Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Żurawki jakie śliczne, dużo ich posiadasz.
Masz rację, kończy się sezon tulipanów, a zostaje nam sezon rododendronów i irysów, które już niektóre kwitną teraz.

Pozdrawiam. :wit
Pozdrawiam, Robert.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś, na ostatniej fotce to dąbrówka, taka niebieściutka??Śliczna, takiej całkiem blue to nie widziałam.
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ależ u Ciebie pięknie, kolorowo, gęsto i soczyście. Ślicznie ;:333
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Agniesiu, powtarzam się, ale widoki przecudowne.
Żurawki teraz zaczynają swój czas - wypuściły młode lśniące liście a za chwilę będą kwitły :D
lidka1102
200p
200p
Od: 22 mar 2009, o 16:08

Post »

Ale piękne żurawki! Moje leniuchy dopiero się budzą. Szczególnie piękna jest ta po prawej, z 4 fotki. Tą z lewej chyba mam (kwitnie na ciemno czerwono ?), ale jakoś słabo odbija mi po zimie.
Aguś, nie uwirzysz, zdobyłam kolejną roślinkę, którą podpatrzyłam u Ciebie - ukwap, jest tak ładny jak na Twoich fotkach.
mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=42468" onclick="window.open(this.href);return false;
gusiak
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 26 kwie 2014, o 13:30

Post »

przepiękne żurawki, już wiem na co będę polować:) mój ogród jest w fazie tworzenia więc jeszcze dużo rzeczy pomieści
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

:wit Jak patrzę na takie piękne zdjęcia to nie mogę zrozumieć dlaczego jeszcze nie posiadam ani jednej żurawki? ;:173 Są prześliczne ;:138
Awatar użytkownika
asta6265
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2012, o 12:01

Post »

Pięknie, kolorowo- żurawkowo - takie widoczki cieszą oczy ;:138 ;:138 ;:138
Mój kawałek świata
Pozdrawiam Anka
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Żurawki masz ogromne ;:oj u mnie różnie niektóre monstrualne,niektóre mniejsze ,ale za to większość zaczyna kwitnąć
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Agniesiu. ;:196
Szkoda, że te piękne tulipany niedługo przekwitną, ale taka kolej rzeczy .Dadzą pierwszeństwo innym roślinkom.
Masz wspaniałe okazy żurawek, u mnie jakoś nie bardzo chcą rosnąć. Niektóre będę musiała podzielić i przesadzić, może się zregenerują.
Fajnie, że popadał deszcz, prawda?
Roślinki się cieszą, tylko dlaczego tak zimno? :D
Awatar użytkownika
kuleczka
200p
200p
Od: 28 kwie 2011, o 18:03

Post »

Hej Aga, wreszcie cię znalazłam. Cudowny ogród, mnóstwo kolorów, taką wiosnę lubię. Żurawki faktycznie dorodne, moje trzy wsadzone w tamtym roku dopiero maluśkie, jedna nie wzeszła. Ja teraz kombinuję co zrobić z perzem, a ten niedobrzelec nawet czarną folię mi przedziurawił :evil:
Rośliny : Kuleczkowy kolorowy świat
Ogólne rozmowy: Kuleczka na okrągło
Zapraszam Dorota :)
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Żurawki i dąbrówki bardzo łatwo i ładnie komponują się z innymi roślinami, no i nawzajem ;) Ile odmian żurawek posiadasz?
Jak pogoda, postraszyła przymrozkami?
123katex
1000p
1000p
Od: 22 maja 2013, o 20:16

Post »

Śliczne masz żurawki ślicznie wyglądają z dąbrówką, a ja ;:124 ;:124 tą dąbrówkę zawsze tepiłam na trawie i nie wiedziałam że to takie ładne nie doczekałam się kwiatów bo zawsze szła kosiarka w ruch i było po niej, ale w zeszłym roku to na f. dowiedziałam się co to za roślinka i zagosciła na odpowiednim miejscu. Dobrze, że ona taka plenna. ;:306 Życzę ;:3 bo u mnie zimno.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Grażynko na razie przymrozku nie było, najgorsza podobno ma być dzisiejsza i jutrzejsza noc.... bardzo martwię się o roślinki.... szczególnie o lilie, bo mają już nie które ponad 0,5 m..... Już nawet nie mówię o kwitnących drzewach.... ale mimo prognoz mam nadzieję, ze będzie dobrze....
Bardzo lubię wiosną kolorowe poduchy kwiatów, nie mam niestety miejsca, żeby pozwolić im się rozrastać w duże kępy, ale nawet takie niewielkie przyciągają wzrok :D

Robercie faktycznie troszkę się nazbierało tych żurawek. Bardz je lubię, uważam, że wspaniale dekorują każdy nawet najmniejszy zakątek. A i zimą i późną jesienią są prawdziwą ozdobą ogrodu :D
Moje rododendrony też już szykują się do kwitnienia.... oby przymrozki im nie zaszkodziły...

Małgosiu ta dąbrówka ma takie zwykłe zieloniutkie listki, ale kwiatuszki ma bardziej intensywne w kolorku niż te o bordowych liściach :D

Basiu bardzo się ciesze, że podoba Ci się ;:196 Teraz faktycznie kolorowo jest bardzo. Roślinki rosną na wyścigi, każdego dnia zakwitają kolejne :D

Wiolu dziękuję ;:196
Żurawki sią teraz przepiękne.... kolorowe i ogromne. Widać je z daleka :D

Lideczko ja też bardzo ją lubię, niestety nazw większości żurawek już nie pamiętam.... tak, że nie podam Ci jej imienia...
Kochana ukwap musiałaś widzieć w innym ogródku, ja go nie mam, ale podoba mi się baaaardzo i mam nadzieję, że uda mi się go upolować :D

Gusiak witaj w moim ogródku :wit
Na żurawki bardzo namawiam, to całkowicie niekłopotliwe a przy tym bardzo dekoracyjne roślinki :D

Aniu witaj w moim ogródku :wit O żurawkach warto pomyśleć, są niesamowitą ozdobą ogrodu przez okrągły rok, nawet zimą :D

Aniu (asto) bardzo się cieszę, że moje ogrodowe widoczki podobają Ci się, bardzo zapraszam do spacerów :D

Dorotko u mnie też są bardzo zróżnicowane wielkościowo.... jest kilka marniutkich, ale pomalutku ruszają :D

Tajeczko ja czekam aż minie niebezpieczeństwo przymrozków i też chcę troszkę podzielić żurawki.... to świetnie je odmładza i przedłuża życie :D
Masz rację, że deszcz bardzo się przydał, było już dosyć sucho, na naszych piaskach każda ilość deszczu szybko wsiąka.... Boję się tylko zapowiadanych przymrozków.... niechby już było ciepło...

Dorotko bardzo się cieszę, że jesteś ;:196
Niestety prawda jest taka, że perz pod folią będzie rósł w najlepsze.... ona go nie zlikwiduje... po zdjęciu foli będą prawdziwe kłęby na powierzchni.... Myślę, że to jeszcze gorzej....
Cieszę się bardzo, że podobają Ci się moje kolorowe rabaty :D

Alu ja też bardzo lubię te roślinki w różnych kompozycjach, szczególnie żurawki.... uważam, że pasują wszędzie 8-) Ile ich mam.... nawet nie wiem dokładnie... ponad 50 odmian, z tym , że krzaczków więcej, bo sporo mam w kilku egzemplarzach ... lubię je rozmnażać i rozprowadzać po całym ogródku :D
Przymrozków u mnie jeszcze nie było, zapowiadają je niestety na dzisiejszą i jutrzejszą noc... naprawdę się nimi martwię....

Kasiu dąbrówka to taka zaraza, że nawet koszona nie da się zlikwidować, będzie odrastała :lol: Jest bardzo żywotna ..... Teraz masz na rabatce, to będzie pięknie kwitła i rozrastała się ...
U mnie też zimno, na dziś i jutro zapowiadają przymrozki.... oby się nie sprawdziło....
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Ach te łany żurawek :D :D

tyle barw, tyle radości z tak pięknych dużych krzaczorków. ;:oj ;:oj

Żuraweczka limonkowa z trzeciego zdjęcia........., jeszcze nie widziałam tej odmiany w tak zwartej, dużej kępie.

To zupełnie zmienia postać rzeczy i wygląda przecudnie

dopiero w takiej wielkiej, zwartej kępie widać piękno odmiany

do tej pory nie wiedziałam co ludzie widzą w tym kolorku, jednak tutaj jestem zachwycona ;:333 ;:333
Pozdrawiam, Agata.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”