Ogród Biedronki 641 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Biedronki 641 cz.2

Post »

Witam miłych gości w niedzielny wieczór. :wit też dla tych ,którzy nie zostawili po sobie śladu.

Kamilku,Małgosiu jeżówki są to moje ulubione kwiaty, bo długo kwitną i ta przeróżna gamma kolorów . Niestety też lubią zaniknąć i trzeba je odmładzać.

bietka 1964 witam Cię w moim wątku i witam w klubie osób lubiących jeżówki. Dziękuję za odwiedziny . Zapraszam ponownie.

Dosiu ja też uwielbiam lilie, bo choć długo nie kwitną to ich zapach roznosi się po całym ogrodzie. Dosiu w moich stronach ich nie używają do wieńców pogrzebowych. ;:7 Za to kalię to tak. Też je uprawiam, bo nie mam takich skojarzeń.

Alu odwzajemniam. ;:196

olek 40 dziękuję za pochwały moich lilii. Przykro mi z powodu Twoich strat lilii. Spróbuj je uratować.

ala 59 witam imienniczkę. Wszystkie Ale są superowe ;:108
Jest mi niezmiernie miło,że spodobał Ci się mój ogród. Widzisz, gdym go teraz zakładała i od początku zapewne wyglądał by dużo lepiej. Mogę to tylko upiększać i coś powoli zmieniać.
Jeśli chodzi o pelargonię to mam ją od 10 lat. Wtedy kupiłam 1 szt. Potem co roku ją rozmnażałam i w tej chwili mam ich sporo w kilku skrzynkach na paru oknach. Na zimę je przenoszę do chłodnego pomieszczenia. gdzie skręcam CO i umieszczam w widnym miejscu, ograniczam podlewanie. Wczesną wiosną podlewam więcej. kiedy się ładnie zazielenią już zasilam nawozem do pelargonii .
Jak tylko nie ma przymrozków, już w kwietniu wynoszę na powietrze . Jeśli są ładne szczepki to urywam i wsadzam do
kolejnych skrzynek i mam ich coraz więcej. Choć śmiecą bardzo i wymagają codziennego podlewania to i tak je lubię.

Lojka63 miło,że zawitałaś do mojego ogrodu i pozostawiłaś ślad.Dziękuję.
Sama nie wiem jak ja to ogarniam. Czasami po całym dniu pracy w ogrodzie na wieczór padam i mówię po co mi to wszystko.
Kiedy odpocznę i przejdę się po ogrodzie i coś mi zakwitnie humor mam lepszy i znów mi coś wpadnie w oko to kupię i wsadzam, by za rok znów cieszyć się nowym nabytkiem.
Pracuję na zmiany w niedzielę i święta to na tygodniu mam czasami wolne, to też mi pomaga. Ogród z kwiatami i warzywami jest przy domu to nie tracę na dojazdy czasu. Nastawiam obiad, pranie i idę coś porobić. Czasem czuje,że mi się coś przypala to biegiem lecę do kuchni. ;:7 ;:7 Lubię to robić i cieszyć się z każdego kwitnienia. ;:108

A teraz czas na fotki.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To były jeżówki. Jeżówek cdn.

Obrazek

A to crinum powelli. Uprawiana w doniczce.

A teraz wszystkim życzę miłego oglądania i kolorowych snów. Ja zaś zobaczę co kwitnie w Waszych. :heja
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wszystkie jezowki piękne. Jak się nazywają odmiany?
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Aniu, ta droga do Twojego ogrodu ,to jakiś piękny deptak ...............
u mnie taka sama długa, ma 3 metry szerokości i jest obsadzona hederą innego wyjścia nie było
trzeba było jakoś zasłonić graciarnię od sąsiadów :roll:
a kwiaty u Ciebie ;:167 ,lecę jeszcze pospacerować ;:65
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aluniu :wit cena katalpy bardzo dobra ;:108 ja też bym się skusiła ;:108
Jeżówkami to mnie po prostu powaliłaś na kolana ;:180 ....czy motyle już są? U mnie od dwóch dni słabiutko pojedyncze sztuki ale cierpliwie czekam na spektakl.
O liliach to już nie wspominam bo najzwyczajniej brak mi słów.....oczywiście na plus ;:215
Wieczorne pozdrowienia i buziaczki ślę ;:196 :wit
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Renata1962
1000p
1000p
Od: 24 lut 2011, o 16:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu jeżówki i lilie cudowne szkoda że moje w tym roku mają tak malutko kwiatów,
miłego dnia ;:3 ;:3 ;:3
Awatar użytkownika
Helen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 19:47

Post »

Aluniu , kolekcję lili masz piękną ;:215 , uwielbiam ten kwiat ......u mnie w tym roku parę zakwitło.
Jeżówki w różnych kolorach dodają letniego uroku, cudowne są ;:63 .... nie mam ich u siebie i już teraz dodałam je na listę zakupów.
Jutro to niespodzianka, wczoraj to już historia, a dzisiaj to wielki dar.

Ogród Helen cz.1,cz.2.
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Alu i ja zakochałam się w jeżówkach. Kupiłam je jako..wstyd się przyznać..wypełniacz do różanki, ale teraz jestem nimi zachwycona. Ściągają masę motyli i do tego tak długo utrzymują kwiat..Koniecznie muszę zaopatrzyć się w kolejne egzemplarze ;:oj
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Alu jeżóweczki piękne ;:138
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Dobrosia
200p
200p
Od: 1 cze 2013, o 13:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu, wyszukałaś kiedyś u mnie zieloną jeżówkę i pytałaś się później czy szkółka, w której ją kupiłam prowadzi sprzedaż internetową. Spotkałam niedawno właścicieli tej szkółki więc wykorzystałam moment żeby ich wypytać w Twoim imieniu. Niestety, nie prowadzą już sprzedaży internetowej.
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Hej :wit Alu co tam u Ciebie ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Margaret2014
1000p
1000p
Od: 20 maja 2014, o 08:21

Post »

Może Ala pojechała na urlop.
Awatar użytkownika
trillum30a
200p
200p
Od: 6 lut 2012, o 15:24

Post »

Pojechała ale jutro wraca :)
Pozdrawiam-Iwona
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Alu przepiękna kolekcja lilii! Zapach musi nieść się na cały ogród. Mam kilka przy tarasie i ich słodki zapach umila wieczory. Słyszałam że aby kwitly dłużej usuwa się im te brązowe brudzace pyłki. Ja to odrywam, przynajmniej nosa nie brudze :heja . Kolekcja jezowek tez imponujaca:)
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witam po krótkiej przerwie. Byłam na krótkim wypadzie w Pieninach. Miałam wprawdzie dostęp do internetu,ale od forum też jest wskazany odpoczynek. ;:108 Szczerze mówiąc to klimat zmieniłam, ale wróciłam zmęczona.. Wróciłam wczoraj. Kasy straciłam, a ile by to było za to kwiatów. :;230 Dziś nowy wydatek popsuła mi się pralka. Chyba za dużo prałam. ;:7 Fachowiec ma dopiero przyjść w piątek.

Małgosiu nazw jeżówek nie podaję, bo tylko parę mam zgodnych i nie chcę nikogo wprowadzać w błąd.

Marysiu wjazd najpiękniejszy jest wiosną, bo wtedy dużo kwitnie mi wiosennych. Co to jest hedera?

Aniu to dobrze,że nie przepłaciłam katalpy. Już wiem ,gdzie ją posadzę. Tak motyli mam dużo na jeżówkach.Aniu moje jeżówki i lilie Ci ci dziękują za pochwały.
Aniu podglądnęłam konkurs i widzę, że choć wiele osób chwali Twój ogród to głosuje na innych. :;230 Ale po roślinki i nasiona przybiegną do Ciebie. ;:108

Reniu dziękuję za miłe słowa. Lilie już te,które pokazałam przekwitły, inne jeszcze w pączkach. Jeżówki nadal kwitną, ale już widzę,że z ich 5 odmian mi wyleciało.

Helenko lilie dawały cudny zapach w ogrodzie, ale niestety już przekwitły. Jeśli nie masz jeżówek to szkoda, bo kwitną długo i są urzekające. To moje ulubienice. Jeśli zagęszcza u Ciebie będziesz zadowolona. ;:108

Sabinko skoro Cię urzekły to na pewno będziesz chciała ich więcej w ogrodzie. ;:108

Alu moje jeżówki ci dziękują. :wit

Dosiu Dziękuję za fatygę. Bardzo mi zależało na jeżówkach koloru zielonego z dobrego źródła, bo mimo ich zamawiania dostawałam pospolite różowe, albo białe. ;:196

Alu już jestem. Miło,że do mnie zaglądasz , choć nie odpowiedziałam na poprzedni post. :wit

Małgosiu tak byłam na 5 dniowym wypoczynku. Teraz jeszcze mam parę dni urlopu to podgonię zaległości w domu. ;:108

Iwonko dziękuję,że nie tylko zajęłaś się moimi kwiatami w doniczkach, ale też moim wątkiem. ;:167 ;:196

Karolinko dziękuję za miłe słowa. Owszem kiedy lilie kwitły to zapach w ogrodzie był cudowny. Niestety już przekwitły.
Karolinko ja nigdy im nie obrywałam pyłków, jeśli to ma im przedłużyć ich kwitnienie to będę tak robić na przyszłość.

Obrazek
Floksy, jedyne jakie mam.
Obrazek
Świerzbnica

Obrazek
Motylek na jeżówce.
Zapraszam jutro może na nowe fotki. ;:138
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42

Post »

Za to jakie piekne te floksy i spora kepka:)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”