Fiołkowe Love

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
mycha_paulina
200p
200p
Od: 13 paź 2013, o 21:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Fiołkowe Love

Post »

Zlałam je od stóp do głów, mam nadzieję, że pryskanie 2x wystarczy. Po jakim czasie powinnam zauważyć poprawę?
Zapraszam do mojego wątku Fiołkowe love http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77233" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie cierpię małych parapetów!
Awatar użytkownika
illonka
500p
500p
Od: 25 mar 2011, o 13:19

Post »

Po jakichś 2-3 tygodniach. Obserwuj uważnie młode listki, jeśli zauważysz zdrowe, młode, zielone, rosnące środki, tzn, że wróg pokonany ;:108
Awatar użytkownika
justyna111
200p
200p
Od: 1 kwie 2014, o 21:32

Post »

Ja pryskałam już jakoś miesiąc temu a znaczącej różnicy nie widzę, bo mam wrażenie, że wcale nie rosną, tylko stanęły w miejscu. Ehh, czyli to jednak przędziorek ;:185 Może w weekend znów zastosuję oprysk tak na wszelki wypadek.
Mając wolność, kwiaty, książki i księżyc, któż nie byłby w pełni szczęśliwy? Oscar Wilde
Fiołki i reszta zielonej ferajny
Awatar użytkownika
mycha_paulina
200p
200p

Post »

Szczerze mówiąc nie wiem co to, dowiem się jeśli oprysk pomoże. :?: Takie objawy ma tylko kilka z moich fiołków. Oby pomogło :)

Justyna, a pryskałaś raz czy więcej?
Zapraszam do mojego wątku Fiołkowe love http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77233" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
justyna111
200p
200p

Post »

Dwa razy w odstępie tygodnia mieszanką Magus + Nissorun i jeszcze coś tam domieszałam na inne szkodniki.
Mając wolność, kwiaty, książki i księżyc, któż nie byłby w pełni szczęśliwy? Oscar Wilde
Awatar użytkownika
mycha_paulina
200p
200p

Post »

To dziwne, bo dziewczyny chwalą bardzo taką mieszankę... To może to jednak nie przędziorki? ;:202 Tylko wtedy co?
Awatar użytkownika
Melasa
100p
100p
Od: 25 lip 2014, o 18:47

Post »

mycha_paulina,

widzę, że ostro walczysz ze szkodnikami na fiołkach. Współczuję, że tak się musisz użerać, ale mam nadzieję, że to przyniesie skutek. Ja bym dawno się poddała, bo nawet walka z mszycami na balkonie mnie wykańczała nerwowo.
Ten The Martian to faktycznie trenuje Twoją cierpliwość ;:173
Awatar użytkownika
justyna111
200p
200p

Post »

Paulinko, dziś przyjrzałam się tym moim nieciekawym fiołkom i chyba jest poprawa. Jeszcze tylko muszę coś znaleźć na wiotkie liście. Ostatnio przesadziłam jednego i korzonki są w porządku a liście takie mięciutkie :roll:
Awatar użytkownika
solshine
200p
200p
Od: 16 gru 2014, o 13:21

Post »

mycha_paulina, trzymam kciuki za Twoje fiołki - rzeczywiście przyda im się każda dobra myśl, pryskaj i walcz z cokolwiek to jest co je zaatakowało w myśl 'Albo Ty szkodnika, albo on fiołki' :)
Ja też ciągle czekam na efekty oprysków moich biednych chorych sadzonek.
Wczoraj ktoś wspomniał gdzieś, że efekty oprysków to 2-3 tyg. Może ujrzymy w końcu światełko w tunelu :)
Ala
Awatar użytkownika
mycha_paulina
200p
200p

Post »

Oby :) Czytam też trochę o fiołkach na anglojęzycznych stronach. Jak skończę tłumaczyć to co nieco, to tu dopiszę- może coś nam się przyda :)

Justynka, a który z fiołków ma wątłe listki?
Awatar użytkownika
justyna111
200p
200p

Post »

Takiego kiedyś kupiłam na all... jest zapisany jako S.Meadows lub Belowed Daughter (mam dwa takie niewiadome i to któryś z nich). Od samego początku jest taki marny, ale teraz ma pierwszy raz pąki.
Awatar użytkownika
mycha_paulina
200p
200p

Post »

Hmm może niektóre sadzonki są słabsze genetycznie czy coś :?: ;:184

He he wiecie co, no ja to normalnie nie mogę spokojnie po południu odpocząć... Dziś znów rozsadzałam fiołki- stwierdziłam, że część z nich miała za duże doniczki (w myśl zasady, że doniczka ma być 3x mniejsza niż średnica rozetki) i powtykałam je w kubeczki plastikowe. Myślałam, ze zyskam na miejscu, ale nic z tego- niektóre miałam po dwie w jednej doniczce i teraz każdy ma swoją :)

Ale przy okazji poskubałam zbędne i uszkodzone listki, przejrzałam jak co rośnie, zrobiłam zdjęcia. Zastanawiam się nawet nad zrobieniem pomiarów, chociaż nie wiem, czy to nie przesada ;:306

Pączki za to znalazłam u Rob's Boondoggle:

Obrazek

I mój Ufoludek zaczyna się rozwijać:

Obrazek Wi dzę was zie mia nie

A oto efekty mojej pracy:
Obrazek

Justyna- zobacz: Coraz więcej listków od Ciebie coś wydało na ten świat ;:oj :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
Iwona 0103
500p
500p
Od: 9 sie 2014, o 16:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jak pięknie u Ciebie ;:oj Ale gdzie Ty to wszystko pomieścisz :;230
Awatar użytkownika
izary
500p
500p
Od: 11 wrz 2014, o 11:09

Post »

Mycha, no ja jeszcze widzę spore luzy na parapecie :tan :tan Moze to się zmieni, jak zawartość mnozarek opuści dotychczasowy domek :)
Anka159
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 08:23

Post »

Nie leniuchujesz - żłobek i przedszkole ;:306 Niech Ci zdrowo rosną.
Miłego dnia. ;:3
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”