Ogród w sercu Borów - cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w sercu Borów - cz. 2

Post »

ULKA....w którą stronę muszę jechać do tego ogrodu.... ;:196 za zdjęcia
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Ula ;:196 ...w końcu dotarłam do Ciebie po urlopie ;:65 .
Jestem zauroczona Twoim ogrodem, masz takie mnóstwo pięknych roślin, że aż nie wiadomo na czym oko zawiesić.
No i ten staw z kaczuszkami ;:138 . Zawsze gdy zobaczę dziewannę będę ją kojarzyła z Twoim ogrodem, bo cudnie się w nim prezentuje. Żałuję tylko że liliowce już przekwitły, bo na żywo to musi obłędnie wyglądać :D .
Bardzo dziękuję za passiflorki, za gościnę, za transport moich skarbów i za przemiłą wizytę ;:108 . Jestem bardzo szczęśliwa że i Ciebie mogłam poznać osobiście. :heja .
Tereniu...jak dziękować to dziękować ;:196 . Ty wiesz za co...do tej pory jestem w leciutkim amoku jak patrzę na to co do wody powkładałam. Tylko czekać na korzonki... A pomidorowe skarby wącham, oglądam, delektuję się każdym próbowanym kawałeczkiem i muszę Ci przyznać rację co do pomidorowych smaków...zielone ponad wszystkie ;:108 .

Dziewczyny- obie jesteście wielkie ;:215 , macie piękną pasję, ogromne serce dla kwiatów i jeszcze większe do dzielenia się ;:196 .
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 14:09

Post »

Jak zwykle pięknie uchwycone widoczki ale najbardziej podoba mi się ten elfik przed chatką ;:306
Wiesz że ogród traw to mój ulubiony,no może jeszcze śródziemnomorski. :tan
Mam nadzieję że Iwonka po obejrzeniu tych fotek będzie się już przygotowywała do wyjazdu na południe kraju. :uszy

Aj tam ,aj tam Kasiu przecież tyle u mnie tego że trzeba się dzielić jak jest czym.Cieszę się że smaki pomidorowe mamy podobne ,dla mnie te zielone to miód malinowy a Ulce chyba nie dałam ani jednego,ot skleroza czy co? ;:174
Pozdrawiam Was dziewczyny z mokrego....znowu Bielska.Teresa
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Ula dziękuję ,że mogłam obejrzeć piekne miejsce w naszym kraju ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Krysiu, Goczałkowice to niedaleko Bielsko - Białej, warto zobaczyć te ogrody, te zdjęcia to pokazują tylko maleńką część tego co można zobaczyć i na dodatek to tylko z nowego ogrodu a jest jeszcze stary ogród, też piękny. Na miejscu jest też restauracja, można zjeść, napić się kawy i zrobić tez zakupy roślin i nie tylko.
Kasiu, ja też dziękuję za wszystko, również za gościnę, za roślinki. Mam nadzieje, że w przyszłym roku również nas odwiedzicie, bo z pewnością przyjedziecie w nasze strony, kamieni pewnie wszystkich nie zabraliście ;:306
Tereniu, a gdzie ty tego elfika widzisz :lol: , a mnie podoba się patio włoskie i te malowidła, coś takiego chciałabym mieć, chociaż małą namiastkę, ale to tylko marzenia. Tereniu, dzisiaj rozmawiałam z Panem Bolesławem, pytał czy fuksja od Niego Ci rośnie, powiedziałam, że mam od niej sadzonkę. Prosił Cię pozdrowić i przekazać, że ma nasionka ciekawego pomidorka, Ty masz ich tak mało, że z pewnością przygarniesz ;:333
Alicjo, tak jak napisałam powyżej, to faktycznie piękne miejsce, warto zobaczyć. Ja tam jestem co roku, czasami nawet dwa razy w roku i tak już od kilku lat, tam się chętnie wraca, a zwłaszcza do Tereni i Jej M.

Tereniu, to jest roślina o której Ci mówiłam, już ustaliłam nazwę to Titonia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

no i mam i ja swoje pomidorki, maleńkie, ale jest ich ogrom na krzaczkach i są smaczne
Obrazek
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

Uleńko...pewnie że przyjedziemy, wszak kamorków jeszcze mnóstwo na nas czeka...tak leżą, leżą, w zimie wymarzną, biedulki to latem przyjedziemy, skrobniemy je do bagażnika i już :;230 ...będą nasze :wink:
Jakobinia ;:167 ;:3 ;:167 ... oj cudna. Tak jak i dziewanna, która zawsze będzie mi się kojarzyć z Twoim ogrodem ;:108 .
No tak :;230 :;230 :;230 ...Terenia z powodu "niewielkiej ilości" pewnie chętnie przygarnie jeszcze jakieś smaczne pomidorki, szczególnie jak będą w zielonym ;:306...
Te pomidorki ze zdjęcia to na tych krzaczkach..hmmm...przed stawem ? Zdrowiutkie i pełne owocków...plony będą że hoho ;:138
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Kasiu
Jesień i zima szybko przelecą i znowu będziecie planować przyjazd. Podziwiam Twoją pamięć, tak te pomidorki rosną bliżej stawu, są zdrowe bo za radą Tereni zrobiłam oprysk, a owoców jest tak dużo, że chba wszystkie nie dojrzeją. Jak będziesz chciała sadzonkę jakobini to nie ma problemu, przypomnij sie o nią na wiosnę to Ci ukrzenię i jak będziesz na urlopie to zabierzesz.
Dzisiaj będę miała gości. poznanych przez forum, ale też już znamy się osobiście. Ciesze się bardzo, pojedziemy zobaczyć ogrody pokazowe FRANK-RAJ (z Wami może w przyszłym roku podjedziemy, bo warto) a potem pooglądamy u mnie.
Miłego dnia
Awatar użytkownika
MamciaTerenia
1000p
1000p
Od: 1 lis 2012, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Uleńko... dziękuję za gościnę, miłe spotkanie no i za roślinki ;:196 Mnogość i różnorodność roślin w Twoim ogrodzie robi ogromne wrażenie, no i widziałam na żywo dziewannę :lol: Wyjazd do ogrodów pokazowych Frank-Raj to był strzał w dziesiątkę...oj było warto. Wizyta w sklepie ogrodniczym, no cóż...nie mogłam się oprzeć ;:306 A powtarzam sobie ciągle że nie mam już miejsca :lol:
Szkoda tylko że czas tak szybko uciekał i trzeba było wracać do domu. Mam nadzieję że w przyszłym roku spotkamy się u mojej córci :D
Tereniu, słyszałam o Tobie dużo ciepłych słów i chociaż się nie znamy, pozwalam sobie pozdrowić Ciebie bardzo gorąco.... z Torunia.
Pozdrawiam, Tereska
Aleja Różana 33 cz. 3
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ula, dzięki za relacje i zdjęcia z ogrodów. Co sobie pooglądałam, to moje. :)
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Uleńko dziękuję bardzo za przemiłe popołudnie, a Tereni za te TRZY szczepki fuksji :;230 kochane jesteście dziewuszki.
Mam nadzieję że wpadniecie do mnie na działkę w przyszłym sezonie.
Buziaczki dla Marka i pogłaskaj ode mnie Perełkę ;:196
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 14:09

Post »

Witajcie dziewczyny :wit Urszulko pozwolisz kilka słów napisać? :heja
Tereni dziękuję za pozdrowienia,Toruń zwiedzaliśmy w styczniu ubiegłego roku ale nikt do nas nie machał ;:306
Moniczko niech fuksje się dobrze korzenią i sprawią Ci wiele radości. ;:138
Pozdrawiam.Teresa
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam Was dziewczyny
Tereniu (z Torunia) nam było miło Was gościć u nas, dziękuję Tobie i Twoim fajnym dziewczynom za kwiatowe prezenty, dziękuję Justynce za pyszne babeczki. Jeszcze mam przed oczami, jak dziewczyny biegają w labiryncie. Dla mnie to popołudnie było wyjątkowe, ale czas zbyt szybko upłynął i musiałyście wyjeżdżać, mam jednak nadzieję że takie spotkanie powtórzymy. Może Was namówię w przyszłym roku na wyjazd do HORTULUSA, dojedziecie do mnie a ja zasponsoruję dalszą wycieczkę. Warto tam pojechać.
Tereniu, Ty mówisz tak jak większość z nas "już nic nie kupuję", ale notes z zapisanymi chciejstwami wozisz ze sobą ;:306 , to jak to jest. Ale ja też tak mam
Marysiu, miło mi że mogę podzielić się pięknymi widokami, cieszę się że zaglądasz do mnie
Moniko, to ja bardzo dziękuję za wszystko, sadzonki już posadzone. Oby się wszystkie przyjęły. Już myślę co by wykombinować i gdzie, aby je ładnie wyeksponować. W przyszłym sezonie na pewno odwiedzimy, ale teraz przypomniało mi się że jeszcze coś Ci obiecałam, a nawet wczoraj nie poruszyłyśmy tego tematu, ciekawa jestem, czy Ty wiesz o co chodzi.
Tereniu z BB, zawsze jesteś u mnie mile widziana i pisać może ile zechcesz :D
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Uleńko, bardzo dziękujemy za miłe popołudnie, za roślinki wielkie ;:196, sadzoneczki hortensji zrobione, teraz tylko trzymać kciuki żeby się ukorzeniły ;) No i bardzo miło było Ciebie poznać.
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Uluś puk, puk :wit ;:196
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Uleńko ...co z Tobą ;:196 ...czy wszystko w porządku ze zdrówkiem ?
Serdecznie pozdrawiam :wit ;:167
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”