Ogród w dolinie cz. 11-bawmy się kolorem

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w dolinie cz. 11-bawmy się kolorem

Post »

Ja też chcę takiego czerwonego łubina ;:145

Powojniki na razie u mnie pojedynczo. Coś się ociągają. Muszę czym je chyba podlać...
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu nazbierasz dla mnie czerwony zestaw? łubin, orliki - powojnik ten czerwony to chyba nasion nie daje, ;:306 ale możesz jego nazwę podać?
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

Aniu ogród cudowny, piękna huśtawka :wink: Swoją pokażę jak ją eM. pomaluje.
Moja Chippendale również ma takie dwa kwiaty, jakiś robal zeżarł im czubki w pąku :?
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Geniu (e-genia)! Oby się siał. Orliki bardzo mi się podobają i mogę ich mieć znacznie więcej :heja Nie ma ku temu przeszkód. A może i zrobi się z nich ładna kępa? U mnie są drugi rok, a już nie mogę narzekać.

Pierwiosnek główkowaty

Obrazek

Aniu (Annes 77)! Oj kusisz, bo na zdjęciach Edenki bardzo mi się podobają. To pierwsze zetknięcie mnie zniechęca, ale może zaryzykuje?

Czosnek bułgarski

Obrazek

Teresko (tesia39)! Gdyby tylko zrobiła się pogoda, to zacznie się na pewno. A tymczasem znowu pada ;:223

Pięciornik krwisty

Obrazek

Małgosiu (Pepsi)! Kupiłam sadzonkę. Zraziłam się nieco do łubinów z siania, czy kapersa, bo albo nie kiełkowały, albo marniutkie znikały po jednym sezonie.

Czyściec wełnisty

Obrazek

Milenko (Mandragora)! Cieszę się, że Ci się podoba. Tyle, że pergole są dwie :heja A pąk podobny ma także Kosmos i gdyby nie to, że jestem pewna, co tam rośnie mogłabym się łatwo pomylić :;230 Pogoda raczej nas nie rozpieszcza, choć chyba się wypogadza. ten poranny deszcz skutecznie zepsuł mi humor. Tak liczyłam na popołudniowe prace w ogrodzie...

Sweet Pretty już za chwileczkę

Obrazek

Małgosiu (małgocha1960)! Ten łubin tak na prawdę jest czerwono - różowy ;:oj Ale efekt jest na prawdę bajeczny :D

Zaczyna kwitnąć przetacznik syberyjski. Bardzo go lubię!

Obrazek

Kasiu (Kasiula17)! Przyznam, że faktycznie zrobiło się kolorowo. Szkoda tylko, że słonko strajkuje :(

Zaczyna kwitnąć jaśminowiec 'Snowbell'. Nie jest jeszcze za duży, ale kiedyś to będzie widok. I ten zapach...

Obrazek

Marysiu (roza333)! ;:196

Po raz pierwszy kwitnie u mnie hortensja pnąca. Bardzo mnie to cieszy!

Obrazek

Miłko (takasobie)! Zobaczymy co się da zrobić z tym łubinem. Nie wiem, na ile się rozrósł od zeszłego roku... A powojniki dopiero co dostały długodziałającego nawozu, dedykowanego specjalnie dla nich. Z tego punktu widzenia dobrze, że popadało :D A w czasie sezonu podlewam je dodatkowo magiczną siłą.

Rhododendron 'Mrs Anthony Waterer'

Obrazek

Dorotko (DTJ_1)! Tylko się przypomnij, bo ja jestem niepoprawna w wysyłaniu czegokolwiek... Powojnik to Westerplatte. Jeśli wytworzy nasiona, to też zbiorę :D

Jan Paweł II zaczyna...

Obrazek

Marto (Maginetka)! U mnie nie widać śladów żerowania jakiegokolwiek owada. Obejrzałam ja porządnie. Nie wiem, czy ta pogoda - raz zimno raz gorąco - nie spowodowała, ze kwiaty są zniekształcone ;:223Nie mam pojęcia. Czekam na zdjęcie mebelków :wit Moja huśtawka była zabezpieczona, ale pewnie w przyszłym roku i ja swoja pomaluję na nieco ciemniejszy kolor, by w 100% pasowała do reszty!

Żarówiaste maczki

Obrazek

Oby się rozpogodziło. Daje szansę pogodzie do popołudnia :evil:
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Stawiasz ostre wymagania matce naturze ;:306 U mnie przestało padać, ale nie widzę jakichś większych przejaśnień :roll: Portrety kwiatowe robisz przepiękne, ale jak zobaczyłam te widoczki z irysami to normalnie padłam. Jak się wszystko fajnie zagęściło w ogrodzie :uszy .
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu nie wszystkim podoba się Edenka,no jak chcesz....ale na fotkach Ci się podoba prawda?
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sabinko (nifredil)! Sobie stawiam ostre wymagania, to i innym też. Inaczej byłoby nie w porządku :;230 Słonko świeci, więc dziś po południu ciężko zapracuje i wyplewię ile się da. A może i uda się wreszcie zrobić tę rabatę z hostami :lol: Ładnie się zagęściło. To prawda :D Mimo, iż wydałam nieco roślin, w ogóle tego nie widać ;:oj

Czosnek Mount Everest

Obrazek

Aniu (Annes77)! No właśnie podoba. I kusiła mnie już dawno. Zniechęcił mnie jej widok po deszczach w niedalekim ode mnie ogrodzie. Choć gospodyni była nią oczarowana...

Obrazek
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Aniu jaki busz... osiągnęłaś naprawdę bardzo wiele i to głównie dzięki swojej ciężkiej mozolnej pracy. Brawo ogromne dla Ciebie ;:138 . Garniec super. Mnie udało się znaleźć taki na przydrożnej wystawce niedaleko domu. Zawróciłam, zabrałam i mam.
Awatar użytkownika
Elwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2013, o 19:38

Post »

Aniu, lubisz mocne kolory? Tak się domyślam patrząc na zdjęcia Twoich orlików, irysów, łubinu (ciemno-czerwone i bordowe). Piękne ;:167 Widzę, że róże już zaczynają popis, jak fajnie :D Jak jeszcze zrobi się słonecznie to będzie pełnia szczęścia ;:333
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

No wiem...pewnie kropki podostawała...Pashmina po deszczu ta to dopiero straszy ;:306
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

U Ciebie słoneczko, ;:3 podeślij proszę, ;:180 u nas zimno i leje. ;:185
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marzko (Sosenki4)! Lubię pracę w ogrodzie, bo zawsze widać efekt. Nie zawsze od razu spektakularny, ale jest :D Właśnie wyplewiłam resztę ogrodu z przodu domu (to główna i większa część ogrodu ozdobnego) i jestem prze zadowolona. Gdyby znowu nie zaczęło padać :evil: Z tym deszczem to już przesada. Miejsca, gdzie kupiłam garniec jest czynne tylko w weekend, ale akurat w weekend tamtędy jadę do rodziców. Będę się rozglądnąć za innymi rzeczami. Widziałam drewniane koło. Nie wiem, czy się nie skuszę. Podstawione, mogłoby stanowić fajną podporę dla jakiegoś clematisa ;:224

Jastrzębiec pomarańczowy - oj trzeba na niego uważać. Rozrasta się gorzej niż chwast, ale ten kolor ;:173

Obrazek

Elwi! Bardzo lubię i to na pewno widać po ogrodzie. Podobają i się monokolorowe ogrody np. biały, ale jestem pewna że szybko by mi się taki znudził, więc nawet nie próbuje. Różom niewiele trzeba, by buchnęły kwieciem, ale bez słonka ;:185 Mam też pastelowe róże np. śmietankowa Avalon

Obrazek

Aniu (Annes77)! O Pashminie mi nie mów. Po deszczach wygląda tak, że najchętniej nałożyłabym na krzak papierową torbę :evil: Jeśli się nie poprawi, to albo pójdzie do donic i w takie miejsce, gdzie deszcz w ogóle nie będzie na nią padał (pod strzechę), albo komuś ją dam. Szkoda mi miejsca na róże, która większość sezonu wygląda źle lub średnio :( Jasne róże często dostają plam po deszczu, ale jeśli tylko nie zagniwają, to źle nie jest. Pomyślę o Edence, bo kusisz, oj kusisz :D

Spóźniony narcyz w objęciach hosty :D

Obrazek

Igo (iga23)! Słońce to świeciło dokładnie momencik. A teraz znowu leje :evil: Podesłałbym Ci, ale nie mam co ;:223 Pozdrowienia dla P. :D

Azalia Knapp-hill-hybride

Obrazek
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

Aniu - ten narcyz śliczny, w ogóle to jak jakaś frezja wygląda. I nieźle się z hostą komponuje ;:333
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Olu! Całkiem przypadkiem trafił wśród hosty. Miał wiosna zdobić tę rabatę zanim wyjdą hosty :;230

Obrazek

Udało mi się co nieco wypielić, zanim znowu nie zaczęło padać :evil: Czeka mnie jeszcze rabata za domem i warzywnik, ale to już znacznie mniej niż miałam.

A tak wygląda wyplewiony świat ;:224 :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A tak jeszcze niewyplewiony :wink:

Obrazek

I ktoś mi tu podlewa hortensję ;:224 Bynajmniej nie deszcz ;:306

:wit
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

Aniu wiem, że z pewnością się napracowałaś, ale wierz mi, że Twoje niewyplewione rabatki wyglądają jak moje wyplewione ;:306 Prześliczna ta naparstnica ;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”