Ogród Soczewki cz4 sezon 2014

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Soczewki cz4 sezon 2014

Post »

Gosiu do tych wierzb przymierzałam się już chyba od trzech sezonów. Fajne są jak młode później się rozrastają, starzeją ciągle trzeba przycinać, atakują je mszyce i inne zarazy. Jedna już wykopana, nad drugą się zastanawiam. Najpierw spróbuję ją poprowadzić na drzewko, a jak się nie uda to "wykopki" Na razie podchodzę do niej jak do jeża :;230 , z daleka. Ja już mam dosyć przesadzania ale niestety zawsze coś się znajdzie. Niestety w tym roku jestem na bakier z przeróbkami nie tylko brak czasu ale i czasami i chęci.
Zobacz sama takie rozczochrane straszydło. Z daleka jak cię mogę ale z bliska tragedia

Obrazek

Lavendo Aleksandra stała do póki nie popadał deszcz. Prawie wszystkie kwiaty oklapły i nasiąkły wodą. Wyglądało to tragicznie. Sekator poszedł w ruch i zostało kilka kwiatuszków. Obecnie swój czas ma Baronessa i Leonardo moje ulubione róże. Ja to już nawet po jednej nie mam gdzie sadzić :(

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jolu ostatnio byli u mnie panowie którzy zakładali internet. Stwierdzili, że jest egzotycznie. Śmiać mi się chciało bo przecież żadnych palm nie mam, a juki już dawno wyeksmitowałam z ogrodu ale pewnie chodziło im o te różane kolorowe plamy.

Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Soczewka
1000p
1000p

Post »

I jeszcze trochę fotek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Monika
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Witam się po raz pierwszy. Cudny masz ogród, wspaniała różnorodność roślin w pięknej oprawie. Podziwiam, ;:138 ;:138 ;:138
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Co to za biała róża na ostatniej fotce :?: ;:138
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Witaj Moniczko .... nie egzotycznie, a pięknie jak w bajce ;:215
Zachwycam się wszystkim co pokazujesz.... raz już zrezygnowałam z Baronesse :;230
teraz ponownie wracam do niej, bo u Ciebie jest super ;:215
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Dziś po podpierałam wszystkie róże, które pod ciężarem kwiatów zaczęły pokładać się na ziemię Efekt zadowalający ale ręce mam jakbym z kotem walczyła.
Anabella też dostała patyczki. w tym roku postanowiłam być mądrzejsza i zawczasu ją podwiązałam. Zobaczymy po pierwszej ulewie co mi z tego wyjdzie.

Stephanie Baronin zu Guttenberg Rose
Obrazek Obrazek

Uetersener Klosterrose
Obrazek Obrazek

Mariola witam, cieszę się, że Ci się podoba. Dla Ciebie Zośka
Kurfurstin Sophie
Obrazek Obrazek

Moniko ta biała róża to Artemis Jest na mojej liście bezproblemowych róż o oszałamiającym wyglądzie.

Obrazek Obrazek

Maju polecam po raz któryś Baronesse naprawdę bezproblemowa róża. Na pewno nie należy do róż delikatnych, zwiewnych, ale kwitnie bez mała bez ustanku przez cały sezon.
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Moniko, Twoja Baronesse zjawiskowa ;:138 Moja jeszcze młodziutka z jesieni, ale już widać, że ma wigor i piękny kolorek ;:108
Twoja Stephanie Baronin zu Guttenberg Rose ma taki delikatny odcień różu , a moja jakaś taka blada... :roll:
Jak wchodzę do Waszych ogrodów, to zawsze na moje nieszczęście wypatrzę coś nowego :wink: ... Myślę to u Uetersenen Klosterrose ;:167 , oj śliczna ci ona, a tu miejsce się kończy i gdzie te wszystkie chciejstwa posadzić? ;:24
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ach, Artemis - u mnie aż taka wielka nie urosła, więc nie rozpoznałam :;230
Baronesse też masz zjawiskową ;:215 Kiedy moje takie będą ;:224
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Dorotko ja też mam z tym problem Ciągle mi się coś nowego podoba i od razu taką różę chciałabym mieć u siebie.
Baronessa wigorek ma trzeba jej to przyznać. Zastanawiam się jak ją przyciąć po kwitnieniu bo później robi się jeszcze wyższa.
Stefania ma blade rumieńce ale jak wyjdzie słońce to zaraz blednie, a na Klasztorną musiałabyś znaleźć sporo miejsca bo to duża róża, ale polecam, piękna jest i pachnie.
Claire Marshall
Obrazek Obrazek
Rosenfee pokładająca się panna, nie mam na nią słów ale kształt kwiatów ma super
Obrazek Obrazek

Moni Artemis tak wygląda bo to już jego trzeci lub czwarty sezon , nie był nigdy przesadzany i tam są 3 szt
A tak wygląda Pomponela która została w zeszłym roku w środku sezonu przesadzona a przybyła do mojego ogrodu w tym samym okresie co Artemisy. Zmienianie im miejsca musi kosztować, niestety.
Obrazek Obrazek

I różana rabata ujęta z różnych stron
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
ogrodniczka01
1000p
1000p
Od: 18 lip 2009, o 11:45

Post »

Witaj Monika :wit
Mnóstwo róż posiadasz.
Ślicznie to wygląda i pewnie zapach cudny ;:oj
Pozdrawiam i Zapraszam-Asia Ogród
Moje wątki
Sprzedam
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Hm, egzotycznie....to jakbyś kazała facetowi opisywać kolory. Poza podstawowym RGB to chyba wszystkie egzotyczne :;230

U ciebie jest pięknie, no i jeszcze zdjęcia robisz świetne. Widziałam te co robiłaś u Alicji. Ona robi dobre zdjęcia ale twoje to już sztuka. Może i mój ogród byłby w twoim aparacie fotogeniczny ;:224

Kupiłam sobie Claire Marshall wiosną, taki odruch w markecie. Nie żałuję, jest piękna, na razie w donicy.
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Dziś bielaski

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Monika
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

co to za śliczne róże :?: ;:215
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Witaj Asiu przy wyborze róż kierowałam się przede wszystkim wyglądem kwiatów, krzewu ich zdrowotnością. Przyznam, że zapach odgrywał drugorzędną rolę. Wiele z moich róż nie posiada zapachu np Baronessa którą uwielbiam. Jednakże gdy wyjdę na taras czuć delikatny zapach róż. Uwielbiam jak pachnie Louise Odier
Obrazek Obrazek

Jolu dobre :;230 przypomniałam sobie jak kiedyś próbowałam przez telefon wytłumaczyć facetowi o jaki kolor blachodachówki mi chodzi.
Poległam ;:306 ;:306 i od tej pory nawet nie próbuje, wchodzić na takie tematy. Jak już coś chcę to jadę z gotowym próbnikiem.
Doczekałam się wreszcie nowego aparatu fotograficznego i teraz mam nową frajdę. Dopiero się uczę, cykam cykam a później i tak połowę odrzucam, bo nie przeszły cenzury.

Moni wczoraj zdążyłam wrzucić tylko kilka zdjęć i okazało się, że muszę odejść od kompa.
Pierwsze zdjęcie to moja żółta rabata ;:306 Miały tam trafiać żółte rośliny , które mi nie pasowały a szkoda było mi ich wyrzucać . Ale okazało się, że po kilku sezonach i tak róże stopniowo zaczęły wypierać żółciaki Obecnie został tylko jeden liliowiec ,wiciokrzew i żółte jeżówki których nie mogłam sobie odmówić. I tak z żółtej powstała biało-żółta.
Na 2, 7 i 8 jest Gracefull Palace, 3-Stephanie Baronin zu Guttenberg Rose, 4-Ledreborg Castle 5-Lions Rose 6-Clair Austin
Pozdrawiam Monika
Soczewka
1000p
1000p

Post »

Upałów ciąg dalszych. Róże wolę oglądać z daleko bo jak podchodzę blisko płakać mi się chce. Wszystko spieczone i omdlewające.
Najbardziej mi szkoda Heidetraum. Dopiero co zaczęła kwitnienie a już nadaje się do obcięcia Wszystkie kwiaty zwiędły. A w tamtym roku tak długo cieszyła oczy.

A jak już jesteśmy przy okrywowych to jeszcze
Pink Swany, Knirps, Roxy i Granny
Pozdrawiam Monika
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”