Kamilku,Małgosiu jeżówki są to moje ulubione kwiaty, bo długo kwitną i ta przeróżna gamma kolorów . Niestety też lubią zaniknąć i trzeba je odmładzać.
bietka 1964 witam Cię w moim wątku i witam w klubie osób lubiących jeżówki. Dziękuję za odwiedziny . Zapraszam ponownie.
Dosiu ja też uwielbiam lilie, bo choć długo nie kwitną to ich zapach roznosi się po całym ogrodzie. Dosiu w moich stronach ich nie używają do wieńców pogrzebowych.

Alu odwzajemniam.

olek 40 dziękuję za pochwały moich lilii. Przykro mi z powodu Twoich strat lilii. Spróbuj je uratować.
ala 59 witam imienniczkę. Wszystkie Ale są superowe

Jest mi niezmiernie miło,że spodobał Ci się mój ogród. Widzisz, gdym go teraz zakładała i od początku zapewne wyglądał by dużo lepiej. Mogę to tylko upiększać i coś powoli zmieniać.
Jeśli chodzi o pelargonię to mam ją od 10 lat. Wtedy kupiłam 1 szt. Potem co roku ją rozmnażałam i w tej chwili mam ich sporo w kilku skrzynkach na paru oknach. Na zimę je przenoszę do chłodnego pomieszczenia. gdzie skręcam CO i umieszczam w widnym miejscu, ograniczam podlewanie. Wczesną wiosną podlewam więcej. kiedy się ładnie zazielenią już zasilam nawozem do pelargonii .
Jak tylko nie ma przymrozków, już w kwietniu wynoszę na powietrze . Jeśli są ładne szczepki to urywam i wsadzam do
kolejnych skrzynek i mam ich coraz więcej. Choć śmiecą bardzo i wymagają codziennego podlewania to i tak je lubię.
Lojka63 miło,że zawitałaś do mojego ogrodu i pozostawiłaś ślad.Dziękuję.
Sama nie wiem jak ja to ogarniam. Czasami po całym dniu pracy w ogrodzie na wieczór padam i mówię po co mi to wszystko.
Kiedy odpocznę i przejdę się po ogrodzie i coś mi zakwitnie humor mam lepszy i znów mi coś wpadnie w oko to kupię i wsadzam, by za rok znów cieszyć się nowym nabytkiem.
Pracuję na zmiany w niedzielę i święta to na tygodniu mam czasami wolne, to też mi pomaga. Ogród z kwiatami i warzywami jest przy domu to nie tracę na dojazdy czasu. Nastawiam obiad, pranie i idę coś porobić. Czasem czuje,że mi się coś przypala to biegiem lecę do kuchni.

A teraz czas na fotki.

To były jeżówki. Jeżówek cdn.

A to crinum powelli. Uprawiana w doniczce.
A teraz wszystkim życzę miłego oglądania i kolorowych snów. Ja zaś zobaczę co kwitnie w Waszych.