy storczykowe mimo, że mam ogromną chęć coś nowego kupić 

-
- 500p

-
Wełnowce miałam tylko na pędach. Udało mi się wyzbyć tego dziadostwa ręcznie. Po ręcznym usunięciu przemywałam pędy wodą z płynem do mycia naczyń. W podłożu nie miałam ale wiem, że jest wiele dostępnych na rynku środków chemicznych na to dziadostwo. Niestety nic nie polecę, bo osobiście jeszcze niczego na wełnowce nie używałam. Jedyne co to pryskałam jednego storczyka środkiem na przędziorki ale przy 5tym oprysku i małym rezultacie dałam sobie na spokój i storczyka po prostu wyrzuciłam. Była to zwykła biała hybryda marketowa, więc mi aż tak żal nie było. Na wciornastki i skoczkonogi używałam pałeczek chem-nawozowych. POzbyłam się niechcianych lokatorów i sobie ten środek chwalę ale wiem, że niektórzy forumowicze odradzają używania pałeczek. Opinie są podzielone, więc trzeba samemu zdecydować. Był to uniwersalny środek na trudne do pozbycia się szkodniki. Na tej liście szkodników był też wymieniony wełnowiec, więc może to by pomogło jeśli wełonowce są w podłożu?
Witaj! Piękne storczyki! Ile maluchów
i domek jaki fajny mają
Pięknie u Ciebie 

Pozdrawiam, Joanna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=81333" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=81333" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Witaj Asiu w moim wątku! Dziękuję za pochwałę i za odwiedziny,
jutro wrzucę zdjęcia mojego nowego nabytku, zwykły marketowiec ale mi się spodobał, a w domu przy zmianie podłoża okazało się, że oprócz jednego kwitnącgo pędu idzie drugi pęd 

-
- 500p

Natka to jak z moim limonkiem
Ja w prawdzie myślałam na początku, że to korzonek ale idzie w górę
dobra, aktualnie stoi w miejscu i nie chce doopska ruszyc. Czekam na zdjęcia 

Pozdrawiam, Joanna
- sylcia199
- 500p
- Od: 25 paź 2012, o 11:28
Oj czytam czytam nowy kwiatek
Czekam na zdjęcia 

-
- 500p
- Od: 6 lip 2014, o 19:42
- Kontakt:
Ładny kolorek .Jeśli chodzi o preparat na wełnowce to ja miałam spray firmy best proagro.Poradził sobie z nimi