Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Tulap bardzo Ci dziękuję :lol:

Małgosiu miło mi, że ogródek wciąż Ci się podoba ;:196 Z palcem tak sobie, ale mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy...

Amelko bardzo dziękuję ;:196
Trawka o którą pytasz to rozplenica japońska Hameln.

Andziu bardzo dziękuję za cieplutkie słowa :D
Phantom to jedna z moich ulubionych odmian hortensji, jest przepiękna :D Fajnie, że chcesz posadzić kolejne odmiany, to naprawdę wspaniałe krzewy . Całkowicie bezproblemowe, a naprawdę dekoracyjne :D

Dorotko bardzo się cieszę, że przepisy podobają Ci się, zapraszam do moich wątków kulinarnych, tam przepisów jest cała masa, a i powolutku będą przybywały kolejne :D

Małgosiu bardzo dziękuję za miłe słowa. Zdecydowanie mnie przeceniasz, ale to takie przyjemne czytać tak ciepłe słowa 8-) ;:196

Witaj Jagi, bardzo dziękuję za miłe słowa ;:196
Bardzo lubię tę zmienność w ogrodzie.... niby wciąż ten sam, ale o każdej porze roku całkowicie inny. Skończył się letni kolorowy zawrót głowy i nadszedł czas barwnego wyciszenia. Z morza zieleni wychyla się głównie biel i róż..... no i troszkę żółci na jednej z rabat. Ale jest o wiele spokojniej i mniej dynamicznie :D
Dziękuję za życzenia zdrowia ;:167 mam nadzieję, ze palec szybko się wygoi, bo masz rację, tak dużo chciałoby się zrobić, a taka niby drobnostka jak palec baaaardzo ogranicza :?

Aniu faktycznie to nagłe, bardzo duże ochłodzenie spowodowało, że klimaty zrobiły sie całkowicie jesienne :roll: Jest zimno, mokro i nieprzyjemnie. Ja wciąż mam nadzieję, że lato wróci i będziemy się mogli cieszyć nim jeszcze długo :D
Cudowna sprawa z dyniami u Grażynki, u mnie, w przeciwieństwie do cukinii, której jest zatrzęsienie dynie są tylko 4.... ale i to dobrze :lol:
Ciesze się, ze zaglądasz do mojej kuchni ;:196

Jolu i ja mam niesamowite zaległości.... zaglądam wszędzie, czytam , ale już na pisanie brakuje czasu..... Pomalutku nadrabiam, ale niestety to potrwa....
Ciesze się bardzo, że zajrzałaś ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aguś wczoraj wreszcie wzięłam się za zielsko.....trochę wyrwałam , trochę wycięłam przekwitniętych badyli po liliowcach i innych kwiatach i nazbierała się pełna taczka..... a to zaledwie połowa ogrodu. Wyrywałam tylko większe ziele, bo niestety musiałam to robić lewą ręką, ale i tak się cieszę z tego co zrobiłam..... mniejsze ziele urośnie, to wtedy je wyrwę :;230
Rozplenica zimuje bez najmniejszych problemów i pięknie , szybko się rozrasta. To moje ukochana trawa :D

Aguś witaj kochana, dziękuję, że zaglądasz ;:196

Danusiu w kuchni znajdą się i zdrowe, lekkie potrawy, nie tylko kaloryczna rozpusta 8-) :lol:
Ale bardzo się cieszę, że lubisz przebywać w moim ogrodzie i bardzo zapraszam jak najczęściej ;:196

Jagódko tak pięknie piszesz, niesamowicie barwnym , poetyckim językiem..... aż trudno uwierzyć, że to o moim ogródku ;:196 Miło mi niesamowicie , że podoba Ci się i ogród i to w jaki sposób go pokazuję :D
U mnie też pada bardzo dużo....a gdy nie pada, to jest taka zimnica, że aż się wychodzić nie chce..... Szalone jest tegoroczne lato..... albo upały i niesamowita susza, albo zimnica...
Ja również bardzo pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszko ja też zaglądam prawie codziennie, ale piszę od czasu do czasu jak się nazbiera pochwał we mnie albo jak coś chcę zapytać. Śliczna kępa języczki ja dopiero dostałam z trzech źródeł, ale mam nadzieję że też się ładnie rozrośnie. Ta grządka z hostami, żurawkami i trawami do skopiowania ;:63 Długo jeszcze palec będzie nieczynny? no to życzę żeby jak najkrócej był niesprawny, pewnie potrzebna będzie jakaś rehabilitacja ;:168
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj,Maria ma rację ;:108
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aguś te łany języczek są niesamowite. Nie mogę się napatrzeć. Kiedy moje takie będą? Piękne kwiaty.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Ile u Ciebie pięknych kwiatów..... ;:224
U mnie wszystko zniszczone deszczem. ;:222
Od miesiąca pada z małymi przerwami i wszystko zaczyna już zagniwać.
Dobrze, że twój ogródek w pełni jesiennych już nastrojów ale ukwiecony. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Miłe dla oka widoki, ale już widać pojedyncze żółte listeczki tu i ówdzie. I u ciebie więc da się wyczuć nadchodzącą jesień ;:108
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Aguś-nieziemska języczka ;:167 Ona tak Ci się rozrosła z jednej sadzonki? Przepiękna, nie mogę się na to zdjęcie napatrzeć ;:167 Mam nadzieję, ze moja malutka też niedługo taka będzie. I jeszcze w połączeniu z Twoją, a zarazem moją wymarzoną barierką tarasową tworzy taki wspaniały retro klimat. Dokładnie taką barierkę widzę u siebie już od dawna, tylko w nieco innym kolorze. Och jak ona mi się podoba. Mam małego hopla na punkcie drewnianych barierek tarasowych, a że sama jeszcze nie mam ani tarasu, ani barierki to zachwycam się u innych :D Szczególnie w takim kwietnym, złotym połączeniu. Coś wspaniałego. Aguś, a czy ta chryzantema którą pokazałaś zimuje Ci w gruncie? Ja mam chęć wysadzić swoje jesienią do gruntu i obsypać korą, tylko nie wiem czy nasz klimat ich nie wymrozi :lol:
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, piszesz o uspokojeniu kolorów. Może i tak ale nadal jest harmonijnie i przyjemnie dla oka ;:333
Lato coś nie wydaje mi się, by mogło wrócić; raczej ciepła i ładna jesień, którą przecież lubisz, prawda? ;:3
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Aguś, zaczęłam Cię dziś szukać w "wątkach z moimi postami", dojechałam do połowy sierpnia i nic. No i wyszło szydło z wora :oops: :D Nadrobiłam 20 stron i jak przeczyłam, ile masz odmian lilii, to zbierałam szczękę z podłogi :twisted: Zaraz potem doczytałam o Twojej piaszczystej glebie i uświadomiłam sobie, że nigdy nie dochowam się takich okazów. Myślę coraz poważniej nad zrobieniem drenów w ogrodzie - przynajmniej w tej najgorszej części. Inwestycja poważna, ale bez tego pozostaje mi chyba tylko hodowla ryżu :twisted:
Póki co muszę się cieszyć tym co mam, a dodatkowo dopingować widokami z takich bajecznie kolorowych ogrodów jak Twój ;:333 :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

To zdjęcie z języczką piękne ;:167
Faktycznie już dominują kolory jesieni.
U mnie też pełno bieli i fioletów
Chociaz akurat to moje kolory
maryla73ab
1000p
1000p
Od: 26 sie 2008, o 19:21

Post »

Witaj Agnieszko...przyznam ze oglądnęłam tylko zdjęcia tego letniego wątku i jestem zachwycona...
Liliowce i lilie przepięknie się rozrosły,tyle barw,po prostu cudnie...wiem,teraz to już inne królują barwy...ale i tak zazdroszczę ze mogłaś obserwować te cuda...
pozdrawiam Maryla...

Moje wątki
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Mam dylemat ...powiedz , proszę Agusiu , co zasadzić pod siatką , wzdłuż rabaty , od frontu , by ładnie się prezentowała - tak od wewnątrz ogrodu , jak i od zewnątrz- czyli od drogi ?
Oczywiście nie chcę ani cyprysów , czy też pnączy , ani też żadnych rudbekii , języczek , host - bo to strona mocno nasłoneczniona ...wschód- południe . Zresztą mam je w drugim ogrodzie , z oczkiem ...a ten jest przed samym domem , przed którym rośnie magnolia .
Była bym usatysfakcjonowana , gdyby to były rośliny od wiosny , aż do jesieni ozdobne - albo z liści ...a już na pewno z kwiatów ...
Jakie tło radzisz ...na tę rabatę skąpaną w słońcu ...bo do tej pory mam na niej istne pomieszanie , z poplątaniem - bez ładu i składu .

Dziękuję za miłe słowa ;:196 i serdecznie pozdrawiam ;:167 :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aguś Twój ogród jak zwykle ma nieprzeciętny urok o każdej porze roku,stąd nigdy nie chce się wyjść ,pozdrawiam :wit ;:168
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Lilie przekwitły ale ta zieleń jest niezwykle kojąca.Jak zwykle moje oczy odpoczywają patrząc na Twój ogród.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”