Aprilkowy las cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz. 5

Post »

Witaj Jolu ,piękny ten ogród w lesie i teraz fotele w lesie ,czy może być lepiej , piękniej i wygodniej, chyba nie,pozdrawiam i miłego popołudnia życzę ;:168 :wit ,jak nie masz czasu siedzieć na fotelach ,to ja się wyłożę ,bo mam czas ;:306
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu a ja z wielką przyjemnością posiedzę na fotelu, wśród tego kwiecia to sama przyjemność ;:170
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jola, zastanawiam się, czy Twoja Jaquline to aby ona. Dla mnie ma za bardzo żółte pylniki.
Ale ja nie jestem znawczynią. U mnie pylniki są rózowe.
Miejsce do posiedzenia zrobiłaś rewelacyjne.
Cały ogród juz zaczyna nabierac masy
Ale czy skończysz niedugo? Nie wiem. Ja juz tak zmieniam 10 lat :roll:
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Julek, tak to bywa z sąsiadami. Ja zbliżam się do końca ogrodzenia, tego co mam samodzielnie czyli na szczęście wszystkie trzy strony ;:306 Została część z sąsiadką i nie wiem jak się zabrać do tematu. Chyba tylko poinformuję co robię i do dzieła. Nie mam ochoty się użerać :twisted:
Nowa kompozycja też ciekawa, ale mimo wszystko chyba tamta bardziej mi się podobała :oops:
Persymona, Rose de Rescht ma niewielki kwiat. Zdecydowanie mniejszy niż piwonia ale jest niezwykle napakowany, no i ten zapach... bardzo godna polecenia, choć u mnie pierwsze kwitnienie dopiero. No i szukam dla niej miejscówki. Póki co jest zadołowana w dużej donicy.
Aga, fajne hasło: Dzień, plan, realizacja, spełnienie , faktycznie może to dawać dużo radości.
Mebelki nie są nowe, zaanektowane od syna :wink:
Aniu, cieszę się że lubisz pieski bo ten mniejszy lubi od razu wskakiwać obok i łepek kłaść na kolana. Całe szczęście że ten duży nie ma tego nawyku ;:213
To co? opowiesz o tej różyczce? Chyba muszę najpierw zajrzeć do ciebie bo może już coś napisałaś a ja się tu upominam :;230 Bo pytanie jest jak najbardziej na serio.
Fotele wypożyczone od syna z tarasu, on też nie ma czasu używać...Pożyczone na próbę ale chyba zostaną bo bardzo mi się podobają. Tylko poduchy uszyję niebieskie, bo w zestawie są czarne....
Niunia, nie przejmuj się, ja się jeszcze też nie u wszystkich ogarnęłam ;:170 Co chwila odnajduję wątek w którym nie byłam w tym sezonie :oops:
Ale fajnie że zajrzałaś ;:196 Zapraszam
Elwi, mebelki nie są nowe. Syn sobie kupił w zeszłym roku, i tak jakoś od czasu do czasu stawia w tym miejscu ;:306 Chyba mu zarekwiruję bo mi tak przypasowały a jemu kupię coś innego. Zmienię kolorek poduch i będzie super dla gości :tan
Czy Nova Zembla to zbyt duża żarówa? Chyba nie, ona trochę zmienna kolorystycznie róż, purpura, trochę czerwieni. Zależy od światła. Miałam ją na słońcu to była różowa. Ale wiatr i słońce jej nie służyły więc przesadziłam teraz w cień. Jest ciemniejsza i zaczyna się odbudowywać. Ale inni sobie ją chwalą.
50 lili nabyłaś ;:oj Super, uwielbiam lilie. Ciekawa jestem odmian. Taniocha, sadź szybko, na jesieni będziesz miała kwiaty. A jak nie to będą przynajmniej cebule budowały :tan Ale myślę że zdążą.
Marto, Aniu Anym, zapraszam na fotele...podać mochito ze świeżą miętką?
Gosiaczku, to z pewnością Jacqueline, identyczna jak na plakietce z nazwą. Może na fotce odrobinę inne kolorki mi wyszły. Niedługo rozwinie kolejny kwiat to będzie można stwierdzić. Zresztą zobacz, teraz jak przekwita ma czerwone.

Obrazek

Obrazek i nowy pączuś

Obrazek taka porcelanowa z rumieńcem.

Obrazek The President jest śliczny. To jego pierwszy sezon, dopiero posadzony ale pokładam w nim wielkie nadzieje

Obrazek

Obrazek Niedługo zakwitną Icebergi i będzie fajny kontrast Rhapsody i Presidenta z różami

Obrazek A teraz długo oczekiwany rambler Lykkefund. W zeszłym roku nie było ani kwiateczka, wiadomo, kwitnie na dwuletnich. A teraz szykuje się morze kwiecia. Może niepozornego ale uroczego

Obrazek Zmordowane przez deszcz te pierwsze kwiatki, ale jak wyjdzie słonko....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Gdzieś pomiędzy krzakami czai się moja Edenka ;:306

Obrazek

Obrazek I zanosi się na to że dziś jak wrócę do domu to już będzie ;:167

Obrazek

Obrazek Gonią ją kolejne krzaczki edenkowe...

Obrazek A oto Leonardo da Vinci, był łaskaw pokazać kolorek

Obrazek

Obrazek Indigoletta, na ponad 30 pąków. W zeszłym roku były dwa kwiatki.

A teraz ta dam.....
Obrazek Louise Odier, na raz dwa kwiaty a reszta dziś lub jutro.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Mme Isaac Pereire

Obrazek I powojnik Piilu. Dwa kwiatki zupełnie różne od siebie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Kulka byla fajna ale na dluzsza mete i tak by nie wytrzymala, bo to nie byla wiklina tylko cos innego i okreslana jako dekoracja wewnetrzna. Ja ja mialam jako dekoracje swiateczna z piorkami i takimi innymi duperelami ale wpadlam na pomysl, ze ogrodkowo sie nada, to obdarlam ja z dekoracji i na ogrodek wynioslam hihi ale nie wytrzymuje deszczu i stania na ziemi, zaczela sie kruszyc i rozpadac troche. Okrecilam ja drutem ostatnio ale i tak wytrzyma jeszcze gora sezon-dwa.
Mebelki zainkasuj Mlodemu, bo wygladaja pierwsza klasa ;:108 kurna wyrodne matki ;:306

edit Pilu na dwuletnich pedach ma podwojne kwiaty
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jolu, świetnie mebelki pasują w tym miejscu. Ogród piękny i urządzony gustownie. Mnie przychodzą coraz to bardziej szatańskie pomysły z przesadzaniem- a to róże mają zbyt cieniste miejsce, a to krzewy zaduże urosną jak urosną itp... Podziwiam Twoje pomysły i wykonanie
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Jolu cieszę się razem z Tobą z różyczek:)
Edenki lada chwila,ile ich masz? Leonardo super ma kolorek ;:333 Moje w podobnym stadium ;:108

Pozdrawiam i czekam na relację rozkwitu ;:333
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

teraz zaserwujesz pokaz róż? no no piękna ta różowa,
a powojniki pełne(teraz jestem na ich etapie- właśnie dwa zamówiłam) na pętach zeszłorocznych mają pełne kwiaty na nowych pojedyńcze, tak samo pełne kwinące wcześnie i powtarzające kwitnienie pod koniec lata będą miały już pojedyńcze kwiaty.Ale jestem oczytana :;230
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

W tym roku aura dla różyc niezwykle przychylna, nareszcie będziemy miały festiwal... ;:138
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Jolu fotele wyglądają zachęcająco, żeby rozsiąść się wygodnie zatopić w zieleń ogrodu i oddać się błogiemu lenistwu, tylko czy my mamy na to czas? :D
Powojnik The President był pierwszym powojnikiem wielkokwiatowym, którego kupiłam do ogrodu. Jest bardzo zdrową odmianą i nigdy nie miał uwiądu. Jednak w bliskiej odległości posadziłam botanicznego White Swan, który tak się rozrósł, że zdominował The President, uważam, że dobry zakup zrobiłaś . :)
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Jolu, myślę, że nadmanganian działa, jeszcze żaden powojnik nie padłmi na uwiąd i żeby już tak zostało :D
Veilchenblau, dobrze pamiętasz, sadziłam ją wiosną 2013r. :D Już mi rozkwitła :tan
Widzę, też masz Edenki, gdzie nie wejdę tam wszyscy je pokazują, naprawdę, aż taki ładny mają kwiat?
Novą Zemble mam u siebie, kwitnie co roku a kwiaty ma ostro czerwone.
Mebelki też mi się podobają ;:108
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Mebelki wpasowały się idealnie, zostaw je koniecznie ;:333
Każdy z Nas ma jakieś swoje motta, prawda?
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Nie mogę się napatrzeć na te Twoje duże sosny. Idealnie tam pasują RH i azalie.

Muszę Ci się pochwalić zakupiłam Orange Dream i jeszcze dwa inne klony ale nie japońskie wiec jest szansa że ich nie stracę.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Widoczki z tarasu wspaniałe :D RdR posadź właśnie gdzieś w pobliżu, żeby Ci pachniała :D Moja rośnie przy dróżce do warzywnika-ile razy przechodzę, tyle razy się nawąchuję na zapas ;:306
Lykkefund i u mnie cała w pąkach, lada dzień rozkwitnie. Druga taka zapączkowana to Semiplena. Rośnie pod świerkiem i wydaje się, że w ogóle jej to nie przeszkadza.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

A ja dziś wlazłam w busz na mojej najstarszej różance i wdychałam ten piękny, różany zapach :D Co prawda jest pna usytuowana zaraz obok tarasu, ale ... w środku pachnie bardziej :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”