Geniu (e-genia)! Oby się siał. Orliki bardzo mi się podobają i mogę ich mieć znacznie więcej

Nie ma ku temu przeszkód. A może i zrobi się z nich ładna kępa? U mnie są drugi rok, a już nie mogę narzekać.
Pierwiosnek główkowaty
Aniu (Annes 77)! Oj kusisz, bo na zdjęciach Edenki bardzo mi się podobają. To pierwsze zetknięcie mnie zniechęca, ale może zaryzykuje?
Czosnek bułgarski
Teresko (tesia39)! Gdyby tylko zrobiła się pogoda, to zacznie się na pewno. A tymczasem znowu pada
Pięciornik krwisty
Małgosiu (Pepsi)! Kupiłam sadzonkę. Zraziłam się nieco do łubinów z siania, czy kapersa, bo albo nie kiełkowały, albo marniutkie znikały po jednym sezonie.
Czyściec wełnisty
Milenko (Mandragora)! Cieszę się, że Ci się podoba. Tyle, że pergole są dwie

A pąk podobny ma także Kosmos i gdyby nie to, że jestem pewna, co tam rośnie mogłabym się łatwo pomylić

Pogoda raczej nas nie rozpieszcza, choć chyba się wypogadza. ten poranny deszcz skutecznie zepsuł mi humor. Tak liczyłam na popołudniowe prace w ogrodzie...
Sweet Pretty już za chwileczkę
Małgosiu (małgocha1960)! Ten łubin tak na prawdę jest czerwono - różowy

Ale efekt jest na prawdę bajeczny
Zaczyna kwitnąć przetacznik syberyjski. Bardzo go lubię!
Kasiu (Kasiula17)! Przyznam, że faktycznie zrobiło się kolorowo. Szkoda tylko, że słonko strajkuje
Zaczyna kwitnąć jaśminowiec 'Snowbell'. Nie jest jeszcze za duży, ale kiedyś to będzie widok. I ten zapach...
Marysiu (roza333)!
Po raz pierwszy kwitnie u mnie hortensja pnąca. Bardzo mnie to cieszy!
Miłko (takasobie)! Zobaczymy co się da zrobić z tym łubinem. Nie wiem, na ile się rozrósł od zeszłego roku... A powojniki dopiero co dostały długodziałającego nawozu, dedykowanego specjalnie dla nich. Z tego punktu widzenia dobrze, że popadało

A w czasie sezonu podlewam je dodatkowo magiczną siłą.
Rhododendron 'Mrs Anthony Waterer'
Dorotko (DTJ_1)! Tylko się przypomnij, bo ja jestem niepoprawna w wysyłaniu czegokolwiek... Powojnik to Westerplatte. Jeśli wytworzy nasiona, to też zbiorę
Jan Paweł II zaczyna...
Marto (Maginetka)! U mnie nie widać śladów żerowania jakiegokolwiek owada. Obejrzałam ja porządnie. Nie wiem, czy ta pogoda - raz zimno raz gorąco - nie spowodowała, ze kwiaty są zniekształcone ;:223Nie mam pojęcia. Czekam na zdjęcie mebelków

Moja huśtawka była zabezpieczona, ale pewnie w przyszłym roku i ja swoja pomaluję na nieco ciemniejszy kolor, by w 100% pasowała do reszty!
Żarówiaste maczki
Oby się rozpogodziło. Daje szansę pogodzie do popołudnia